Skocz do zawartości
pci

Przeglądanie sieci lan

Rekomendowane odpowiedzi

kurde czlowieku przeciez pokazuje 718KB/s 

na laczu 2mb/s  to w czym problem ??

w tym problem ze pokazujesz .bmp 'ka nr.2 jak sciagasz z serwera twego lokalnego providera do ktorego jestes podpiety i jakies herezje wypisujesz nie majac bladego pojecia o tym co pokazujesz... jak chcesz to zrobie ci screena jak sciagam 9000KB/s tez z FTP.. lokalnego :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

007 zapusciles lameriade niczym kobus za dawnych dobrych czasow :> ... 2mbity, to ok 250KB/s (dziel przez 8 :> :> :> przynajmniej ja tak robie... choc jak napisal JAcek [?] powinno sie przez 9 albo nawet 11 - to zalezy od uslugi) ParanoiK, ty zapewne wiesz dlaczego sie dzieli raz tak, a raz tak :> jesli moglbys, to oswiec mnie biednego nieswiadomego :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to są baity? Co najwyżej bajty od angielskiego 'bytes'. Co ty za bzdury pieprzysz? W transmisjach modemowych występuje przeważnie 8 bitów + bit stopu. Kiedyś do połączeń w bbs'ach używało się 7 bitów + 1 stop.

Co do łącz to mówimy tu o prędkości uzyskiwanej i dostępnej już dla użytkownika. Więc w tym momencie używamy normalnej podziałki - 1bajt = 8 bitów. Inaczej ma to się w przypadku łącz dsl takich jak sdi - gdyż tam mamy 9 bitów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1bit trzeba 10baitów

chyba na odwrot :> zeby przeslac 1 bajt potrzeba 10 bitow... no ale nic :> ja tam zawsze dziele przez 8 :/

[...]

dzieki za odpowiedz. BTW to byl najkrotszy cytat swiata :>

Pozdr

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi