Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

moze to troche glupie pytanie, ale jak podnieśc napięcię, chodzi mi oto co tu pisze:

". Mój Northwoodzik osiągnął maksymalnie 2480MHz (FSB 155MHz) przy lekko podniesionym napięciu (1,6V). Przy tej wartości był super stabilny (mimo PCI 39MHz)"

Bardzo prosze o odpowiedz jak to zrobic, a nie odpowedzi typu "lol"

Z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ot uzależnione o płyty głownej. NIektóre oferują możliwość zwiększania napięcia na prockach, a inne nie.

Możesz mieć ją w biosie (możliwość zmiany napięcia), lub na zworkach na płycie.

Można to też osiągnąć poprzez mod płyty (jeśli nie daje możliwości zmiany napięcia lub dla kogoś max. napięcie dla procka jakie oferuje jest zbyt niskie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze to troche glupie pytanie, ale jak podnieśc napięcię, chodzi mi oto co tu pisze:

". Mój Northwoodzik osiągnął maksymalnie 2480MHz (FSB 155MHz) przy lekko podniesionym napięciu (1,6V). Przy tej wartości był super stabilny (mimo PCI 39MHz)"

Bardzo prosze o odpowiedz jak to zrobic, a nie odpowedzi typu "lol"

Z gory dziekuje

i tak nie wiem o co ci chodzi: jak podniesc napiecie nortwooda czy twojego pii 350 ?

tak czy siak zalezne jest to od plyty glownej. czasem w biosie, czasem switchami lub zworkami na plycie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjrzałem się tej płycie i to co znalazłem:

This was due to the reason that the GA-6BXC support auto voltage detection and hence, not allowing me to tweak the voltage up.

A tu jest link:

http://www.hardwarezone.com/reviews/mb/ga-...xbc/ga-6bxc.htm

Więc wynika z tego jasno że nie ma na tej płycie możliwości zmiany napiecia dla procesora (i innych napięć).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było kilka wersji tej płyty tzw Rev. Wszystko zależy od wersji zobacz w www.gigabyte.com.tw przy BIOS'ach znajdziesz tą różnicę. Ja mam 6BXC Rev 1.7 i jest niereformowalna, Rev 2.0 ponoć ma możliwości w zmianach napięcia, Rev 1.9 nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radze ci znaleźć opis Slot-1 masz piny od napięcia. Jest ich cztey albo 5

Musisz odpowiednie nóżki zalepić a odpowiednie piny połączyć (na płycie) na tej uzyskasz max. 2.3 V Powodzenia

z wyjątkiem tego co na dole jescze

PII 400@468, Gigabyte GA-BX2000+, ATI 4MB, WD Portage 20 GB

PIII 450@504, Gigabyte GA-6BXC rev 1.9C, S3 Savage 4, Segate U8 8.4 GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...