noose Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 cholera :? tez mam 83.27.x.x :? nie moge sie na www.reddragon.hu dostac przez to :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 cholera :? tez mam 83.27.x.x :? nie moge sie na www.reddragon.hu dostac przez to :?Hehe na już się do tego przyzwyczaiłem :wink: I tak teraz sytuacja jest bardzo dobra w porównaniu do grudnia :wink: Wracając do wczorajszego problemu , babka na partyline wiedziała co mówi . Dzić wszystkie pakiety dochodzą , pingi na polskich węzłach w granicach 20 do 40 ms a za granicą do 90 ms. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Nareszcie Tele Komplikacja dała jakąś oficjalną informacje Na terenie Polski w dn. 13 marca 2004 r. od godz. 23.00 do dn. 14 marca2004 r. do godz. 04.00 moga wystapic utrudnienia w dostepie do zasobowSwiatowego Internetu.Pożyjemy zobaczymy :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Panowie moze maly spis stron ktore jak sadzicie niedzialaja Wam w zwiazku z IP 83.x.x.x U mnie jak narazie niesmiga www.sharereactor.com ktos moze to potwierdzic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 www.sharereactor.com ktos moze to potwierdzic ??No u mnie też nie działa dziś ale ogólnie to ta strona śmigała na 83 , kiedyś :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Panowie moze maly spis stron ktore jak sadzicie niedzialaja Wam w zwiazku z IP 83.x.x.x U mnie jak narazie niesmiga www.sharereactor.com ktos moze to potwierdzic ?? Na szczęście jestem poza strefą 83.x.x.x (całkowicie poza TEPS'ą) i u mnie w tej chwili też nie działa. Spróbuj może tutaj: http://www.sharereactor.it/. To mi działa. Co prawda nieco po włosku :wink: , ale jak coś Ci jest bardzo potrzebne, to może znajdziesz. UPDATE Wydaje mi się, że coś się dzieje z tą domeną. Wygląda jakby zniknęła z serwerów DNS. Niżej masz efekty komendy nslookup. nslookup www.sharereactor.com Serwer: dns.tkb.pl Address: 212.33.84.2 *** dns.tkb.pl nie może znaleźć www.sharereactor.com: Non-existent domain. nslookup www.sharereactor.it Serwer: dns.tkb.pl Address: 212.33.84.2 Nieautorytatywna odpowied«: Nazwa: www.sharereactor.it Address: 207.44.176.28 nslookup www.sharereactor.de Serwer: dns.tkb.pl Address: 212.33.84.2 Nieautorytatywna odpowied«: Nazwa: www.sharereactor.de Address: 81.3.43.253 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 ale dlaczego nei checie sie laczyc przez we.cahce ja se ustawilem w moej kochanej operze i jest fajno strony sie wyswietlaja na werejznikach nie iwdza mojego ip [przez to czesto spamem zarzucaj mejl po ip :/] i wogole jest git a jesli chodiz owsywietlanie ww to jestem w stanie zaryzykwoac ze nawet szybcioj sie wyswietlaja tpsa to gnoj waidomo ale na raize mozan z proxy korzystac i jest git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 w3cache dla mnei bomba jak znacie jaies wady to podajcie a i ps shareactor jes po prostu zamkniety aressztowano szefa grupy shareactor [to nei jest zart ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 na werejznikach nie iwdza mojego ip [przez to czesto spamem zarzucaj mejl po ip :/] :?: Wydaje mi sie ze w3cache to nie jest w pelni anonimowe proxy, no i w jaki sposob po IP mozna mejl zasmiecic to jakas rewolucja dla mnie :?: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 no to masz rewolucje byle nei zoladkowe da sie po ip zidentyfikowac adres mejlowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Chcialem sie zapytac czy w3cache posiada jakies wady oprocz zalet?? Przepraszam za to jak pisze musze sie przyznac ze z natury jestem czlowiekiem nerwowym i pisze szybko i niewyraznie [w realu tez mam dysgrafie wiec wybaczcie] od teraz postaram sie pisac zrozumialej przepraszam was bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 :arrow: Fieldy Kali jeść Kali pić ? Patrz no gościu na to co piszesz bo takiego bełkotu zrozumieć się nie da :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Fieldy :arrow: weś ze kufa słofnik do renki :evil: I nie wal postów jeden pod drugim, tylko używaj takiego magicznego przycisku "zmień"/"edit" 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Też mam od 4dni 83.grr.grr.grrr :(, ale jakoś się żyje naszczęście te strony, które odwiedzałem chodzą, no oprócz takiej jednej z torentami ;(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Biały a dlaczego nie chesz skorzystac z w3cache.tpnet.pl port 8080 przez to swietnie dziala zarowno ftp ijaki stronki loaduja sie szybciej moze mnie ktos uswiadomic w koncu co to ma za wade ze nie checie tego stosowac???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 no to masz rewolucje byle nei zoladkowe da sie po ip zidentyfikowac adres mejlowy a to niby w jaki sposob? 8O mozesz zdradzic wiecej szczegolow? chetnie poznam rozwiniecie tych teorii science fiction :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 No właśnie tak czytam i zapytam bo może to ma związek z tematem: Kolega ma neo podzielone z drugim komputerem (ojciec). Komputer kumpla robi za ruter (mostek sieciowy w WinXP), oba mają karty sieciowe i tak to działa. Problem polega na tym, że gdy wysyłam maila do kumpla (konto cośtam@neostrada.pl), maile dostaje również jego ojciec (skrzynka na plusnecie). WTF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 gdy wysyłam maila do kumpla (konto cośtam@neostrada.pl), maile dostaje również jego ojciec (skrzynka na plusnecie). WTF? Pewnie ma ustawione przekierowanie poczty z neo na plusnet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 No raczej nie - konto na neostradzie jest jego, a konto na plusnecie jego ojca i żadnych przekierowań nie robił (jaki byłby tego sens?). Są to dwa NIEZALEŻNE od siebie konta pocztowe i jedyne co je łączy to że są odbierane przez jedno połączenie internetowe, w tym wypadku neo+. O tym że tak jest dowiedziałem się przez przypadek gdy przyszedł mi zwrot maila z plusnetu że rozmiar wiadomości przekracza aktualną pojemność skrzynki. Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wukillah Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 http://www.reddragon.hu/ http://www.cnn.com/ http://www.futuremark.com/ http://www.ocsystem.com/ http://www.overclockers.com/ wszystkie strony dzialaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Wszystkie działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 A mi dzialaja wszystkie stronki. Dawniej przydzielano mi ip 80.xx.xx.xxx a teraz dostaje prawie caly czas 83.xx.xx.xx O tym bylo kiedys glosno. Niedzialajace stronki to poprostu wina hakerow ktorzy kiedys uzywali adresow ip zaczynajacych sie wlasnie od 83 do wlamywania sie ... dlatego wiekszosc serverow podblokowala te adresy Tepsa teraz to proboje odkrecac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 A mi dzialaja wszystkie stronki. Dawniej przydzielano mi ip 80.xx.xx.xxx a teraz dostaje prawie caly czas 83.xx.xx.xx O tym bylo kiedys glosno. Niedzialajace stronki to poprostu wina hakerow ktorzy kiedys uzywali adresow ip zaczynajacych sie wlasnie od 83 do wlamywania sie ... dlatego wiekszosc serverow podblokowala te adresy Tepsa teraz to proboje odkrecac Wspomniałeś coś o hakerach.. powiedź mi dlaczego oni korzystali z tych adresów? One mają jakieś super możliwości?Czym się różnią od innych? Ja mam teraz 83.31.xxx.xxx i wszystko działa również strony podane w tym topiku wyżej które podobno nie działają! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Q: uzywali poniewaz te adresy byly wolne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Q: uzywali poniewaz te adresy byly wolne :PSpryciarze :P Zupełnie jak pas dla autobusów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Chciałbym poznać wasze opinie na temat genialnego pomysłu naszego kochanege monopolisty wdrożenia puli niedziałających adresów IP 83.xx.xx.xxx Nie działa połowa (jak nie więcej stron www) np. www.cnn.com , niemożliwe jest połączenie się do zagranicznych serverów ftp , nie działają programy p2p etc... Kurna po prostu żyć nie umierać. Nie ma to jak debile którzy uruchamiają coś co nie działa i dobrze o tym wiedzą . A na dodatek zrobili to na święta , wtedy gdy ludzie mają dużo wolnego czasu i chcieliby skorzystać wkońcu z dobrodziejstw internetu. Nie wiem czy to złośliwość TePsy czy po prostu ich głupota. Ps. Chcociaż dobrze że przynajmniej pozwolili swoim klientom przeglądać polskie www. Ogólnie muszę powiedzieć iż od momentu założenia NEO miałem adresy z puli 80xXX i 81XXX a teraz patrzę i co ? FAAAKKK 83XXX ale adresy które podałeś np.CNN chodzą ; ]]] niby coś z tym zrobili,ale np.Taki Bittorent to czasem pokazuje "Connection Refused" albo transfer skacze od 10kb/ps do 45kb/ps z naciskiem na te powiedzmy 25kb/ps,i najciekawsze czym sobie "zasłużyłem" że dostałem ten numerek ?,od początku miałem ok numery a teraz taki szajs,aha spróbujcie sobie dzwonić pod 9393 zleją was tam po prostu,zresztą sram na to muszę zmienić na DSL'a (prawdziwy DSL to tesz nie jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>e gnoje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 BLACK_MONKEY <---- a czytales calego posta? ten temat jest juz prawie nie akutalny :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 BLACK_MONKEY <---- a czytales calego posta? ten temat jest juz prawie nie akutalny :>Prawie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 kur...wwwwwaaaaaaaa!!! tez mi dzis dali 83.*****.....chcialem sciagnac odcinek SouthParku ktory dzis wyszedl i http://www.mrtwig.net/ mi ososbiscie nie dziala...mam nadzieje ze to moze z ich winy....probowalem sie laczyc z 10 razy miejac nadzieje ze cos pomoze ale [gluteus maximus]....kur...ca mnie bierze...chamstwo i tyle...neo mam od wrzesnia i powinno byc 80.***, a nie teraz robia sobie jaja z 83.*** dla "starych" uzytkownikow....czy mozna to jakos zmienic... teraz mam jeszcze jedno pytanie...czy moze ktos wejsc na www.suprnova.org ??? chcialem (no i poniekad musze na studia) sciagnac Linuxa Knoppixa...i mi wyswietla sie "No known mirror"...nie wiem czy to z powodu 83.****, ale chcialbym abyscie napisali czy u was tez tak jest (chyba nie lamie regulaminu podajac zdres strony i Linuxa , nie?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 kur...wwwwwaaaaaaaa!!! tez mi dzis dali 83.*****.....chcialem sciagnac odcinek SouthParku ktory dzis wyszedl i http://www.mrtwig.net/ mi ososbiscie nie dziala...mam nadzieje ze to moze z ich winy....probowalem sie laczyc z 10 razy miejac nadzieje ze cos pomoze ale [gluteus maximus]....kur...ca mnie bierze...chamstwo i tyle...neo mam od wrzesnia i powinno byc 80.***, a nie teraz robia sobie jaja z 83.*** dla "starych" uzytkownikow....czy mozna to jakos zmienic... teraz mam jeszcze jedno pytanie...czy moze ktos wejsc na www.suprnova.org ??? chcialem (no i poniekad musze na studia) sciagnac Linuxa Knoppixa...i mi wyswietla sie "No known mirror"...nie wiem czy to z powodu 83.****, ale chcialbym abyscie napisali czy u was tez tak jest (chyba nie lamie regulaminu podajac zdres strony i Linuxa , nie?) za taką wypowiedź będzie :banan: :banan: :banan: :banan: :banan: :zonk: :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...