Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Które R9800SE się modują??

Rekomendowane odpowiedzi

No własnie na http://benchmark.pl znalazłem recenzję Hercules AiW

Radeon 9800 SE który się im bardzo ładnie podmodował... na 9800PRO.... wynik zachęcający ale napisali też że na 5 kart zdjętych z półki tylko jedna się ładnie zmodowała... reszta miała artefakty... Czy ktoś z was modował 9800SE? Jeśli tak to niech napisze jaki model i jak rezultaty

Pozdrawiam i wesołych świąt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to zaden z 9800SE sie nie moduje na R9800 pełnego bo Radeon 9800 SE posiada 4 potoki i 128bitowa szyne pamieci a nie 256 tak jak ma R9800 a tego sie juz nie da zmodowac niestety....

malo wiesz ;)

chodzi wlasnie o to by odblokowac te 4 potoki w radku z 256bit :D

9800se jest modowalny na 9800pro - choc nie kazdy.

http://www.ocfaq.com/softmod/faq.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to zaden z 9800SE sie nie moduje na R9800 pełnego bo Radeon 9800 SE posiada 4 potoki i 128bitowa szyne pamieci a nie 256 tak jak ma R9800 a tego sie juz nie da zmodowac niestety....

ty no nie wiem, ale jakos po modzie i oc zegarow 9800se przebije 9800 i 9800pro...wiec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam tą kartę Hercules Radeon 9800 SE All in Wonder i po modowaniu przebija 9800 i jest tak samo wydaja jak 9800Pro po małym podkręceniu w 3dmarku03 ma ponad 6tyś. Więc chyba za tą cenę nie jest złą kartą. Co tu więcej pisać ten temat już był.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow! To tak jak opisywali na http://benchmark.pl :) Miło ale też tam pisali że w 4 na 5 egzemplarzach pojawiały się artefakty :( i nici z modowania.... aczkowiek też napisali że ilość artefaktów zależała od stopnia nagrzania karty.... A co wy na to by peltierem i WC chłodzić... Ktoś z was modował 9800SE i miał artefakty??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, parę sklepów oferuje sprawdzone modowalne karty za pewną dopłatą - z tym, że komputronikowi odwaliło, bo rząda 300zł więcej od już i tak wygórowanej ceny za standardowy model...

Ja też się przymierzam do tej grafy - ale tylko sprawdzoną - mam raczej pecha ze sprzętem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buzzy czytaj wiecej! gdybys przeczytal najpierw chocby te rezencje nie pisalbys bzdur - od razu widac ze napisales zanim pomyslales.

R9800SE Herculesa jest nietypowym SE bo ma magistrale 256-bitowa i po dodaniu 4 potokow staje sie pelna wersja 9800.

uczcie sie Panowie (i Panie), a potem innych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja modowałem tą kartę i wszystko ładnie działa poza antyaliasingiem :-) przy włączonym pojawiaja się małe kreski co kilkanaście pikseli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba to max z tej karty choć jeszcze kilka dni temu max pamięci chodziły na 623 a teraz 640, może się wygrzeją i pójdą na 660-670? a rdzeń przy 400MHz powoduje zwiechy, na 390 mam stabilną pracę. Kupowałem u siebie w firmie gdzie pracuję... http://www.kontrast.pl .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobilem maly eksperyment: otworzyłem okno i postawiłem obok niego kompa :-) Przetaktowałem pamięci do 384MHZ i zapuściłem 3dmark03 Test przeszedł i nie widziałem żadnych artefaktów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

netservice ul.Spacerowa 48 Gdańsk

wejdż na stronke www.netservice.pl

Aktualna cena 1296zł (128MB 256bit)

P.S: kupowałem pod koniec grudnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi