Skocz do zawartości
Jelen

Intel Pentium 4 1.8Ghz @ 4.0Ghz 223% overclock

Rekomendowane odpowiedzi

No dorwalem hynixy 2 x 256 i jak pojade do gdanska (tam mam kompa) to sie chyba pobawie w male lutowanko. Zrobie vdimm moda i zapuszcze 275 mhz synchro, juz bedzie spox. A moze nawet 285 sie uda, ale cos mi sie wydaje ze nie z tym zasilaczem. Mikolaj byl nie za bogaty i na anteca 550 nie starczy ;-). ZObaczymy jak bedzie z checiami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej użytkownicy P4P800!!!

asus wypuścił programik AI Booster do kręcenia pod windowsem. Można m.in. zwiększać napięcia, regulować FSB, regulować wiatraki i takie tam inne szmery bajery. Niestety u mnie program wywala błąd i nie da się uruchomić. Spróbujcie u siebie : AI booster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w fetorek dam znac czy u mnie ten programik zadziala. Juz sie nie moge doczekac, az siade i posurfuje po necie na porzadnym kompie (a teraz mam przedsmak piekla na p233 mmx i 32 ramu (na dodatek zamulony dysk, bo to laptop)). Kurde, taki ciekawy temat, a cisza jak makiem zasial. Pewnie kazdy trenuje przed sylwestrem, zeby sie nie spic przed 12 ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, nie kazdy, ja dla przykladu nie pije alkoholu :>

bardzo dobra postawa berkut swieciz dobrym przykladem zdemoralizowanej polskiej mlodziezy :]

btw ja terz nie pije

wracajac do tematu jak przyjda wieksze mrozy (gorale w styczniu zapowiadaja ;] ) to zaprzegne matke nature do roboty i zobaczymy ile ten procek ma mocy (narazie 3 ghz jeszcze nie sprawdazlem z mojim zalmankiem ale zaraz to nadrobie ;) :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dobra postawa berkut swieciz dobrym przykladem zdemoralizowanej polskiej mlodziezy :]

btw ja terz nie pije

:twisted:

Ja też nie piję ale to dlatego że swoje w życiu już wypiłem.

Zamiast wydawać kase na fajki i bzdurne używki można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> się za sport, kobietę i hobby :wink:

Żyj zdrowo kolorowo :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw ja terz nie pije

wracajac do tematu jak przyjda wieksze mrozy (gorale w styczniu zapowiadaja ;] ) to zaprzegne matke nature do roboty i zobaczymy ile ten procek ma mocy (narazie 3 ghz jeszcze nie sprawdazlem z mojim zalmankiem ale zaraz to nadrobie ;) :twisted:

kurde jakbys pil to moze przynajmniej tych literowek by nie bylo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja "trenuje" ale nie w sensie pije a kaskade przygotowywuje ]:->

ja też nie pije :D bo wole jarać :D i trenuje non stop od roku przed sylwestrem do alkocholu mam za słąby łeb i jest taki bez duszy :D palenie to sie celebruje ma to swoje obrzędy (kręcenie filmów itd.. :D ). Heheh sylwester rulzzz. A co do wyścigu to czekam na IC7 do testów ma być gdzieś we wtorek ,a jutro jade (w sumie ide bo mam nie daleko) po R22 i po jutrzejszym melanżyku jak mi siły pozwolą to napełnie i pokalibruje układ pod 80W obciążenia.. Jak dobrze pójdzie we wtorek wieczór spodziewajcie sie jakiś ciekawszych wyników :D bo rusze mojego P4. Co do zycia zdrowego to sie zgodze ale trzeba czerpać radość z życia nie?? ja no. lubie sobie iść na panele i potrenować uciekanie przed SOKistami :D (uff odpukac to słowo) takie zboczenie jak o/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arnie na jakich kostkach masz te twisterki i zapodaj jakieś wyniki! . Jaki masz steeping proca???.

jackkpl -> masz moze jeszcze do sprzedania te Hynixy 4,3ns???. Heheh powiem wam że ten topic to mekka intelowców i nie to żeby robić jakieś podziały ale jesteśmy bardziej kulturani i wyrafinowani niż AMDkowcy :D peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do hynixow to mam 256 mb kostki , moge zalatwic, ale szymek zalatwia taniej, bo ma gdzies z gieldy bezposrednio. Jak checsz ode mnie memki to GG 4910792. ja podpuszczony przez berkuta uderze na vmem moda i bede tfardo 3.6 ghz scigal. na 3.61 posta mi sie udalo zrobic, ale na poscie sie skonczylo ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do hynixow to mam 256 mb kostki , moge zalatwic, ale szymek zalatwia taniej, bo ma gdzies z gieldy bezposrednio. Jak checsz ode mnie memki to GG 4910792. ja podpuszczony przez berkuta uderze na vmem moda i bede tfardo 3.6 ghz scigal.  na 3.61 posta mi sie udalo zrobic, ale na poscie sie skonczylo ;D

nie mów że chcesz VCore modować 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niee, chce zrobic vmem moda, zeb y 275-280 synchro smigac z tymi memami, bo na 2.85 volta to 270 to ich maks. Dodatkowo raczej trzeba mi lepszego zasilacza (mocniejsza szyna 12 voltow). Moze po sesji przelicze walute i sprawie sobie antec-a albo enermaxa :D , przez was powraca mi nalog na OC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niemoge ci powiedzec co to za kostik mam radiatorki zaplombowane wstaja na timingach 2-7-3-2 wstaja nizej nie chca (nie sprawdzalem jescze koncowki 2-3 ale na 2-2 nie wstaja i podaje tak jak jest w kolejnosci w biosie) niewiem jak sprawdzic proca wcpuid pokazuje steppingid 9

wlasnie skonczylem krecic na vcore 1,725 vddr 2,7 niemoge wykrecic stabilnie 3,3ghz raz nawet sie do windy 2k zalogowalem ale wcpuid nie ruszyl po kilku resetach bios pokazywal 50*C na zalamanie 7000cu przy max obrotach i otwartej budzie jeszcze czekam na bude chieftec'a to zaodam do niej te 5 czy 6 wentyli i zobacze jak bedzie wtedy na max obrotach :twisted: narazie z woda rodzice mi nie pozwalaja kombinowac (z fc tak samo nawet fundusze ostatnio mialem ale zamowilem bude i zalmanka kupilem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niemoge ci powiedzec co to za kostik mam radiatorki zaplombowane wstaja na timingach 2-7-3-2 wstaja nizej nie chca (nie sprawdzalem jescze koncowki 2-3 ale na 2-2 nie wstaja i podaje tak jak jest w kolejnosci w biosie) niewiem jak sprawdzic proca wcpuid pokazuje steppingid 9  

wlasnie skonczylem krecic na vcore 1,725 vddr 2,7 niemoge wykrecic stabilnie 3,3ghz raz nawet sie do windy 2k zalogowalem ale wcpuid nie ruszyl po kilku resetach bios pokazywal 50*C na zalamanie 7000cu przy max obrotach i otwartej budzie jeszcze czekam na bude chieftec'a to zaodam do niej te 5 czy 6 wentyli i zobacze jak bedzie wtedy na max obrotach :twisted: narazie z woda rodzice mi nie pozwalaja kombinowac (z fc tak samo nawet fundusze ostatnio mialem ale zamowilem bude i zalmanka kupilem)

uzywaj cpuz zamiast wcpu. on poda ci stepping proca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niee, chce zrobic vmem moda, zeb y 275-280 synchro smigac z tymi memami, bo na 2.85 volta to 270 to ich maks. Dodatkowo raczej trzeba mi lepszego zasilacza (mocniejsza szyna 12 voltow). Moze po sesji przelicze walute i sprawie sobie antec-a albo enermaxa :D , przez was powraca mi nalog na OC :)

widze ze po przeanalizowaniu sytuacja skłąniamy sie ku 1 => ZASILACZ

u mnie to samo 12v :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze po przeanalizowaniu sytuacja skłąniamy sie ku 1 => ZASILACZ

u mnie to samo 12v :cry:

po co antec lub enermax ?

chieftec 420 i nie widze inaczej <ok>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arnie na jakich kostkach masz te twisterki i zapodaj jakieś wyniki! .

jak sie kreca jeszcze nie sprawdzalem fsb220 cl2,5 napewno wyzej nie patrzylem co za goowno na 2,8V 220mhz zero stabilnosci (dlatego 3,3 nie moglem miec jutro skladam reklamacje bo na stronie jest napisane ze beda dzialac z CL 2-2-2-2-1 a tu doopa a bede sie domagal takich ddr400 zeby dzialaly z takimi timgami nie ustapie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dorwalem hynixy 2 x 256 i jak pojade do gdanska (tam mam kompa) to sie chyba pobawie w male lutowanko. Zrobie vdimm moda i zapuszcze 275 mhz synchro, juz bedzie spox.

Do Asusa nie trzeba lutownicy. Opleciony w odpowiednim miejscu drucik wystarczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi