Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupiłem sobie nową karte graficzną GeForce 4 64mbDDR(128bit)(AGPX8) i na 3dmarku dostaje tylko 3845 puktow.Czy to nie za mało?Mój komputer składa sie jeszcze z :

Porcek:Athlon 1,6

Pamiec :256DDR

Płyta główna Enemic 8KAX +P

Prosze o jak najszybsza pomoc z góry wielkie THX!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie .....

nie napsiales co to za karta

a towja plyta to chyba jakis anemic nie enemic :)

i nawet do konca nie wiadomo co za procka masz czy to ets 1600+ czy 2000+ - pisz dokladniej stary .... ale wydaj mi sie ze miescicsz sie w normie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalny wynik, masz najprawdopodobniej pamięci 64bit na niej pewnie w sklepie albo sie pomylili albo ci wcisneli ten kit, karta jeszcze pewnie niedotaktowana i tyle na ten temat. Ja będziesz miał szczęście do niej i karta dobrze się podkręci i do tego proc to tak do 6000 tys powinieneś dojechać (no 5500), na na swojej kiedyś 64bit pamięci wykręcona na 340/500 miałem na procku AXP 2300MHz około 6800marksów.

Jeśli możesz to sprawdz ile ta karta ma kostek pamięci. Czy 4 sztuki czy 8sztuk. Chociaż kumpel ma pełnego mx440 agp4x pamięci na pewno 128bit (8kostek) 64mb i ma tylko 6600 na procku 2GHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakieś dziwne masz podejście minkia, ja lubie wiedzieć na ile mój sprzęt stać, a jeśli dany hardware umożliwia podkręcenie bez dodatkowych zabiegów przyspieszenie rzędu 30% to czemu z tego nie skorzystać. A jeśli twój komentarz był do mojego posta to nie 200 tylko 2000, blisko 50% wzrostu mocy bo wynik bez oc oscylował w granicach 4k 3dmarks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalny wynik, masz najprawdopodobniej pamięci 64bit na niej pewnie w sklepie albo sie pomylili albo ci wcisneli ten kit, karta jeszcze pewnie niedotaktowana i tyle na ten temat. Ja będziesz miał szczęście do niej i karta dobrze się podkręci i do tego proc to tak do 6000 tys powinieneś dojechać (no 5500), na na swojej kiedyś 64bit pamięci wykręcona na 340/500 miałem na procku AXP 2300MHz około 6800marksów.

Jeśli możesz to sprawdz ile ta karta ma kostek pamięci. Czy 4 sztuki czy 8sztuk. Chociaż kumpel ma pełnego mx440 agp4x pamięci na pewno 128bit (8kostek) 64mb i ma tylko 6600 na procku 2GHz

Ta karta ma pamięci 8 sztuk 128 bit!co wy na to?

jeszcze jedno dodam jakieś 2 dni temu wyciągał mi 4880 puktów..a nie zmieniałem sterów ani niczego co mogło by zmienić coś z grafika...prosze o jak najszybsza pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL... 

Ja na GF2 MX400 wyciagam prawie 3000 [ 29xx ] ... Widze, ze bardzo wydajne musza byc te karty ;]

LOL...

w sumie kolesia to chyba g**** obchodzi.

Szopek, opisz dokladniej sprzet tak jak polecaj koledzy.

Czy to jest athlon 1600mhz czy 1600+

Czy karta to gf4MX440 czy MX440SE czy MX420 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL... 

Ja na GF2 MX400 wyciagam prawie 3000 [ 29xx ] ... Widze, ze bardzo wydajne musza byc te karty ;]

LOL...

w sumie kolesia to chyba g**** obchodzi.

Szopek, opisz dokladniej sprzet tak jak polecaj koledzy.

Czy to jest athlon 1600mhz czy 1600+

Czy karta to gf4MX440 czy MX440SE czy MX420 ?

Nio wiec to jest procesor Athlon XP 1600 +a grafika to :PROLINK PixelView GeForce4 MX440-8x64mbDDR (128bit)

prosze o dalszą pomoc !z góry wielkie thx!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może namieszałeś coś w systemie/sterownikach. Moze zainstalowałeś coś od tego czasu, przypomnij sobie, zobacz czy w sterownikach nie jest coś namieszane, AA czy Anizo chociaż wynik wtedy by spadł jeszcze bardziej. A jeszcze spytam czy może komp chodzi bez przerwy od tych dwóch dni ? Bo jeśli tak to nie ma się co dziwić. U mnie normalnie mam wynik ok 11500 a ko dwóch dniach używania kompa wynik spada do ok 8000 tyś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak miałem jeszcze GF4MX'a to wiem że najlepsze lepsze były omegi seri 4x.xx, ja używałem zawsze omeg 44.03, detonatorów seri 5x.xx nie ma po co stosować bo nic nie wniosą nowego w porównaniu z 4-kami, bo sa robione pod FX'y, DirectX 9 to tylko wtedy jeśli jakaś gra tego wymaga bo w innym przypadku nie ma sensu, szczególnie dla testów 3D mark 2001, ale o jakie wspomagacze OpenGL ci chodzi to ja niewiem, a jaki zwiazek ma open GL z 3D markiem - żaden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie przemo ale naszemu biednemu szopkowi chodzi o ilosc punktow w 3dmarku a tych jest wiecej na 53.xx choaicarz gry chodza lepiej an 40.xx bo te wlasnie byly optymalizowane pod gf4mx ale kogo to obchodzi ..... tu chodzi o punkty :)

ja na gf2mx40064sdr na detkach 30.xx (najlepszych dla mojej karty) mam o 200 pkt mniej niz na 53.xx

:)

a i sam directx z niewiadomych powodow takze daje mi 70 pkt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może namieszałeś coś w systemie/sterownikach. Moze zainstalowałeś coś od tego czasu, przypomnij sobie, zobacz czy w sterownikach nie jest coś namieszane, AA czy Anizo chociaż wynik wtedy by spadł jeszcze bardziej. A jeszcze spytam czy może komp chodzi bez przerwy od tych dwóch dni ? Bo jeśli tak to nie ma się co dziwić. U mnie normalnie mam wynik ok 11500 a ko dwóch dniach używania kompa wynik spada do ok 8000 tyś.

właśnie o to chodzi że nic nie mieszałem!!prosze o dalszą pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

128 bit KOSCI?

drodzy userzy - jesli kosc ma miec 128 bitow to musi miec kolo 140 nozek! widzicie wy takie nozki gdzies? kosci sa 32 lub 64 bitowe - ale MAGISTRALA ma 128 bitow - bo sie kosci laczy w pary lub czworki i adresuje calosc jako jednosc

przy wezszej magistrali musisz odwolac sie do pamieci wiecej razy dla pobrania tej samej ilosci informacji - kosci rownie dobrze moga byc 8 bitowe jak i 128bitowe - to nie ma ZADNEGO wplywu na predkosc

liczy sie tylko szerokosc magistrali i to ile danych odbiezesz w jednym takcie od wszsytkich kosci - tak samo z prockami, szersza magistrala to szersze slowo adresowe (wiecej ramu mozesz obsluzyc) dluzszy rozkaz, wiecej rozkazow, wiecej rozkazow moze zawierac adresowanie bezposrednie badz parametry juz przekazywane w rozkazie a nie pobierane w nastepnym kroku - bo masz 32 bity wiecej w kazdym tyknieciu

na poczatku wiekszosc sie bedzie marnowala (tak jest w tych nowych amd'kach) ale im lepiej bedzie ktos pisal program tym wyrazniej bedzie widac przewage szerokosci MAGISTRALI

a co do wyniku... tragiczny nie jest - powiedzialbym norma - a ze taki spadek? a nie kreciles w ustawieniach steronikow? obetnij w detonatorkach (czy jak to sie tam teraz zwie) wszystkie efekty na zero, daj agp aperture na 256mb, wlacz/wylacz fast writes, i wylacz progamy dzialajace w trakcie dzialania 3dmarka - mulki i inne badziewia potrafia znieksztalcac wyniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mojemu koledze ostanio umyłsnie lub nie nie będe wnikał wsadzili 64bit, a zapłacił za 128bit. Dośc często im się takie pomyłki przydazaja :?.

Komp Hercules 8500 128ddr - barton 2500@2000mhz - 2x256Kingston 333, wynik w 2001 to 9550pkt, trochę mało coś mi się wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...