Quicky Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Chcialbym przeniesc swoje zakladki z Opery (mam wersje 7.23) do MozilliPL 1.4, niestety nie moge sobie z tym poradzic. Probowalem robic to tak: w Operze robie eksport zakladek jako plik zakladek Netscape w HTML, nastepnie import w Mozilli i nic sie wtedy nie dzieje... Szukalem juz informacji na ten temat na forum mozillapl.org, bezskutecznie. Moze tutaj ktos mi pomoze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Opera: Zakładki > Menedżer zakładek > Plik > Eksportuj jako dokument HTML Mozilla: Zakładki > Menedżer zakładek > Narzędzia > Eksportuj Następnie otwierasz oba dokumenty w notatniku. Z opera.html usuwasz wszystko od "<!DOCTYPE" do "<body>" oraz kończące dokument "</body></html>". Z bookmarks.html (z Mozilli) kopiujesz fragment początkowy (od "<!DOCTYPE" do "charset=UTF-8">") i wklejasz na początku pliku opera.html. Zapisujesz i możesz importować w Mozilli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Chcialbym przeniesc swoje zakladki z Opery (mam wersje 7.23) do MozilliPL 1.4, niestety nie moge sobie z tym poradzic. Probowalem robic to tak: w Operze robie eksport zakladek jako plik zakladek Netscape w HTML, nastepnie import w Mozilli i nic sie wtedy nie dzieje... Szukalem juz informacji na ten temat na forum mozillapl.org, bezskutecznie. Moze tutaj ktos mi pomoze? A ja dodam jeszcze pare słów od siebie. Jeżeli przesiadasz się z Opery na Mozillę, to bez wątpienia będziesz potrzebował skorzystać niekiedy z forum mozillapl.org. Opera bowiem jest produktem przeznaczonym dla końcowego użytkownika, Mozilla nie. Wiele rzeczy trzeba robić samemu, a gdy się to nie udaje - szukać info na forum. A piszę to dlatego, że na forum Mozilli jest już odpowiedź na to pytanie, nawet kilka, i w kilku miejscach. Jeżeli nie otrzymałeś odpowiedzi na swoje pytanie, to dlatego, że użytkownicy tamtego forum zazwyczaj ignorują powtarzające się pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quicky Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Przykro mi, ale robie wszystko dokladnie wedlug instrukcji i nie udaje sie. :( Pewnie w ktoryms momencie cos zle robie, ale trudno. :P Moze lepiej zostane przy Operze. :) Dzieki za pomoc i sorry za umieszczenie watku w zlej kategorii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 e? Nie działa Ci sposób podany przez Miope? Jeżeli choć trochę znasz html, to po prostu przyjrzyj się dokładnie zakładkom generowanym przez mozillę i operę, a musi Ci się udać... Update: Proszę, to powinno Ci pomóc http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=347 http://www.opera.com/support/search/supsea...h.dml?index=126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quicky Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 OK juz wszystko gra. Skorzystalem z JetLinks, nastepnie wkleilem linijke <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=UTF-8"> i mam zaimportowane zakladki z polskimi ogonkami. THX ZA POMOC! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...