salomon Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 czesc , mam problem u kumpla na kompie jest dziwna sytuacja duzo gier mi. fifa 2002 czy gta vice City, jak i medal of honor... to tylko niektore tytuły,.. niedziałaja... gry sie wieszeja zaraz po właczeniu, meczu czy pierwsze misji. Dzieje sie tak gdy jest zainstalowany windows XP, poprzednio bylo win98 i wszystko działało poprawnie. Nie piszcie tylko bym wrocil na 98 bo na tym kompie musi być XP.. macie jakies pomysły... odrazu napisze ze stery z nvidi nawet te najnowsze nic nie daja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eleska Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 pod gf2 mx nie uzywa sie najnowszych sterownikow ... Sprobuj ze starszymi , np 30.82 , jak mialem mxa to ladnie chodzilo wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 U mnie wsysko hasa piknie na 42.86 :twisted: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 U mnie wsysko hasa piknie na 42.86 :twisted: :wink:te stery uzywa moj sasiad i takze all jest okej :) sproboj na tych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nippom Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 ....na ten ból nie ma regóły poza jedną: zawsze są problemy z XP (choć możliwe, że akurat na takie konfiguracje trafiałem, a przeszło tego przeze mnie sporo...) i eleska i paprotek i również MARIOSKARPA mają rację. Poprostu NIE MA NA TO REGÓŁY ! A zależy to prawdopodobnie od rejestrów identyfikacji, jakie producenci umieszczają w swoich kartach, bo z pewnością nie bezpośrednio od sterów (pośrednio -> owszem :? ), jeśli sterownik - że tak powiem - olewa funkcję wykrywania "czegoś tam", co robi problemy, lub przynajmniej nie przydziela wysokiego priorytetu tej funkcji, jest OK. Z autopsji :) wiem, że kiedyś, mając WinFasta GF2 po instalacji sterów, podczas uruchamiania Windy monitory (różnej maści) traciły synchronizację -> łup ! nagle czarny ekran, dioda monitora miga a dysk pracuje i słychać kończenie uruchamiania się systemu 8O Trza było instalować różne stery, ale UWAGA ! -> W TRYBIE AWARYJNYM :!: WYŁACZNIE ! Dopiero sprawdzać normalnie uruchamiając, czy podeszły. A jeśli chodzi o szczegóły, to podchodziły: archaiczny Detonator v.30.82, v.41.cóś tam, v.43.45, v.45.23, v.45.33 i również najnowsze (wtedy) v.53.03 z tym, że ten ostatni kaszanił zawartość gadgetów (!) w oknach: "OK" "Anuluj" czy "zapisz". Również te szajbki od powiękrzania czy zamykania okna... :cry: Problem rozwiązał by się w prostu sposób. Gdyby jedna firma produkowała cały sprzęt do kompa :D 8O a nie karty ten i tamten, dyski: cała plejada producentów... itd etc... Co jest oczywiście niemożliwe :wink: W związku z tym byłbym ostrożny w wypowiedziach o akcencie "z całą pewnością", czy "na pewno" :D Pozdrawiam p.s. aha, jeszcze jedno WAŻNE, przed instalacją czy aktualizacją sterów, zawsze trzeba odinstalować stare, zależne to jest od formy instalacji: czy instalujesz w trybie awaryjnym, czy nie. Ale to wszystko to kicha, jak nie ma żadnych problemów, wtedy nie trza kombinować :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Eee ja mam na miecha GF2 MX400 od Inno 3D [ w oczekiwaniu na 9700 ] i po instalce XP nie instalowalem ZADNYCH dodatkowych sterownikow. Wszystko chodzi, wszystkie gierki [ Fifa, nba, nhl 2k4, NFS:U, itd. ]. Po instalce innych sterownikow obraz sie wywala ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...