mikolajek Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Sprzecik jak w podpisie, niestety nie znam serii procka, ale zachowuje sie dziwacznie... Mnoznik da sie podniesc do max. 12x, ale wtedy FSB nie da rady ruszyc - nie laduje sie Winda... Przy JAKIEJKOLWIEK zmianie VCore - laduje sie ostatnia dobra konfiguracja... Jedyne czym da sie sterowac to FSB - ale chodzi jak chce - hehehehe, jak kumpel wlasna lapka ustawil FSB 192 to ruszylo (mi nie chcialo :? ) MAcie jakies pomysly jak to rozruszac :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 daj wiecej danych Podaj napiecia z Biosu , timingi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajek Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 OK - więcej info: temperatura po ok.8h pracy z raczej niewielkim obciązeniem 54 stopnie - ale cooler jest na min. obrotach napięcia: +12V = 12,352 +5V = 4,999 +3.3V = 3,376 VCore = 1,6 timingi pamięci: Cas Latency = 2,5 RAS to CAS = 3 RAS Precharge = 3 Cycle Time - 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 przy niewielkim obciazeniu 54C ? :? te napiecia tez pewno podales idle - zapusc torturke i zrob odczyty ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajek Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Cholerka, tez mnie martwia te temperatury - zapusiclem juz te kwestie na watku o tym coolerze... Wg mnie to temp ponizej 40 chyba byc powinny na tym odkurzaczu :? Co prawda jednemu gosciowi z tamtego postu na TT Volcano procek ma temperature powyzej 62 styopni (idle!!!) :!: Zapodam mu jakies obciazenie - mam nadzieje ze sie nie ugotuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Ok podaj serie proca zastosowane FSB i mnożnik, ile obrotów zadane coolerowi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Jeśli kupowałeś skręconego kompa to masz na procku pewnie jakiś marny silikon. Zdejmil wiatrak i daj pożądną paste. Przy okazji zobacz serje i tydzień produkcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 racja ..jaka pasta jeszcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajek Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Komp mojej roboty - pasta CoolerMaster PTK-001 szara. Jutor pewnie bede zdejmowal coolera - Volcano 12 :!: na minimalnych obrotach to zczytam serie proca. BTW - te Bartki naprawde sie grzeja wielu ludziom - na forum "Chlodzenie konwencjonalne" jest kilka takich watkow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_3vil Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Moj bartek na 2200 mhz chodzi ok, na zalmanie mam tempy 37 idle i okolo 50 przy torture test - ale to odczyty z mbm, wiec ida z mobo, a to w sumie mozna o kant [gluteus maximus] potluc - dobre tylko orientacyjnie. A co do twojego problemu, moze sprobuj zmienic bios, niekoniecznie na nowszy - google i forum zagraniczne dla asus-manow (niepamietam zadnego, korzystam z nforcershq 8) ) moze tez o kt600 - ciekawych rzeczy sie mozna dowiedziec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madridista Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Ja mam podkręcony do 2280 i mam do 50 stopni w stresie na średnich obrotach - Volcano 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...