Skocz do zawartości
POWER BY AMD

Czy dogadam sie z tpsa

Rekomendowane odpowiedzi

Kochana neostrada

Mam taki problem dużo sciągam z dc więc udostępniam dużo danych więc dużą sciągają odemnie, a jak sciągają odemnie to na modemie 56kb chodzi net szybciej niz na neo gdy ktoś sciąga odemnie 15 kilo. Mam modem siemiensa. Z tego co wiem na innych modemach tak nie ma a na niekótych wystarczy zapodać nowe stery.

Czy dało by rade wymienic modem, jak tak to na jaki najlepiej i jeszcze gdzie mam sie o to dowiadywać na tej zakichanej infolini gdzieś tu na miejscu w tpsa czy gdzie .Czy komuś sie tak udało zrobić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylo nie brac osprzetu tpsa tylko zakupic sobie swoj ... ja mam router ze swithem i modemem w jednym ale ci takie cos nie potrzebne i wszytko smiga .... raczej sie z nimi nie dogadasz rzeby ci wymienili modem nie ma szans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co chcesz zmienaić modem? Przecież jest dostępny programik (cfos) czy jakoś tak dzięki, któremy możesz ograniczyć transfer uploadu, ustawiasz na np: 3kb/s i nikt od Ciebie z wieksza szybkoscia sciagac nie bedzie, a co za tym idzie transfer nie bedzie Ci spadal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh , od tej pory na dc rozlaczam kadego z neo , se kolesie poograniczaja transfery ze nie mozna sciagac od nich , a sami chca zasysac ile sie da , hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam działanie cFos'a, do tej pory nie istalowałem ponieważ nie bardzo lubie zmian, jednak faktycznie cFos, pozwala wysylac sciagac i wysylac DL:65 KB/s i UL:15 KB/s jednocześnie bez zadnych przerw i zastojów, z cFosem mozna powiedziec ze upload nie ma wplywu na download, ponadto odnosze wrażenie, być może mylne, że dość sprawnie poprawia obsługe stron internetowych, ładuje się wszystko szybciej.

Nie wiem czy wszyscy mają usprawnienia :wink: do wersji 5.24 ale jesli nie to szukajcie 5.20 do niej są ogolnodostepne, wersje 5.20 jednak ciezko dostac, trzeba sie postarac :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze co :?: a moze troche wiecej info dasz :?:

ja mam neo od lutego, posiadam lucka :) chodzi mi bdb (lepiej niz u znajomych z sagemem czy thomsonem), wiec nie wiem dlaczego niby jakosc uslug jest gorsza.

moze masz ip zaczynajace sie na 83.... :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze jestem zaskoczony tak to wyglada w praktyce i jest to trwaly transfer:

Dołączona grafika

praktycznie wczesniej przy takim uploadzie odjęło by mi z 10-15 KB/s od downloadu a download byłby bardzo "nerwowy" i wykres nie wyglądałby tak ładnie.

Nieźle! Jeszcze do tego stronki rzeczywiście chodzą szybciej, ściągajcie cFos'a - POLECAM! :lol: :lol: :lol:

PS. Ja mam tez Lucka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze co :?: a moze troche wiecej info dasz :?:

ja mam neo od lutego, posiadam lucka :) chodzi mi bdb (lepiej niz u znajomych z sagemem czy thomsonem), wiec nie wiem dlaczego niby jakosc uslug jest gorsza.

moze masz ip zaczynajace sie na 83.... :?:

ja mam neo od maja czy tam od kwietnia dostałem modem siemensa łaczy sie z kompem przez sieciówke. Mam problem tego typu ze gdy wysyłam komuś dane to mi transfer spada z 60 do 10. Moi koledzy kórzy teraz maja neo i modemy na usb nie maja takich broblemów transfer spada im góra o 15kb woec to chyba nie jest tasama jakość usług no nie ?? a ograniczanie se transferów na programy to troche głupie bo czesto potrzebuje jednoczesnie wysyłać komus dane a w tdu ja mu wiecej wysyłam niz dostaje co mnie nie bardzo bawi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi