Asker Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Mam male pytanko: do czego sluzy gniazdo NB_FAN na mojej plycie glownej? kupilem 2 wentyle do obudowy a zorientowalem sie ze nie mam tylu gniazd zasilania do nich na plycie... probowalem wpasowac do tego nb_fan ale nie dalo rady mimo ze jest 2 pinowe tak jak na wentylu kabel... wiec... co to? aha... i czy istnieje jakas mozliwosc podlaczenia do czegos tego drugiego wentyla? help... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 NB = north bridge fan czyli wentylator mostka polnocnego. Mozesz tam podlaczyc dowolny 3 pinowy wnetyl chlodzic co tam sobie chcesz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 aha nie spojrzalem jest 2 pinowe :) kup sobie rozgalziacz zlacz 4 pinowcy (tych od zasilacza) i podlaczaj tam wentyle. Ewentualnie jak masz 3 pinowe wentyle to albo obetnij koncowki albo kup przejsciowki 4pin na 3 pin :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 thx KaT... o to mi chodzilo.... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 przejściówka 3pin na 4 pin kosztuje 5 zł. Dzięki temu można do jednego złącza podłaczyć kilka wiatraków i wciąż go używać. Mam do starego dysku twardego podłączonew już 3 wiatraki: 80x80 i 2x 40x40, zapewne podłącze tam jeszcze 2 80x80 i 50x50. Ciekawe czy zasiłka 300W wytrzyma takie obciążenie jednego złacza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 wytzryma tylko bedziesz mial +5V jakies 4.6 i moze sie restartowac na przyklad zwlaszcza po extreme OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Heh, extreme OC, to jeszcze nie teraz, może kiedyś... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...