Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli to rzeczywiście karta 128 bit to wynik ciut za niski, ale jak wypowiedzieli przedmówcy, spróbuj systemik na czysto.

BTW - Jakiś poj.... wyścig szczurów normalnie. Spójrzcie, jak tylko pojawia sie jakiś temat z zawartą w tytule frazą " 3D Mark" to od razu jest masa odpowiedzi, w większości typu " a ja to mam na swoim xxx pkt", kompletnie nie związanych z problemem autora. Ktoś pierwszy coś poradzi a dalej jakaś bitwa na 3dmarki. Ludzie ile macie lat!!!? Jak ktoś chce powiedzieć jakie ma osiągi to niech umięści w podpisie, tak aby chętni mogli zorientować się ile to na takim a takim configu da się uzyskać, a nie co kolejny temat to przypominanie "ile to ja mam".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź ściągnij sobie Riva tuner i sprawdź dokładnie czy masz 128-bitową kartę. Ja na Winfaście GF4MX 440 i to bez OC wyciągam 6069 pkt (link w podpisie) to był wynik na sterach FW 52.16 a na sterownikach 43.45 miałem około 6500 punktów , tak więc wynik jest troszkę za mały jak na 128-bitową kartę, sprawdź też taktowania pamięci, bo jeśli to wersja SE to pamięć DDR ma 333mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na tym co w podpisie robie 5800 pkt bez najmniejszego oc!!

to raczej dobrze :]

czy moze mi kto powiedziec czemu jak dam taktowanie karty 320/640 to wynik w3damrk jest taki sam???

standardowe taktowanie karty to 275/512

fast write wlaczony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie 3d2001 nie lubi... Przed OC miałem 9200, po OC ~9600 (przestawiłem na 330/660 - nie wiem czego to wina), w 2003 Przed OC 3600, po OC ponad 4k (320/640)...

rzeczywiscie cos slabe masz te wyniki... :(

Moze sie obrazisz za topytanie ale pamieci masz puszczone synchroniczniez Mobo bo w podpisie nic nie masz o tym... ?

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci mam asynchro (na 400, fsb 333). Jak puszczam synchro (na 333) to wydajność wg aidy i sandry spada (na 400 fsb nie dam, bo mam mnoznik na procku zablokowany i nie bardzo ruszy ;) ). Ale to w 3d2001, w grach i innych takich wszystko śmiga jak trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. Ja mam Radka 7000 32MB DDR (Gigabyte'a), który wyciska w 3DMarku2001SE => 2405pkt. ! :)

Więc...co tak cienko, panowie? Skoro ta karta ma teoretycznie 10mln/s wydajności????

A tak przy okazji to wszytsko siedzi na ATh2600 (teraz 11x200) i 256MB PC400 DDR Infineona... na GA-7N400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...