Skocz do zawartości
set2004

...::ZMIANA NAPIĘCIA NA NOWYM DURONIE::... MOD

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie moja płyta MSI KT3V pozwala mi zwiększyć napięcie do 1.6V a potrzebował bym około 1.8V podajcie mi jak zakreślić mostki na Duronie 1600Mhz Applebread "Brązowy" podajcie mi wszystke sposoby wraz z drut modem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie mam potwornego zonka mam durona 1600 Mhz i wał niemoge zmienić napięcia zakreślając mostki L11 standardowo ma on ustawienie .I:::I czyli 1.5V a ja zakreślam .I:I:I czyli 1.6V i nic niezmienia mozecie mi powiedzieć dlaczego. Urzywam ołówka 6B :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie udało mi się lakierem zrobić alecz lecz gdy ustawiam proca na 2.2 GHz i 1.65V wszystko startuje a jak wyłącze go na 10 min i załącze spowrotem to ciemność przytrzymuje 5 sekund power komp wyłancza się i za drugim razem załancza się czego moze być to wina Pamięci Elixir 333 zaśilacz codegent 300W czy może płyty MSI KT3V ?????????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie zauwazyłem ze czasami potrafi odpalić się normalnie a czasami trzba 2 razy ale to jak sądzicie że to zasilacz mam codegenta podaje mi on napięcie

CPU voltage 1.66 V zamiast 1.65

+5 voltage 4.89 V

+12 voltage 12.73 V

- 12 voltage 12.77 V

-5 voltage 5.50 V

zobatrzcie i określcie ten z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y zasilacz czy podaje dość dobre czy dość zdupione napięcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawalem 1,9 i spox smigal :) przez tydzień :) na freq 2400 jako odlbokowany axp

NAWET MAŁO 8)

dawno dawno temu byl temat jakie maks napiecie i czy sie nie spali. nikt nie odpowiedzial wiec trzeba było sprawdzic. WIEC TAK:

10miesiac NON STOP na 2.2V na 1700xp@2.38G 0.13m oczywiscie. zadnych problemow zarowno ze strony procla jak i plyty ! JAK SIE SPALI OBWIESZCZE NA FORUM :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie udało mi się lakierem zrobić alecz lecz gdy ustawiam proca na 2.2 GHz i 1.65V wszystko startuje a jak wyłącze go na 10 min i załącze spowrotem to ciemność przytrzymuje 5 sekund power komp wyłancza się i za drugim razem załancza się czego moze być to wina Pamięci Elixir 333 zaśilacz codegent 300W czy może płyty MSI KT3V ?????????????????????

witam , ten problem wynika z przetaktowania fsb i co za tym idzie zbyt wysokiego taktowania AGP I PCI (agp powinno miec 66mhz x 4 ; 8 <- zaleznie czy to 4x czy 8x) , a PCI 33mhz

ja mam ta sama plyte i fsb 180mhz

Dołączona grafika zobaczcie czestotliwosci , niestety nie znam dokladnego rozkladu dzielnikow FSB/PCI i stad moje problemy z kreceniem o ktorych pisze w innym miejscu forum http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=771056

ps , napewno w porzadku czestotliwosci sa przy FSB 133, 166, chyba 200 , 166 to dla mnie za malo , nad 200 pracuje , bo ta plyta pozwala na maly wzrost zasilania Vcore dla proca i nie wiem juz w koncu co mi sie wiesza hehe :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...