Skocz do zawartości
Jelen

Intel Pentium 4 1.8Ghz @ 4.0Ghz 223% overclock

Rekomendowane odpowiedzi

czy myslisz o tym samym co ja ?? :D:D:D, czy tam jest moze udzielona pisemna gwarancja na 12 miechow ?? :>:>:> :D

W sumie myślałem o tym samym co ty, ale jednak sie rozmyśliłem. Ty masz spoko bo masz już mobo i cooler pod P4, a mi sie nie chce wszystkiego zmieniać. Szkoda zachodu.

Kupie se wkrótce Athlona XP Mobile 1800+ i zobaczymy, może 3200+ osiągne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi tam pasuje. :P

Chciałbym żeby amd wprowadził w swoich prockach szyne ODR (mówie o zwykłych athlonach tych co nie mają zintegrowanych kontlolelów pamięci), żeby ten dualddr działał wreszcie, bo to w sumie duża strata u amd. W tej chwili z chęcią bym zamienił na P4 jakbym miał kase, ale póki co to siedze na tym co tanie a dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potrzebowałem najlepiej kręcącej się wersji P4 , najbardziej opłacalnej .... I jest.

P4 2,40C stosunkowo dobrze się podkręcają, ale @3,00Ghz to nie jest dużo.

No niestety. Coś jednak nie idzie mi przyśpiezenie go. Niewiem czego to wina. W zasadzie temperaturki wporząsiu .... Może coś z timingami DDR. Wciąż próbóję sławne 3.4 osiągnąć :)

Teraz mi coś przyszło do łba ... Przecież ja mam i865 - teoretycznie na nich PAT nie działa ... A ja włączyłem (dzięki ASUS !) Turbo Mode - PAT .... W zasadzie to działa ale nie zawsze - u niektórych wywala. Dokopało mi to trochę mocy. Możliwe, że DDR na wyższym fsb niewyrabia przy tym z P4. Zobaczę co sie stanie jak to wyłączę i ustawię 3.12 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety. Coś jednak nie idzie mi przyśpiezenie go. Niewiem czego to wina. W zasadzie temperaturki wporząsiu .... Może coś z timingami DDR. Wciąż próbóję sławne 3.4 osiągnąć :)

Ustaw największe timingi, puść możliwie najwolniej jak możesz (niesynchronicznie),daj im najwyższe napięcie. Wyłącz pata i zapodaj prockowi 1.75v, wtedy podnoś magistralę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustaw największe timingi, puść możliwie najwolniej jak możesz (niesynchronicznie),daj im najwyższe napięcie. Wyłącz pata i zapodaj prockowi 1.75v, wtedy podnoś magistralę.

Tak ale znowusz nie chcę mieć pamięci poniżej 400Mhz - ustawionny mam stopień niżej i z 250fsb idzie równo na 400 :) Popracuję nad tym - Twoją propozycję też przetestuję. Może będzie trafna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi