eon007 Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Pytanie jak w temacie. Zastanawiam sie bo czytalem rozne testy i troche na forum i nie wiem w koncu ktore bylyby lepsze. Ceną sie bardzo nie roznia wiec z tym nie ma problemu. Chodzi mi przede wszystkim o stabilnosc i mozliwosci oc (chociaz tez bez przesady bo nie wiadomo jak nie bede wykrecal ale raczej tak profilaktycznie wolalbym kupic takie ktore podkreca sie bardziej ;) ). Plytke mam MSI KT6 DELTA, procek barton 2500+. Z gory dzieki za wszelkie wskazowki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 bierz TwinMOSy :) kingmaxa nie mialem ale koles ma i zero o/c tak wiec bierz Twiny sprawdzone i dobre :) pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 ja bym polecil te pamieci co mam w opisie :) hynixy na kostkach 4.3 , dobra cena i wydajnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eon007 Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 ok dzieki. zamowilem juz TwinMOS :) a hynixow nie moglem nigdzie znalezc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 ok dzieki. zamowilem juz TwinMOS :) a hynixow nie moglem nigdzie znalezcmiłego krecenia te twin mosy zjedzą te gingmaxy nie mówie nawet o timingach bo o tym chyba nie trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfik Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 ok dzieki. zamowilem juz TwinMOS :) a hynixow nie moglem nigdzie znalezc Dobry wybór - powodzonka :) Moje w dualu i synchro krecą sie nawet na 232 FSB (11:3:3:2.5) :) pozdrófka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 tylko ze ciezko znalezc te hynix'y, w sklepach wogole ich nie ma, chyba ze pod bandera OCZ czy innych wyczynowych pamieci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Słuchajcie mam pytanko nie chce zakładac nowego temetu.Otóz kupiłem ostatnio takie TwinMOsy jak kolega w temacie napisał.Brałem je ze względu ze sa na kosciach M-Tec.Kiedy je przysłali patrze a tu kosci TwinMosa no to ja dzwonie do sklepu a facet mi mówi ze to to samo co M-Tec tylko TwiMOs wykupił prawa autorskie czy cos takiego.Czy to prawda czy mi kit wciska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 nikt nic nie wie?Pomózcie bo pamieci oddaje do sklepu(nie działają stabilnie na 400 mhz) nie wiem czy jak mi przysla spowrotem na tych TwinMosach to bedzie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 zdecydowanie twiny na dobrych kochach mtec albo winbond bh5. p.s. mlun po co 2 posty pod rzad :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Lagier - bez powodu :) Jak na mnie to Twinmosy schodzą powoli na psy :( tzn. wniosek opieram na własnej obserwacji rezultatów podkręcania pamięci, m.in. m-tec'ów forumowiczów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 nie wiem miałem jakis problem z netem i post poszedł dwa razy sorki. Czyli mam rozumiec ze z tymi oznaczeniami to mnie w jajko zrobili?! NO panowie z barwkompu chyba sie pogniewamy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 nie wiem miałem jakis problem z netem i post poszedł dwa razy sorki. Czyli mam rozumiec ze z tymi oznaczeniami to mnie w jajko zrobili?! NO panowie z barwkompu chyba sie pogniewamy! Twinmos i m.tec to różne kości :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 nie wiem miałem jakis problem z netem i post poszedł dwa razy sorki. Czyli mam rozumiec ze z tymi oznaczeniami to mnie w jajko zrobili?! NO panowie z barwkompu chyba sie pogniewamy! Twinmos i m.tec to różne kości :( nawet bym powiedzial bardzo rozne i bardzo roznie sie kreca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Witam nie będe zakładał takiego samego topicu więc napisze tutaj co wybrać : 2 x Kingston DDR 512MB/400 PC3200A HyperX CL2 wieczysta gwarancja czy 2 x TwinMOS DDR 512MB/400 PC3200 Twister Prosze o rade . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 HyperX i znajdz na BH5 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Twinmos i m.tec to różne kości :( nawet bym powiedzial bardzo rozne i bardzo roznie sie kreca No właśnie a mi powiedzieli ze to to samo i nawet fajnie się kręcą!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 a to co http://allegro.pl/show_item.php?item=19398692 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 a to co http://allegro.pl/show_item.php?item=19398692 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eon007 Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 mlun mi tez przyslali pamieci na kosciach twinMOSa ale dzialaja dobrze na 400mhz. Moze masz jakies uwalone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 eon007 byc może że były uwalone ale wysłałem je do serwisu i znowu jade na 256 MB :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 eon007 byc może że były uwalone ale wysłałem je do serwisu i znowu jade na 256 MB :evil:ja ,też mam te twinmosy co ty i też jest problem z fsb200mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Witam nie będe zakładał takiego samego topicu więc napisze tutaj co wybrać : 2 x Kingston DDR 512MB/400 PC3200A HyperX CL2 wieczysta gwarancja czy 2 x TwinMOS DDR 512MB/400 PC3200 Twister Prosze o rade . A ja bym brał jednak twisterki zdecydowanie, słyszałem,że te hyperxy z dopiskiem A sa dużo gorsze od tych bez A i zdecydowanie słabiej się kręcą a twisterki całkiem dobrze, sam sprawdzałem ostatnio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Witam...2 dni temu kupiłem kości 512 MB PC3200 firmy "Lead". W sklepie zapewniali mnie że Lead to marka Winbonda, na co ja im powiedziałem że na kościach nie pisze Winbond ale oni przekonali mnie że to dobre kości więc je wziąłem. Zresztą miały jakiś znaczek podobny do Winbond. W domu porównałem ten znaczek ze znakie Winbonda i może i podobny ale nie ten sam. Po wsadzeniu tych kostek do kompa zostały rozpoznane jako 256 MB - Jak sie domyślacie bardzo się wpieniłem i wróciłem dziś do tego sklepu ale nie chcieli mi oddac kasy tylko dali mi w zamian pamiątki TwinMOS 512 MB Pc3200 na kościach TwinMOS (tylko takie mieli - co mnie nie satysfakcjonowało). Poszedłem do innego sklepu i patrze a tam maja TwinMosy na M-tec w oryginalnym pudełeczku więc zapytałem sie czy nie zamienili by się nie zamienili a dorzucę jeszcze stare Elixiry PC2100. Na koleś mi nato że te TwinMosy na kościach TwinMOS to jakies podróbki tajwańskie czy jakieś tam i że te moje Elixiry są już więcej warte - Generalnie gość twiedził że na rynku jest bardzo dużo podrubek TwinMOSa są to głównie te na kościach TwinMOS. Myślę że to tłumaczy dlaczego TwinMOS zszedł na psy w ostatnim czasie!!! a właśnie w końcu gościa przekonałem i się zamienił!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InMan Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 No i dobrze wybrales co do Twinmos. Tylko ze ja by zrobił tak (nie wiem czy to sluszna uwaga ale duzo daje). Wiec tak: Wziąłbys 2 kostki Twinmos PC-400 i wtedy puscilbys procesor na 200, czyli 400 DDR i by Ci chodził synchro z Ramami :). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 No i dobrze wybrales co do Twinmos. Tylko ze ja by zrobił tak (nie wiem czy to sluszna uwaga ale duzo daje). Wiec tak: Wziąłbys 2 kostki Twinmos PC-400 i wtedy puscilbys procesor na 200, czyli 400 DDR i by Ci chodził synchro z Ramami :). Pozdrawiam Nie rozumiem twojej uwagi, przecierz i tak puszcze FSB n2 200FSB a zapewne te TwinMosy na kościach M.tec spokojnie wyrobią przy synchronicznym taktowaniu tymbardziej że mam mobo 8KRAI na kt600 który nie jest zbyt wybredny co do pamiątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eon007 Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 ptys na czym polega Twoj problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 a to cohttp://allegro.pl/show_item.php?item=19398692Przylaczam sie do pytania :D, moze ktos kupi i sprawdzi. Jakie to ma timingi defaultowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 ptys na czym polega Twoj problem?? sorry, że się wtroce ale prawdopotobnie problem ptysia polega na tym, że ma TwinMOSy na kostkach TwinMOS, mozliwe wogule że ma podróbki, a słyszałem ze dużo ich jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 w tym mój problem że twinmosy na twinmosach jakoś nie bardzo chcą działać na fsb200 kupiłem je w rom-computer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...