Skocz do zawartości
Lagier

Skaner --> no wlasnie jaki????

Rekomendowane odpowiedzi

w skanie plusteka kolory o niebo lepsze

ponadto jeśli nie będzesz chciał skanować przeźroczy to nie ma sensu zbytnio zachwycać sie rozdzielczośćia i tak nic nie jest drukowane w wiekszej rodzelczości jak 600dpi i to w zupełności starcza a nawet - trocje za dużo

same kolory można poprawić sobie w photoshopie ale fajne sa opcej automatycznej porawy kolorystyki jesli skanujemy dużo taką pocie ma np umax astra

ponadto co ma znaczeni kluczowe ( a nie wydaje sie tak na początku)

to jak czesto wychodzą strowniki ma to znaczenie bo skanera nie kupuje sie co roku a winde 2003 bedziecie chcilei instalwoać i będze zdziwienie ogólnie dlatego rewelacyjne skanery umax odpadają

plustek ma fajne strownkiki ale do czasu jak nie pojawi sie nowy system operacyjny wtey robia je na odpiernicz

hp setrowniki rewelka

ważne jest bardzo a też sie nie wydaje predkość skanowania

jak np robicie sicage i jest cała kiazka do zeskanowania to naprawde fajnie aby w tej 200dpi B/W skanowałe w te max 10 sekund dlatego płaskie skanery zsilane przez usb też odpadaja bo nii maj napewnoo odpowiedniego mocnego silnika

reasumujac napewno szybkość jest ważna a pod tym wzgledem w podanej prze cieibe cenie Plustek OpticSlim 1200 jest ok co prawda splim ale szybkośc ma dobra

do 600zł

Umax Astra 4700

napewno rewelacja predkośc koloery i td ale na czeste aktualizacje strwó nie licz

hp jest drogie wporówniau do parametrów po połowe ceny płacisz za markę

http://topten.chip.pl/topten_7950.html?tt_...9959d3342981f34

a oto dla porównia skan z zabytkowaego plustek optic pro U12

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To juz chyba wiadomo do czego wam te skanery, hehe :lol:

Ale fakt faktem, nie raczyliscie zwrocic uwagi na to, ze te JPGi sa roznie skompresowane.

Jak bym mial porownywac, to bitmapy alfo tiff'y...

Banknot _Vip_'a ma 618, a fireblade3'a 281KB przy podobnym rozmiarze...

Co do rozmiaru to przed skanowaniem zwrocilem na to uwage- ale moj jest mniejszy bo oprogramowanie od mojego skanera od razu lekko to kompresuje.

Przy skoanowaniu z racji ze swieta i nie bardzo mam czas machnalem mu za duza jasnosc i wyszlo przezolkle zamiast brazowe - ale jutro to poprawie...

Swoja doroga jakos bardziej mi sie podoba skan vipa - kupuj taki sakner jak vip!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na ten skaner tez http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6742 zamierzam kupic skaner http://www.canon.com.pl/produkty_skanery_cs_3000F.php.

CCD, zewnetrzne zasilanie, przystawka foto(na tym tez mi zalezy) co powiecie o tym ? czy jest cos lepszego w podobnej cenie ?(plus/minus 50 zl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na ten skaner tez http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6742 zamierzam kupic skaner http://www.canon.com.pl/produkty_skanery_cs_3000F.php.

CCD, zewnetrzne zasilanie, przystawka foto(na tym tez mi zalezy) co powiecie o tym ? czy jest cos lepszego w podobnej cenie ?(plus/minus 50 zl)

loozik ten canon ale po co mi takie cos :? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też pytałem o skaner ale w moim topicu nikt nie odpowiedział jak miło ale znajomy grafik polecił mi hp 3670 jako skaner za te pieniądze i powiem jestem z niego bardzo zadowolony

- bardzo dokładne odwzorowanie koloru orginały

- doskonale radzi sobie z "miśkami" na szybkie

- skany są dokładne i czytelny łącznie z choloramami :[ na nieszczęście w niskich rozdzielcozściach już

20 zeskanuje dziajaj i pokarze bo teraz jej nie mam :[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie przymiezam do kupna Plustek OpticPro ST28 - w Polsce kosztuje teraz okolo 550zl ale ja nie bede przeplacal - w Niemczech mozna juz za 400zl kupic

parametry z tego co wiem ma dobre, w sumie to interesuje mnie glownie mozliwosc skanowania negatywow - a do tego slyszalem ze jest bardzo dobry, moze ktos ma taki?Opinie prosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem canon 3000f sensor ccd przystawka do negatywow i slajdow szybki i naprawde dobre skany polecam a jezeli masz kase to 5000f ma dodatkowa opcje ze skanuje powieszchnie slajdu podczerwienia czy jakos tak i usuwa zabrudzenia i rysy pelen wypas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi