Jelen Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Czesc! pisalem na forum że przesiadam sie na intela poczdczas postu opisu mojego AXP1.7@2667mhz. Tak więc dziś doszłą do mnie płyta Abit IS7 oraz procesor Pentium 4 1.8Ghz (SL6S6 Malay C1 core). Czym prędzej zaczołem montować jako że nie mam coolera BOXowego jeszcze ( kochana poczta ) postanowiłem założyć na proca WC! no i zaczołem sie bawić piersze 3.0Ghz 18x167mhz na stock V full stable z prime w tle było miłym zaskoczeniem. Jeszcze gdy nie miałem proca w rękach marzyło mi sie 3.6Ghz na FC ,no ale skoro już po fakcie proc kręci sie super zaczołem iść wyżej aż do 3.6Ghz :D i co?? udało sie :) :) :) komputer uruchomił sie i załadował windowsa na 3608mhz 18x200mhz! przy napięciu Vcore 1.72V niestety nie był 100% stabilny. Jeszcze to nie jest moje ostatnie słowo niedługo zrobie izolacje założe FC i sie pobawie. Jest to moja życiówka podkręcenie o 1800mhz czyli 200%. Nie próbowałem wyżej ani jak najwyższej stabilnej mhz ponieważ system działa na farta :D tzn nie mam wykonanej zapinki na WB blok dociska sie tylko swoją własną wagą więc narazie boje sie kombinować. Ale 3.6Ghz wymarzone jest i obiecuje że na FC będzie więcej :D :D Teraz poprzeczką jest screen na 4Ghz :D prime chciałbym mieć stable ~3.8 :D ale boje sie waryjować z Vcore bo wiadomo jak northwoody tego nie lubią. . Zamieszczam screen : (aha jak ktoś chce pełne oznaczenia proca to przepisze) UPDATE :D : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=59738 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 no to gratuluje stary calkiem niezly wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Hmm Może jestem kiepski z matematyki, albo śpiący ale podkręciłeś proca o 100% a nie o 200%. Fakt faktem, że gratuluje ci procka. Mój 2.4HT chodzi teraz jako 3GHZ, bo mam bardzo słabe pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Hmm Może jestem kiepski z matematyki, albo śpiący ale podkręciłeś proca o 100% a nie o 200%. Fakt faktem, że gratuluje ci procka. Mój 2.4HT chodzi teraz jako 3GHZ, bo mam bardzo słabe pamięci. chodziło mi o cały power 200%!! :D znowu bez przesady :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 ja okolo wtorku spodziewam sie 2,4ht twistery ddr400 i abit ic7 i zobaczymy :) aa i zalmanka ciekawe ile wykrece :) btw gratulacje niezly wynik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Ja takze pracuje jak mroweczka, coprawda nie pochwale sie slicznym 100% o/c jak Jelen.. Narazie powiem ze wypracowalem 3.6ghz stabilnie (juz wczoraj dzieki Szymkowi) i dzisiaj zrobilem dosc duze postepy :mrgreen: btw. Jelen - jesli to jest max twojego procka na wodzie to radze leciec po FC bo to co przyszykowalem dla ciebie na jutro (jesli sie uda ]:- ) troszke dalej popchnie nasza wojenke :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 No no .. Gdzie kupiłes takiego procka ? Może jeszcze je mają :) 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 kurde jak by muj athlonik tak w 100% sie podkrecił ale by było miło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Moje gratulacje... powodzenia w dalszych przedsiewzieciach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 no berkut czekam czekam :D ,btw. masz mała przewage przez chwile bede niedysponowany :(. Padła mi płyta nie wiem nawet czemu :( tak sama z niczego chulałem sobie po necie na 3.2Ghz 1.45V a tu nagle zonk nie działa :(. W poniedziałek idzie na gwarancje ,ale mam nadzieje że dostane coś w zamian na testy dopuki mojej nie oddadzą. Więc nie bój nic i tak cie bede gonił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 WOW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 i pomyslec ze ja potrafie mojego antka tylko do 2ghz podkrecic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Jeśli mozesz to napisz oznaczenia tego proca. Kurde jak zaloze wodne to swojego tez bede maxymalnie krecil. Moj na standardowym radiatorze poszedl do 2.8 i sie cieszylem jak dziecko jednak jak zobaczylem Twoj wynik to dochodze do wnioskow ze nie mam sie co tak cieszyc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 1.8AGhz/512/400 SL6S6 MALAY Q333A319 1151 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 1.8AGhz/512/400 SL6S6 MALAY Q333A319 1151 Nówka czy używany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 nówka ale sprwadzany OEM bez gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 nówka ale sprwadzany OEM bez gwary No to pięknie ! Dzięki temu podnosisz poprzeczkę w rywalizacji overclockerskiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 1.8@3.6 - niezły wynik. pamięci masz SDR czy DDR ?? w sumie nie sądzę żeby jakieś SDR poszły na 200 :D więc jesli jedziesz na FSB800 i pamięciach DDR400 to musi być wydajnie, i to bardzo. przy tym wyniku 3.6GHz berkuta to nic - on startuje z 2.4. RE5P3CT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Amd - rozumiem ze 300mhz fsb sobie biega piechota ? Wiesz ze moj procek jest duzo slabszy od Jelenia i dla tych 3.6ghz musze go przy ~-30C trzymac? % nie mam szans z Jeleniem ale wydajnoscia wciagam go nosem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Amd - rozumiem ze 300mhz fsb sobie biega piechota ? Wiesz ze moj procek jest duzo slabszy od Jelenia i dla tych 3.6ghz musze go przy ~-30C trzymac? % nie mam szans z Jeleniem ale wydajnoscia wciagam go nosem... Słuchaj, a mógłbyś napisać ile masz 3dmarków, jakie wyniki w sisoft sandra i superpi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 no no Jelen,poprostu wypasik jest :D ,Berkut nie poddawaj sie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 W watku o vmodach radeonow 8500 jest napisane ile mam 3dmarkow bez krecenia radeona- 11416ptk sandry nie sprawdzam super pi sprawdze zaraz, mierze podstawke do autokaskady (nowe fc, z kaskada nie wyszlo) imo. najblizszym i dlugo nie pobitym krolem wydajnosci bedzie Szymek jak dostanie swojego 2.8c i chlodzenie odemnie, spokojnie bedzie mogl na XS powalczyc o top20 i moim zdaniem 4ghz najmarniej bedzie //edit nie bede lookal tera super pi, rozbieram fc bo napadla mnie wena na tworzenie, dzisiaj zloze cala autokaskade chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 W watku o vmodach radeonow 8500 jest napisane ile mam 3dmarkow bez krecenia radeona- 11416ptk sandry nie sprawdzam super pi sprawdze zaraz, mierze podstawke do autokaskady (nowe fc, z kaskada nie wyszlo) imo. najblizszym i dlugo nie pobitym krolem wydajnosci bedzie Szymek jak dostanie swojego 2.8c i chlodzenie odemnie, spokojnie bedzie mogl na XS powalczyc o top20 i moim zdaniem 4ghz najmarniej bedzie //edit nie bede lookal tera super pi, rozbieram fc bo napadla mnie wena na tworzenie, dzisiaj zloze cala autokaskade chyba Respekt dla ciebie berkut Jak sie sprawuje ABit Ai7? Czy to jest tak płyta z "OC on the fly" jak to działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 dziala to calkiem fajnie, ale mozna miec to samo na zwyklych plytach z clockgenem i vmodami... Sprawuje sie niezle ale nie moge PAT'a uruchomic albo dziala i o tym nie wiem... Jakby to kogos interesowalo to wlasnie zaczynam rozbierac tamto chlodzenie co go na 3636 stabilnie / 3780 semi popchnelo i robie autokaskade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 dziala to calkiem fajnie, ale mozna miec to samo na zwyklych plytach z clockgenem i vmodami... Sprawuje sie niezle ale nie moge PAT'a uruchomic albo dziala i o tym nie wiem... Jakby to kogos interesowalo to wlasnie zaczynam rozbierac tamto chlodzenie co go na 3636 stabilnie / 3780 semi popchnelo i robie autokaskade Jak byś miał czas to mógłbyś wyjaśnić mi czy jest jakaś różnica czy masz -100 czy -50 stopni na procesorze w podkręcaniu? BO mi się wydaje, że niezabardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 dziala to calkiem fajnie, ale mozna miec to samo na zwyklych plytach z clockgenem i vmodami... Sprawuje sie niezle ale nie moge PAT'a uruchomic albo dziala i o tym nie wiem... Jakby to kogos interesowalo to wlasnie zaczynam rozbierac tamto chlodzenie co go na 3636 stabilnie / 3780 semi popchnelo i robie autokaskade Jak byś miał czas to mógłbyś wyjaśnić mi czy jest jakaś różnica czy masz -100 czy -50 stopni na procesorze w podkręcaniu? BO mi się wydaje, że niezabardzo. Na procesorze czy 'w procesorze' ? To różnica bo jak widziałem u berkuta temp parownika może być nawet o kilkanaście (dziesiąt) stopni niższa niz procesora. IMO niższa temperatura jest zawsze lepsza dla układów elektronicznych szczególnie CMOS Pisałem o tym inżynierkę... MAm nawet gdzieś wykresik wydajności układów CMOS temperaturowo W pewnym miejscu teoretyczna wydajność układu podwaja się... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 takie cuś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Dzięki Szymek za wyjaśnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Oo, hybryda autokaskady i kaskady moglaby mnie doprowadzic az do -120C a stamtad niedalekeko do 150 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 a ze 150 do 200 a z 200 do 0K :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...