Skocz do zawartości
Megabyte

Skąd wytrzasnąć gwintownik 3/8 cala

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam i szukam i nie moge znaleźć. Czy ktoś wie gdzie moge coś takiego kupić w Tarnowie albo ewentualnie w Krakowie. A może ma ktoś taki gwintownik na zbyciu i chciałby mi go odsprzedać albo mógłby mi go załatwic za odpowiednim wynagrodzeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec niestety gwintownik 3/8" to w gdansku koszt ok 60PLN (komplet 2 sztuk, pierwszy i drugi gwintownik), 1/4" 40PLN. Znalazlem tylko w 1 sklepie w gda wlasnie, ogolnie ciezko dostac u nas. Jak nie masz tego wiele do nagwintowania, PW do mnie ;)

Dzięki za propozycję ale wypadałoby mieć taki gwintownik w domu. A do gwintowania mam plexe, którą wysłał mi Popixs :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie najlepiej na jakims bazarze, albo popytaj takze ludzi sprzedających takiego typu narzędzia po necie. Załatwilem sobie uchwyt do frezów, który praktycznie jest nieosiągalny a cena sklepowa to lepiej nie wspomniać. Znalazłem jakiegos gostka handlujacego wiertłami na allegro, wysłałem mu wiadomosć i okazało sie ze ma. Bardzo dobra metoda, polecam. Szczegolnie ze nie trzeba wychodzic z domu ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie najlepiej na jakims bazarze, albo popytaj takze ludzi sprzedających takiego typu narzędzia po necie. Załatwilem sobie uchwyt do frezów, który praktycznie jest nieosiągalny a cena sklepowa to lepiej nie wspomniać. Znalazłem jakiegos gostka handlujacego wiertłami na allegro, wysłałem mu wiadomosć i okazało sie ze ma. Bardzo dobra metoda, polecam. Szczegolnie ze nie trzeba wychodzic z domu ^^

Dobry pomysl. Wielkie dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam te gwintowniki i dalej nie moge znaleźć. Kontaktowałem się z różnymi gościami na allegro, szukałem na bazarach i nic. Pozostaje mi chyba tylko wybrac sie do Krakowa i tam zapewne kupie. Dzwoniłem już do jednego sklepu i mają ale za komplet 2 gwintownikow 3/8 cala chca 75zł a wy piszecie ze mozecie kupic te gwintowniki prawie 2 razy taniej. To może ktoś mógłby kupić taki gwintownik i mi go odsprzedać? Koszt dojazdu do Krakowa na pewno nie wyjdzie mi taniej niż przesylka pocztą. Czy jest ktoś chętny na taką odsprzedaz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu to raczej bym nie szukal, gwintownik wyglada nieszczegolnie a konski sklep realizuje zamowienia od 50 zl (znajdziesz taniej ,a jak nie taniej to lepiej).

Megabyte :

Zeby z gwintownikami nie bylo nudno to w dobrym sklepie bedziesz mial do wyboru 3 rodzaje gwintownikow 3/8":

-BSPT oznaczenie R 3/8 19zwojow na cal

-BSPP oznaczenie G 3/8 19zwojow na cal

-NPT 18 zwojow na cal

R 3/8" to gwint stozkowy G >>prosty - szukaj gwintownika G !!! bo zlaczki z gwintem prostym nie wkrecisz w gniazdo z gwintem stozkowym a na odwrot owszem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem sklep w necie, w ktorym sprzdaja to cudo. Wyslalem zapytanie i mila pani tak mi odpowiedziala:

dziękuje za zapytanie. Aby przedstawić Panu ofertę potrzebuje informacji czy jest to gwint angielski czy amerykański, ile zwojów na cal powinien mieć, ręczny czy maszynowy no i jakiej głębokości otwory będą nim robione.

No i zglupialem. Potrzebuje w nagwintowany otwor wkrecic zlaczke cammozi wtykową 3/8 cala. A czy gwint angielski czy amerykanski nie mam pojecia :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi