MichuM. Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 wiec mam plyke epox8rda+ i atholna 2000: 1.przy probie podkrecenia komp sie nie uruchomil 2. przestawilem zworki, pojawil sie napis bios checksum failed 3. wszystkie kolejne proby zresetowania biosa ( zworki, bateria, f2, inserty itp ) zakonczyly sie ine powodzeniem 4. sciagam awdflasz i dobry bios na dyskietke 5. uruchamia mi sie awdflasz, odnajduje bios, sprawdza i mam okno gdzie fleszuje sie bios 6. Nistety bios sie nie fleszuje, mam napis please wait i do not turn off your computer i nic, jakby awd sie zacinalo ( czekalem 10 min ) 7. zmienialem wersje biosa, awdflasza, dyskietki i zawsze to samo nie wiem co dalej z tym fantem w zyciu updatowalem bios ze 200 razy, a taki przypadek pierwszy raz - nie mam mozliwosci zaprogramowania go od nowa :( pomocy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 dosc dziwne zachowanie... skoro mozesz odpalic awdflash znaczy, ze bios jest jakby w porzadku... czy w takim razie mozesz wejsc do windows ? upwenij sie, ze awd flash to conajmniej 8.23d lub wyzszy... i wersja biosu jest dla 8rda+, a nie 8rda. flash z parametrami AWDFLASH.EXE /py /sn /cd /cp /cc /cks /f /f nie jest konieczny, ale nie zaszkodzi... poza tym w biosie odhacz "halt on" na "no errors" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuM. Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 wiec epox pozwala na odpalenie dyskietki i tylko niej...i tylko awdflasza...award jest swiezutki, winda oczywiscie sie nie odpala :), epox chyba jakos moduje awdflasza pozniewaz dziala jak automat i o nic nie pyta ( obojetnie jakie dam mu parametry ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...