cripple Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Chciałem zapytać czy lepiej mieć więcej partycji czy mniej i obecnie mam 4gb na system na ntfs i reszte na facie 32 czyli 111gb mniej wiecej.Poki nie mam duzo danych sie pytam czy lepiej wszystko na duzym czy mniejszych tylko ze miedzy partycjami wolno przegrywa, znaczy wolniej znacznie niz na jednej partycji ale to szczegol w sumie. I jakie systemy plikow najlepsze sa - najszybsze albo najbezpieczniejsze ( chyba ntfs) tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 lepiej miec wiecej, wtedy mniej meczysz dysk system na osobnej, najlepiej na pierwszej, bo z niej jest najszybszy transfer, reszte (filmy, mp3 itp.) na kolejnej (-nych). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 powiem podobnie jak poprzednik :) 1. najpierw system 2. i potem pokolei to czego uzywasz najczesciej :) 3. im wiecej masz partycji tym lepiej, nie umiem tego jasno wytlumaczyc, ale w skrocie to powiem tak: im wiecej partycji tym wiecej danych Ci na hdd wejdzie :) no ale nie przesadzaj :D bo wiesz mam kumpla w sieci co ma 120gb (80+40) i ma chyba 16 partycji :lol: :lol: :lol: hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Chciałem zapytać czy lepiej mieć więcej partycji czy mniej i dlaczego obecnie mam 4gb na system na ntfs i reszte na facie 32 czyli 111gb mniej wiecej. I jakie systemy plikow najlepsze sa.Dlatego, że ktoś Ci tak ustawił. :twisted: A co do wyboru między systemami: mamy tu coś takiego, jak wyszukiwarka. Temat był już poruszany wiele razy. Np.: NTFS czy FAT 32? LEPIEJ DYSK CHODZI NA NTFS CZY FAT32? FAT32 czy NTFS? FAT 32 czy NFTS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 sam se ustawilem a te dlaczego to mialo tam nie byc zaraz poprawie pisalem w pospiechu i sie pomylilem az taki jelen nie jestem sam se wsio ustawiam tylko poprostu jak nie wiem to pytam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Do takiego dysku zaproponowalbym ci: podzielenie tej partycji rozszerzonej na 2 lub gora 3 dyski logiczne. Przyklad 1: C: 5GB D: 53GB E: 53GB Przyklad 2: C: 5GB D: 35GB E: 35GB F: 35GB Duzej partycji nie polecam, m.in. ze wzgledu na bardzo dlugi proces defragmentacji. Transfer z partycji na partycje a w obrebie jednej partycji bedzie praktycznie taki sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 a ja mam >6 i >70 gb i nie mam problemu z dlugim przenoszeinem miedyz partycjami duzych plikow gdy mialem zamist 70 dwa razy po 35 bo mnei to wkurzalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...