Skocz do zawartości
Jelen

Intel Pentium 4 1.8Ghz @ 4.0Ghz 223% overclock

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bylem i nie jestem liderem...

Jesli chodzi o chlodzenie to Jelen ma duzo slabsze i na dodatek nie wykorzystuje jego mozliwosci... Moje natomiast jest wykorzystywane w 100% (i jest mocniejsze), prawda jest taka ze on ma wybranego procka z mnoznikiem 18 a ja 12...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 3.96ghz moge robic super pi testy, 3dmarka nie probowalem

Temp. @ 3.96ghz, 1.72V parownika to -41C (dla porownania na 3.6ghz 1.65V bylo -42C)

z diody nie powiem ile bylo bo czujnik na IC7G zwariowal <-20C (bylo <-20C na rdzeniu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 3.96ghz moge robic super pi testy, 3dmarka nie probowalem

Temp. @ 3.96ghz, 1.72V parownika to -41C (dla porownania na 3.6ghz 1.65V bylo -42C)

z diody nie powiem ile bylo bo czujnik na IC7G zwariowal <-20C (bylo <-20C na rdzeniu)

to samo u mnie -20 schodzi a poźniej świruje i poniżej -20C pokazuje -05/-221F cały czas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezle Procki ale moj na Powietzu robi 3.9 GHZ przy 1.75 Vcore Average :)

4.4 GHZ Z Prometeia Mach2 pretestet przez poprzednika procka :)

:arrow: ech... przy takim chlodzeniu i takim procku wydaje mi sie to byc i tak ciut za malo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stonka: czym ty chłodzisz tego procka i jakie masz temp?

:arrow: ech. czym chlodzi? pisze...

Niezle Procki ale moj na Powietzu robi 3.9 GHZ przy 1.75 Vcore Average :)

4.4 GHZ Z Prometeia Mach2 pretestet przez poprzednika procka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisał ze poprzedniego wlasciciela ktory posiadal prommy mach II. To całkiem prawdopodbne! przy M0 , jak mu na AC thermalrihta zasuwa przy 3.8Ghz na 1.64V... to 4.4Ghz jest bardzo prawdoodobne. Popatrzcie jeszcze na miejscowość z której jest. STONKA ile robisz w 3dmarku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy każdy 1.8A C1 sie tak będzie kręcił??? Czy na AC wyciągnęło by sie 3GHz??? I czy przy takim podkręceniu procek sporo traci na żywotności???

no SL6S6 (C1) mysle ze 3Ghz bys zrobil na AC bez wiekszych problemów ,co do krecenia kazdego procka to loteria... ale zawsze C1 bedzie stattsytycznie lepszy niz B0 ,czy traci na zywotnosci?? tego nikt ci nie powie moze dzialac 5lat moze pasc 20min po o/c... podobnie z oc moze ci sie krecic super a moze cienko ,ale tak jak mowie statystycznie C1 1.8 sie kreca ślicznie! i nie powinienes byc zawiedziony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lancer, to nie jest moj proc, chyba po oznaczeniach fachowiec powinien luknąć ;), wiem gdzie kolo ma takie 2 na sprzedaz !!!!!!!

Nie bardzo. Nawet ramach tej sajem serii proc rozniacy sie tylko kilkoma cyferkami S/N moze sie znaczaco roznic od brata pod wzgledem o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi