POWER BY AMD Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 szkoda ze ty tez nie mozesz sie zdecydowac a szukamy tego samego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 moze dodam jeszcze 1 konkurenta zobaczymy co powiecie http://www.huntkey.pl/index.php?page=produ...0-XP%20Silencer info http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=8055&sid=1 cena moze ktośjakieś testy tego widział gdzieś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Ja tam się zdecydowałem na Enermax'a 8) Co do tego Huntkey'a - ogólnie jest bardzo mało danych na jego temat :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Mialem maly problem z Enermaxem 350W EG365P-VE FCA, ktory po 2 dniach uzytkowania nie dosc ze sie spalil, to zabral jeszcze do grobu mobo, proca oraz karte graficzna.. na szczescie wszystko bylo na gwarancji :) Teraz jade na jakims NoName 300W i staram sie nie patrzec na napieca 8).. jak bede mial wiekszy przyplyw pieniedzy to sie zaopatrze w Tagan'a 380W. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Mialem maly problem z Enermaxem 350W EG365P-VE FCA, ktory po 2 dniach uzytkowania nie dosc ze sie spalil, to zabral jeszcze do grobu mobo, proca oraz karte graficzna.. na szczescie wszystko bylo na gwarancji :) Teraz jade na jakims NoName 300W i staram sie nie patrzec na napieca 8). . jak bede mial wiekszy przyplyw pieniedzy to sie zaopatrze w Tagan'a 380W. :) Musiałeś chyba natrafić na felerny egzemplarz :shock: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 tonic2 kiedy se kupujesz tego enermaxa ?? bo jak nie długo to poczeka zobacze jak u ciebie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 tonic2 kiedy se kupujesz tego enermaxa ?? bo jak nie długo to poczeka zobacze jak u ciebie chodzi Dziś złożyłem zamówienie, jutro przelew kaski na konto 8) Co fajniej, jutro kupuję miernik, będę miał czym dokładnie mierzyć napięcia 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Tonic2 mam pytanko czy zasilacz juz dotarł i na co w koncu sie zdecydowałes i jak sie sprawuje bo szukam tez czegos takiego jak ty: procek 12V -nf7 no i musi byc cisza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Tonic jak ten Enermax350 ?? Końcu lepsze jest do NF7 od Chieftec360 ?? dałeś 325zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Dopiero co przed chwilą potwierdzono moje potwierdzenie i sorry, że się niecierpliwicie ;) Dziś na 100% wpłacam przelewem Zasilacz Enermax 353W Active PFC FMA za 389 zł + 15 zł (poczta) + 2% rabatu, co wychodzi razem 396 zł Jak się chłopaki z siriusa postarają się, może dostanę jutro, w co raczej wątpie, lub w poniedziałek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Dopiero co przed chwilą potwierdzono moje potwierdzenie i sorry, że się niecierpliwicie ;) Dziś na 100% wpłacam przelewem Zasilacz Enermax 353W Active PFC FMA za 389 zł + 15 zł (poczta) + 2% rabatu, co wychodzi razem 396 zł Jak się chłopaki z siriusa postarają się, może dostanę jutro, w co raczej wątpie, lub w poniedziałek A ile ten Enermax 353W Active PFC FMA ma na +12V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Mam dylemat co kupic... do Twojego Abita NF7 to kup zasilacz o duzym pradzie na +12V :!: bo ta plyta robi Vcore z +12V czyli innymi slowy bierz Enermaxa - pod warunkiem ze to model o takich amperazach (bo z opisu na Siriusie niewiele mozna wywnioskowac) +5V / 32A +3.3V / 32A +12V / 26A - tu nawet chieftec 420 wymieka :P :!: AN7 też ciągnie z 12V jak NF7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 A ile ten Enermax 353W Active PFC FMA ma na +12V ? Zdaje się że 26A ;) Miałem Chiefteca 360W i uważam że Enermax 353W jest lepszy ... natomiast Chieftec 420 (GIGI ma) już lepszy od Enermaxa 353 (niewiele ale jednak ...) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 co powiecie o moich napieciach? ja mam Chieftec'a 360W na Athlon'ie@2,32Ghz, Epox 8rda+, Radeon 9700Pro, cd-rom, nagrywarka, jeden dysk, starczy mi ten zasilacz? Napiecia: Bez obciazenia: 5v - 4.92 (skacze do 4.95) 12v- 12.46 vCore - skacze od 1.82 - 1.84 (w biosie nastawione na 1.825) MAX obciazenie: vCore - 1.76v!!! 5v - 4.87v 12v - 12.71!!! Co sie dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 czym dokonujesz pomiaru - moze bateria w mierniku siada :?: docisnij tez dokladnie wtyczke ATX :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 A ile ten Enermax 353W Active PFC FMA ma na +12V ? Zdaje się że 26A ;) Miałem Chiefteca 360W i uważam że Enermax 353W jest lepszy ... natomiast Chieftec 420 (GIGI ma) już lepszy od Enermaxa 353 (niewiele ale jednak ...) ... a dlaczego tak twierdzisz?? moze jakies konkrety:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 czym dokonujesz pomiaru - moze bateria w mierniku siada :?: docisnij tez dokladnie wtyczke ATX :!: pomiar normalny z plyty, dwoma programami patrzylem, MBM i SpeedFan, w biosie takie same w spoczynku... sprobuje docisnac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 czym dokonujesz pomiaru - moze bateria w mierniku siada :?: docisnij tez dokladnie wtyczke ATX :!: pomiar normalny z plyty, dwoma programami patrzylem, MBM i SpeedFan, w biosie takie same w spoczynku... sprobuje docisnac... miernik to podstawa !! dopuki nie bedziesz szalał z dużym vcore to bedzie ci starczał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 no ok mamy poniedziałek a ty masz zasilacz ?? jak masz to zdaj relacje co i jak bo bardzo jestem ciekaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooler06 Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 zasilacz Enermax 350W PFC FM ATX jak to jest z tym regulowaniem obrotów ????????? jak sie nagrzeje zasiłka to można zmniejszyć prędkość obrotów wiatraka ??? i bedzie cieszej ? czy nie ma to znaczenia jak będzie nagrzany to tak czy siak będzie szumieć ????? taki bajer czy jak ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Jak się zbyt nagrzeje to i tak będzie kręcić się szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trixxie Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zamiast tego Enermaxa lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Tagana 380W (OEM Topowera). Właśnie pojawiły się w Siriusie. Jest mocniejszy i znacznie cichszy od Enermaxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zamiast tego Enermaxa lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Tagana 380W (OEM Topowera). Właśnie pojawiły się w Siriusie. Jest mocniejszy i znacznie cichszy od Enermaxa.no spoko ale jakieś info na temat tego zasilacza bo ty le http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=8106&sid=1 to ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trixxie Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Tu masz test. Jest jeszcze kilka trochę obszerniejszych, z tym, że głównie po niemiecku. PS Ooops, zapomniałem, że mówimy o wersji 380W. Tu jest krótki teścik 380-tki. Jak widać nowe wersje Taganów wszystkie mają napięcia skalibrowane powyżej nominału, ale dla overclockerów to raczej zaleta niż wada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 no wlasni ten Tagran mnie zainteresowal bardzo! Ma budowe conajmniej wzbudzajaca zaufanie ;) A w niemczech stoi juz od 52 euro, a mam jak sciagnac tanio, wiec to niezla alternatywa dla chiefa 420 zdaje mi sie.... Ma go ktos juz moze?? Acha! wie ktos gdzie mozna dostac w PL Zalmana 400W ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trixxie Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Za 52 euro na pewno się opłaca. Topowery podobnie jak FSP wytrzymują z reguły obciążenia dużo wyższe od deklarowanych, powinien więc uciągnąć nawet mocno rozbudowany system. W jednym z testów, wyciągnęli z linii 12V 37A wobec nominalnych 22A, co prawda przy pozostałych liniach nieobciążonych, ale i tak robi to wrażenie. Tagan ma do tego kilka fajnych ekstrasów, jak skręcane kable, dobrej jakości wtyczki, czarna obudowa, a nawet takie bzdety jak rzepy do wiązania kabli. Jest bardzo cichy (IMO 480W jest cichszy od jednego Coolermastera SAF-B na 5V, choć wersja 380W może być minimalnie głośniejsza na takim samym systemie, ponieważ Tagany mają regulację prędkości obrotowej wentyli w zależności od procentowego obciążenia, a nie temperatury), tylko trzeba mieć dobrze wentylowaną obudowę, bo coolery w Taganie, mimo regulacji obrotów i tak kręcą się wolno i jeśli zasiłka stanowi jedyny element wentylujący obudowę to komp się usmaży, szczególnie przy AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 no tylko chieftec 420 kosztuje 315 a ten tagan prawie 400zł wiec .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 pmp - właśnie patrzę na testy głośności Topowera 520W i nasuwa mi się pytanie, jakim cudem ty to wytrzymujesz? ;) Obciążenie maksymalne, głośność : 60 decybeli, po prostu wow... Widzę - Enermax będzie znacznie cichszy, szalę zwycięstwa przesuwam na jego stronę :) Co do obciążeń : Topower 420W obciążenie maksymalne : 492W Enermax 365(353W) obciążenie maksymalne : 389 W Oki, widzę, że Topower znacznie lepiej przyjmuje mocniejsze obciążenia, ale IMO co to ma do rzeczy, jeśli mój zestaw pobiera zapewnie mniej niż 300W :?: W takim przypadku chyba powinienien patrzeć na napięcia - jak się trzymają itp. czyż nie :?: Toz to "zwykly" Fortron 300W wytrzymuje 390 W obciazenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Tagany mają regulację prędkości obrotowej wentyli w zależności od procentowego obciążenia, a nie temperatury czyżyby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trixxie Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Tak, tutaj jest wykres korelacji. Przedstawiciele Tagana uzasadniają tę modyfikację tym, że wysoka temperatura jest wynikiem spadku efektywności układu przy dużych obciążeniach, więc ich system charakteryzuje szybsza reakcja na jej wzrost niż ma to miejsce w rozwiązaniach wykorzystujących czujniki temp. Patrząc na dane dotyczące spadku mocy ze wzrostem temperatury, które podaje np. Enermax, to taki system wydaje się dość ciekawy. Z drugiej strony nie uwzględnia on warunków zewnętrznych, więc w niskiej temperaturze wentyle będą się kręcić szybciej niż to jest konieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...