steelrat Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 przy BE6-II v2.0 spokojnie mozna podpinac DOWOLNE urzadzenia eide pod HPT370 zarowno dyski jak i cd czy nagrywarki. 370 oczywiscie obsluguje RAID, bodajze 1, 0 i 1+0. jednakze RAID nie jest jedynym trybem pracy, mozna pracowac jak ze zwyklym kontrolerem, tyle ze ma tryb ATA100 :) Ja osobiscie mialem cd i cdrw podpiete osobno pod ata33 a dysk (barracuda IV 40) pod HPT370. wszystko chodzilo pieknie. az w koncu zdechly kondensatory i teraz plyta wisi na scianie bo nie mam juz do niej procka. podobno pod HPT mozna podpinac nawet dyski > 80 GB ale nie sprawdzalem. wiem ze BE-6 II spokojnie mi obslugiwala na raz 4 dyski i cd/rw. plyty z RAIDem Promise'a niestety juz nie pozwalaja podpinac cd i 4 niezaleznych dyskow (przynajmniej te ASUSy ktore mialem okazje motowac). jedyny system jaki na tym mialem to 98se wiec jak z xp to nie wiem. linux zagoscil przez chwile i zniknal wiec tez nie mam opinii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunet Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Witam !!! Mam takową płytkę (Abit BE6-II) i jestem z niej zadowolony. Co do kontrolera to zależy od wresji - ja mam v 2.0 i kontroler :( UDMA 66 (HPT 366) chodzi to na windzie XP bez żadnych problemów. P.S. kondensatory jak narazie na swoim miejscu :lol: Celeron 950, 512 SDRAM, HDD WD 40 GB, GF2 MX 400 64 MB 128 bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 celeron 850@1.12 * ABIT SA6 * 256 MB RAM Kingston * gf4mx440 Gainward* WDC1200JB * TEAC 512EB * SB Live! * Pixelview PlayTV pro * ARCTIC COOLING /jakby nie dysk bylaby cisza/ Rubikon 300 W powered <to tez wyje> Miałem jeszcze jakiś czas temu tego Abita tyle, że z RAID'em (SA6R). Świetna płytka. Tylko niestety musiałem na niej wymienić 9 kondensatorów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steelrat Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Witam !!! Mam takową płytkę (Asus BE6-II) i jestem z niej zadowolony. bit ciekawe czy ASUS wie ze cos takiego zrobil :) (wiem stare, ale ja przeciez archeolog jestem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunet Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Witam !!! Mam takową płytkę (Asus BE6-II) i jestem z niej zadowolony. bit ciekawe czy ASUS wie ze cos takiego zrobil :) (wiem stare, ale ja przeciez archeolog jestem) Hmmm nie wiem o czym myślałem jak to pisałem :roll: Oczywiście chodziło o Abita - dalej ją mam i dalej wszystko gra - nawet na niej wyciągnołem z celka 950 1.2GHz - niezły wynik jak na mnie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steelrat Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 co tu duzo pisac, to jedna z najlepszych, o ile nie najlepsza plyta na BX. RAID daje mase pozytku, nie to co obecne, do ktorych podpinasz max 1 niezraidowany HD albo macierz. mam teraz ABITa SA6 i na nim moj cerberonek 850 chodzi bezbolesnie na szynie 133. nawet 145. przy 150 rozklada sie jednak na obie lopatki, kosc Specteka nie wyrabia, Kingston jeszcze ciagnie. super zasilacz rubikon jak na razie chodzi bez problemow, tyle ze glosny, bedzie kasa, bedzie Modecom. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Procesory do ilu MHz obsługuje Abit BE6 II? EDIT: Jusz wiem, dla potomnych to jest 1,1GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...