NeedJoy Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 mam do was pytanie zastanawim sie nad tymi dwoma płytami i praktycznie nieczym sie nie roznia . jedyne co to system chłodznia na max3 . Czy moze czegos neizauwazam :) . I jeszcze jedno Czy sie rozni ten Asus p4c800 deluxe od p4c800-e deluxe . czytam i tez chyba czegos niewidze choc cena niewiele wyzsza to jednak jakies 70 zl mozna zaoszczedzic . Wytlumaczcie mi prosze jaka jest miezy nimi ronica i jak oceniacie ta p4c800 deluxe na tle max3 . Porozmawiajmy :) . Moim zdaniem p4c800 deluxe jest bardzej opłacalna gdyz mamy praktycznie to samo za nizsza o 100-200 zl cene . :) I jednoczesnie staje sie ona najlepsza plyta pod P4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Ja ci polecam płyty główne ze stajni Abita. A asus p4c800-e ma chyba nowszy troszeczke chipset od p4c800 bo on ma chyba mostek ICH5-R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Asus zdecydowanie. Mam obecnie Abita Maxa i jestem zawiedziony. Nie chodzi w sync wiecej jak 266MHz. No ale to pryszcz bo moge miec sztuke ze slabszym chipsetem. Dla mnie wazne jest co innego. Na Asusie moje memki do pracy 220MHz 2-2-2-6 wymagaja 2,75V. Na Abicie 2,8V. Na 230MHz Asus musi dac 2,85V. Abit juz 3V. Na 3,05V Asus chodzi do 245MHz. Abit juz tylko do 240MHz. Moze to roznice niewielkie, ale mnie strasznie rozjuszyly. Wole Asusa... niech mi tylko Sirius odda mojego P4C800dlx bo chamy juz 1,5 miesiaca trzymaja w serwisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeedJoy Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zdania sa jak widze podzielone . Ja rowniez stawiałbym chyba na ASUSA . Ten AI BIOS i jedyne czego brakuje to to chlodzenie max3 ale z tego co czytalem ostatnio to ten systemik faktycznie chlodzi te Rubycony ale wydajnosc zwieksza sie baaardzo minimalnie . No moze troche lepiej ze stabilnoscia . Ale to mikroskopijne roznice zdaje mi sie :). A jednak troche ponad 100 zl mozna zaoszczedzic . Ciezko powiedziec ja chyba wybiore Asusa choc obie plyty ida prawie leb w leb . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Ale mnie ten OTES to zadna zaleta. Mam WC i mimo ze wiatrak pracuje na 60% to wyraznie go slysze. Moze on cos tam chlodzi ale w zakresie o/c nie wplywa to wcale na kozysc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Ja pocecam troszke inną płyte P4P800. Jest tańsza od P4C800, a po aktualizacji biosu ma te same funkcje co P4C800. Moja kobieta ma tą płyte i jest super (płyta i kobieta). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...