GeForce2 Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 moze to troche glupie pytanie, ale jak podnieśc napięcię, chodzi mi oto co tu pisze: ". Mój Northwoodzik osiągnął maksymalnie 2480MHz (FSB 155MHz) przy lekko podniesionym napięciu (1,6V). Przy tej wartości był super stabilny (mimo PCI 39MHz)" Bardzo prosze o odpowiedz jak to zrobic, a nie odpowedzi typu "lol" Z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Jest ot uzależnione o płyty głownej. NIektóre oferują możliwość zwiększania napięcia na prockach, a inne nie. Możesz mieć ją w biosie (możliwość zmiany napięcia), lub na zworkach na płycie. Można to też osiągnąć poprzez mod płyty (jeśli nie daje możliwości zmiany napięcia lub dla kogoś max. napięcie dla procka jakie oferuje jest zbyt niskie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 moze to troche glupie pytanie, ale jak podnieśc napięcię, chodzi mi oto co tu pisze: ". Mój Northwoodzik osiągnął maksymalnie 2480MHz (FSB 155MHz) przy lekko podniesionym napięciu (1,6V). Przy tej wartości był super stabilny (mimo PCI 39MHz)" Bardzo prosze o odpowiedz jak to zrobic, a nie odpowedzi typu "lol" Z gory dziekuje i tak nie wiem o co ci chodzi: jak podniesc napiecie nortwooda czy twojego pii 350 ? tak czy siak zalezne jest to od plyty glownej. czasem w biosie, czasem switchami lub zworkami na plycie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeForce2 Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 No mi chodzi zeby podniesc napiecie PII 350, plyt glowna to GA-6BXC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Przyjrzałem się tej płycie i to co znalazłem: This was due to the reason that the GA-6BXC support auto voltage detection and hence, not allowing me to tweak the voltage up. A tu jest link: http://www.hardwarezone.com/reviews/mb/ga-...xbc/ga-6bxc.htm Więc wynika z tego jasno że nie ma na tej płycie możliwości zmiany napiecia dla procesora (i innych napięć). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeForce2 Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 eh szkoda.. to w jaki inny sposob moge go podkrecic?? moge tylko do 392 podnoszac magistrale na 112, a jak dam na 133 to sie komp nie wlancza ble.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 da sie podniesc napieci musisz dobrze poszukac w necie!!!!! poprzez zaklejenie odpowiednich pinow pisalem to juz wyzej !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Było kilka wersji tej płyty tzw Rev. Wszystko zależy od wersji zobacz w www.gigabyte.com.tw przy BIOS'ach znajdziesz tą różnicę. Ja mam 6BXC Rev 1.7 i jest niereformowalna, Rev 2.0 ponoć ma możliwości w zmianach napięcia, Rev 1.9 nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 eh szkoda.. to w jaki inny sposob moge go podkrecic?? moge tylko do 392 podnoszac magistrale na 112, a jak dam na 133 to sie komp nie wlancza ble..looknij TU moze to na cos sie przyda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Radze ci znaleźć opis Slot-1 masz piny od napięcia. Jest ich cztey albo 5 Musisz odpowiednie nóżki zalepić a odpowiednie piny połączyć (na płycie) na tej uzyskasz max. 2.3 V Powodzenia z wyjątkiem tego co na dole jescze PII 400@468, Gigabyte GA-BX2000+, ATI 4MB, WD Portage 20 GB PIII 450@504, Gigabyte GA-6BXC rev 1.9C, S3 Savage 4, Segate U8 8.4 GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Radze ci znaleźć opis Slot-1 masz piny od napięcia. Jest ich cztey albo 5...a do czego ja przed chwila podalem odnosnik :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeForce2 Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 ee chwilka bo sie nie orientuje te piny to zaklejania to gdzie one sa na procesorze czy na plycie glownej i w kotrym miejscu...?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 ee chwilka bo sie nie orientuje te piny to zaklejania to gdzie one sa na procesorze czy na plycie glownej i w kotrym miejscu...??oczywiscie ze na procku - na tej "krawedzi" ktora wsuwasz w Slot1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...