czah Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Witam. Czy jest jakis sposob aby wymusic na plycie uzycie fsb100 ( w biosie max 83) przy procku ppga? Szukalem i znalezc nie moge. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Uhh pora sobie przypomieć stare czasy ehehhe. Ale dobra, jaki to jest procek ? Pentium 3 czy Celeron ? PPGA czyli proc bez przejściówki ze slotu na socket jak dobże rozumiem :wink: No więc jeśli w biosie masz max 82, to najpierw sprawdź czy zworkami na płycie możesz to zmienić, jeśli nei to zapodaj najnowszy bios, a jeśli i to nic nieda to przykro mi, ale twoja płyta nieobsługuje takich częstotliwości :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czah Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Uhh pora sobie przypomieć stare czasy ehehhe. Ale dobra, jaki to jest procek ? Pentium 3 czy Celeron ? PPGA czyli proc bez przejściówki ze slotu na socket jak dobże rozumiem :wink: No więc jeśli w biosie masz max 82, to najpierw sprawdź czy zworkami na płycie możesz to zmienić, jeśli nei to zapodaj najnowszy bios, a jeśli i to nic nieda to przykro mi, ale twoja płyta nieobsługuje takich częstotliwości :roll: procek to celeron w biosie jest max 83, ale plyta obsluguje tez proce na fsb100 tylko ze p3. na slocie mozna bylo zakleic b21, wiec moze bylo tez cos takiego w sockecie tylko ze nic nie znalazlem i dlatego pytam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Jeśli próbowałeś zworką zmienić fsb na 100 to co się stało ??. Komp niewstał, czy wstał ale był hiper niestabilny, jeśli te drógie to poszukaj czegoś o zwiększaniu napięcia na Procu. Jeśli jestem w błędzie, to niewiem jak ci pomóc, bo już szczeże tego niepamiętam, przeszło od 2 lat jeżcze na AMD :wink: . Intel fajny był, ale za drogi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czah Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 witam. gdyby byla zworka do zmiany fsb to bym nie pytal :) ale dzieki, pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czah Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 a jednak sie mylilem, nie po raz pierwszy zreszta :) zworka byla choc bylem przekonany ze jej nie ma :) procek (cel 366) zgodnie z moimi oczekiwaniami nie poszedl na fsb100 nawet przy 2,5v ale musialem sprobowac :) dzieki za pomoc pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Hehehe wyczułem to w Kościach :) a wracając do kręcenia, to jaką masz pamięc ?? PC 66 czy 100MHz Może ci niewyrabiać zasilacz, itp :) I czy wogóle komp się uruchamia :) PozDroWioNkaaa :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czah Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Hehehe wyczułem to w Kościach :) a wracając do kręcenia, to jaką masz pamięc ?? PC 66 czy 100MHz Może ci niewyrabiać zasilacz, itp :) I czy wogóle komp się uruchamia :) PozDroWioNkaaa :wink: jedna kosc pc66 a druga pc133 :) moze to przez pamiec - ale wczoraj o drugiej mi sie nie chcialo wiecej bawic - poszedlem spac. komputer sie odpala ale zwiesza na poscie na napisie celeron jak bede mial chwile to to sparawdze pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 wywal ta 66 i sorawdz bo moj p2 na 2,3V dziala na fsb100 (na 112 musi miec temp w okolicach zera) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek666 Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 ja tez mam podobne problemy proc celek 433 PPGA (chyba mendocino 25um) w biosie max do 83 MHz a na plycie glownej mam zworki od 66 do 133 Mhz na 83 mhz chodzi bez problemu gdy zmieniam w biosie i na zworkach tez ale jak wrzuce 100 MHz na zworach to mi nie wstaje. A najlepsze jest to ze jak mu zarzuce 112 MHz na zworkach to odpala sie na 75 Mhz, a jak walne 133 MHz to odpala sie na 83 MHz. Wie ktos moze o co w tym chodzi ???? myslalem nad podniesieniem napiecia na procu ale nie znam takiego drutmoda ktory zwieksza napiecie powyzej 2V. prosze o pomoc bo 433@540 to troszke za malo :? teraz jest jeszcze lepszy lol drutmodem podnioslem vcore na 2.05V (wiecej sie nie da) i ja zarzuce 100MHz to teraz wstaje tylko ze na 66MHz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...