Skocz do zawartości
virtuomaniak

Dziwny zwis kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Ale uruchamia się awaryjnie po instalacji winda ?? jeżeli tak to nie musi to być winna sprzętu a sterowników miałem coś kiedyś podobnego z SB Live kiedy tylko po wykryciu karty komp się zwiesił. Niewiem czy zasilacz ma coś wspólnego z uruchamianiem się winda awaryjnie podobnie z RAM jeżeli jst walnięta to kłopoty wychodzą już przy zainstalowaniu to tyle. Jeśli ktoś się ze mną nie zgadza to już jego problem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie sprawdz rama, miałem identyczne objawy na starym kompie pod 98se i okazalo sie, ze ram walniety... Pod awaryjnym wlaczal sie spokojnie (zuzywal malo pamieci, widocznie nie dochodzil do badow), a na normalnym, jak ladowal programy z traya niebieski... I napisz jeszcze, JAK on się nie uruchamia, czy wywala niebieski ekran, czy daje resa, czy po prostu zwiecha, czy jesio w trybie tekstowym sie chrzani...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec tak po instalacji sysa jak jest pierwsze uruchomienie wina xp to odrazu zalicza zwis i trza robic resa i jest wybor jak uruchomic system i czego nie zaznaczysz to nie dziala za wyjatkiem awaryjny lub awaryjny z obslugą sieci, niebieski ekran nie wywala ino jak sie da zeby uruchomil system normalnie to jest ladowanie sysa i jak ma wyskakiwal juz startup "ZAPRASZAMY" czy jakos tak tam pisze, to zamiast tego wyskakuje czarny ekran i na nic nie reaguje :( ino reset pomagai uruchomienie w awaryjnym, zasilke sprawdzalem i na mojej to samo ;/ a wiec zasilka odpada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi