POWER BY AMD Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Kochana neostrada Mam taki problem dużo sciągam z dc więc udostępniam dużo danych więc dużą sciągają odemnie, a jak sciągają odemnie to na modemie 56kb chodzi net szybciej niz na neo gdy ktoś sciąga odemnie 15 kilo. Mam modem siemiensa. Z tego co wiem na innych modemach tak nie ma a na niekótych wystarczy zapodać nowe stery. Czy dało by rade wymienic modem, jak tak to na jaki najlepiej i jeszcze gdzie mam sie o to dowiadywać na tej zakichanej infolini gdzieś tu na miejscu w tpsa czy gdzie .Czy komuś sie tak udało zrobić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 bylo nie brac osprzetu tpsa tylko zakupic sobie swoj ... ja mam router ze swithem i modemem w jednym ale ci takie cos nie potrzebne i wszytko smiga .... raczej sie z nimi nie dogadasz rzeby ci wymienili modem nie ma szans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 A po co chcesz zmienaić modem? Przecież jest dostępny programik (cfos) czy jakoś tak dzięki, któremy możesz ograniczyć transfer uploadu, ustawiasz na np: 3kb/s i nikt od Ciebie z wieksza szybkoscia sciagac nie bedzie, a co za tym idzie transfer nie bedzie Ci spadal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 ten cfos nie tyle ze ogranicza to chyba umozliwa wysylanie i odbieranei z pelna szybkoscia, bez staraty kb/s in/out`ow ;> btw. moge sie mylic suzkaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 tzn ze kazdy kto ma neo i tak ma nic nie robi tylko ogranicza se na wszysko tym programem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 tzn ze kazdy kto ma neo i tak ma nic nie robi tylko ogranicza se na wszysko tym programem ??A mozesz po polsku napisac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 a czy cfos mozna sobie odpalić na sieci z routerem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoVe Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 http://neostrada.info/forum/viewtopic.php?t=126 wszystko co potrzebne tam sie dowiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 heh , od tej pory na dc rozlaczam kadego z neo , se kolesie poograniczaja transfery ze nie mozna sciagac od nich , a sami chca zasysac ile sie da , hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 valdimar: nie, nie mozna, bo to jest programik usprawniajacy drivery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 to nie sprawiedliwe ze ci co kupili wczesniej maja starszy modem i gorszą jakość usług Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Ja mam tego sagemika zanistalowalem cfosa plus stery przeobione pod niego i spokojnie potrafie sciagac 60KB a odemnie maja po 15KB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Ja mam tego sagemika zanistalowalem cfosa plus stery przeobione pod niego i spokojnie potrafie sciagac 60KB a odemnie maja po 15KB. ale na raz bo tak to i ja mam tylko jak ktoś odemnie sciaga 15 to ja juz nawet 10 nie wyciagne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 No gdy sciagaja odemnie 15 KB to ja sobie spokojnie sciagam 60 bez zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 POWER BY AMD: gorsza jakosc uslug :?: mozesz mi to wytlumaczyc :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Potwierdzam działanie cFos'a, do tej pory nie istalowałem ponieważ nie bardzo lubie zmian, jednak faktycznie cFos, pozwala wysylac sciagac i wysylac DL:65 KB/s i UL:15 KB/s jednocześnie bez zadnych przerw i zastojów, z cFosem mozna powiedziec ze upload nie ma wplywu na download, ponadto odnosze wrażenie, być może mylne, że dość sprawnie poprawia obsługe stron internetowych, ładuje się wszystko szybciej. Nie wiem czy wszyscy mają usprawnienia :wink: do wersji 5.24 ale jesli nie to szukajcie 5.20 do niej są ogolnodostepne, wersje 5.20 jednak ciezko dostac, trzeba sie postarac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 mrtnt: dobrze Ci sie zdaje, ze stronki tez szybciej chodza :] potwierdzenia maja pierwszenstwo wiec nic nie zapycha Ci lacza, dzieki czemu to chodzi lepiej niz bez niego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 POWER BY AMD: gorsza jakosc uslug :?: mozesz mi to wytlumaczyc :?:no bo jak toś ma nowy modem to moze se sciagać i wysyłąć a ja praktycznie nie bo nawet modemowcy w tedy maja lepiej odemnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 ze co :?: a moze troche wiecej info dasz :?: ja mam neo od lutego, posiadam lucka :) chodzi mi bdb (lepiej niz u znajomych z sagemem czy thomsonem), wiec nie wiem dlaczego niby jakosc uslug jest gorsza. moze masz ip zaczynajace sie na 83.... :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 kurcze jestem zaskoczony tak to wyglada w praktyce i jest to trwaly transfer: praktycznie wczesniej przy takim uploadzie odjęło by mi z 10-15 KB/s od downloadu a download byłby bardzo "nerwowy" i wykres nie wyglądałby tak ładnie. Nieźle! Jeszcze do tego stronki rzeczywiście chodzą szybciej, ściągajcie cFos'a - POLECAM! :lol: :lol: :lol: PS. Ja mam tez Lucka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 ze co :?: a moze troche wiecej info dasz :?: ja mam neo od lutego, posiadam lucka :) chodzi mi bdb (lepiej niz u znajomych z sagemem czy thomsonem), wiec nie wiem dlaczego niby jakosc uslug jest gorsza. moze masz ip zaczynajace sie na 83.... :?: ja mam neo od maja czy tam od kwietnia dostałem modem siemensa łaczy sie z kompem przez sieciówke. Mam problem tego typu ze gdy wysyłam komuś dane to mi transfer spada z 60 do 10. Moi koledzy kórzy teraz maja neo i modemy na usb nie maja takich broblemów transfer spada im góra o 15kb woec to chyba nie jest tasama jakość usług no nie ?? a ograniczanie se transferów na programy to troche głupie bo czesto potrzebuje jednoczesnie wysyłać komus dane a w tdu ja mu wiecej wysyłam niz dostaje co mnie nie bardzo bawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 a jeszce 1 zainstalowalem tego cFos'a i nie moge serwera w counter strike załozyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 zainstalowales cFos'a i poprawilo sie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 raczej nie jest tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...