M@jk! Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Sprawa jest taka, mam tą plyte i chce dokupić teraz dysk i wygląda to tak: pri mas 10gb pri sl 40gb sec mas cdrw sec sl dysk w kieszeni 4.2gb i tak, wiem ze mam dwa sata na plycie i nie wiem jak to jest bo cos sie doczytałem w instrkcji ze jak podłacze dysk sata to mi jeden kanał ide odpadnie co nie jest ciekawym rozwiazaniem, mam na plycie tez kontroler raid i nie wiem czy moze on pracowac gdy podłacze do nie go jeden dysk. Czy jest ktos kto juz bawił sie SATA zabudowanymi w NB intela, jak to jest faktycznie czy odłączają jeden kanał IDE i jak to widzicie jak to wszystko skonfigurowac bo jak najwiecej bym chciał zostawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Przede wszystkim na twoim miejcu zrezygnowalbym z tego dysku 4.2GB. Po pierwsze, bo jest podpiety na kablu z nagrywarka Po drugie jest wolny Po trzecie masz 50GB a +/- 4 nie zrobi wielkiej roznicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Wszystko ustawiasz w biosie. Mam tą płyte, ale nie mam sata i moge ustawić wykrywanie na sata i wszystkie kanałi ide. Do raidu musisz podłączyć dwa dyski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...