Dr.Stan Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 czy myslisz o tym samym co ja ?? :D:D:D, czy tam jest moze udzielona pisemna gwarancja na 12 miechow ?? :>:>:> :DW sumie myślałem o tym samym co ty, ale jednak sie rozmyśliłem. Ty masz spoko bo masz już mobo i cooler pod P4, a mi sie nie chce wszystkiego zmieniać. Szkoda zachodu. Kupie se wkrótce Athlona XP Mobile 1800+ i zobaczymy, może 3200+ osiągne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 ja chyba tez nie bede sie bawil w to, bo z tego co mam mysle ze 3GHz wydusze na lepszej zasilce, na tamtym mialbym to samo, bo mnoznik taki sam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 No jesli powiedzmy 200MHz to dla ciebie niewielka roznica to tak... (mowa o P4, a nie K7 czy K8 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 no wszysko fajnie ogromny respoekt dla chłopoaków w wynikach io/c i chłodznieu ..tylko ten intel mi tutaj nie pasuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 A mi tam pasuje. :P Chciałbym żeby amd wprowadził w swoich prockach szyne ODR (mówie o zwykłych athlonach tych co nie mają zintegrowanych kontlolelów pamięci), żeby ten dualddr działał wreszcie, bo to w sumie duża strata u amd. W tej chwili z chęcią bym zamienił na P4 jakbym miał kase, ale póki co to siedze na tym co tanie a dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 hmm......jak bym miał kase to raczej bym kupił athlona fx-53 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpt_Proton Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 póki co to siedze na tym co tanie a dobre. Nie narzekaj, prcesor nie jest zły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4OCer Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Ja zakupiłem procka po długich konsultacjach i opiniach - potrzebowałem najlepiej kręcącej się wersji P4 , najbardziej opłacalnej .... I jest. Ile ja to zapłaciłem? 780zł chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpt_Proton Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 potrzebowałem najlepiej kręcącej się wersji P4 , najbardziej opłacalnej .... I jest. P4 2,40C stosunkowo dobrze się podkręcają, ale @3,00Ghz to nie jest dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4OCer Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 potrzebowałem najlepiej kręcącej się wersji P4 , najbardziej opłacalnej .... I jest. P4 2,40C stosunkowo dobrze się podkręcają, ale @3,00Ghz to nie jest dużo. No niestety. Coś jednak nie idzie mi przyśpiezenie go. Niewiem czego to wina. W zasadzie temperaturki wporząsiu .... Może coś z timingami DDR. Wciąż próbóję sławne 3.4 osiągnąć :) Teraz mi coś przyszło do łba ... Przecież ja mam i865 - teoretycznie na nich PAT nie działa ... A ja włączyłem (dzięki ASUS !) Turbo Mode - PAT .... W zasadzie to działa ale nie zawsze - u niektórych wywala. Dokopało mi to trochę mocy. Możliwe, że DDR na wyższym fsb niewyrabia przy tym z P4. Zobaczę co sie stanie jak to wyłączę i ustawię 3.12 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpt_Proton Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 No niestety. Coś jednak nie idzie mi przyśpiezenie go. Niewiem czego to wina. W zasadzie temperaturki wporząsiu .... Może coś z timingami DDR. Wciąż próbóję sławne 3.4 osiągnąć :) Ustaw największe timingi, puść możliwie najwolniej jak możesz (niesynchronicznie),daj im najwyższe napięcie. Wyłącz pata i zapodaj prockowi 1.75v, wtedy podnoś magistralę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4OCer Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 No niestety. Coś jednak nie idzie mi przyśpiezenie go. Niewiem czego to wina. W zasadzie temperaturki wporząsiu .... Może coś z timingami DDR. Wciąż próbóję sławne 3.4 osiągnąć :) Ustaw największe timingi, puść możliwie najwolniej jak możesz (niesynchronicznie),daj im najwyższe napięcie. Wyłącz pata i zapodaj prockowi 1.75v, wtedy podnoś magistralę. Tak ale znowusz nie chcę mieć pamięci poniżej 400Mhz - ustawionny mam stopień niżej i z 250fsb idzie równo na 400 :) Popracuję nad tym - Twoją propozycję też przetestuję. Może będzie trafna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 1.8AGhz/512/400 SL6S6 MALAY Q333A319 1151 Trochę stary temat ale dopisze coś. MAM TAKIEGO SAMEGO PROCKA. Ta sama seria. Niestety chodzi w pełni stabilnie tylko na 2,9Ghz. Może zasilacz jest za słaby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...