Skocz do zawartości
eon007

Twinmos 512 DDR400 czy Kingmax 512 DDR 433??

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie że to wprowadzanie klienta w błąd tym bardzje ze jak ja kupowałem to na stronce pisało ze sa na kościach M-Tec ba nawet maila wysłałem zeby sie upewnic czy fktycznie sa na tych kosciach a oni mi to potwierdzili a później taki zonk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam te kingmaxiki co z podpisu i w sumie nie ma tragedii. Narazie wiem, że chodzą do 450MHz przy 2.9V(narazie się wygrzewają, pewnie pójda wiecej później gdyż poprzednie jak mi się wygrzały to dociągnąłem do 460MHz bez błędów w memtest). Timingi 11-3-3-2.5. Najniższe uzyskane 7-3-2-2 przy 200MHz(więcej po prostu nie próbowałem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WITAM WSZYSTKICH!!! Mam wielka prosbe modernizuje w najblizszych dniach kompa wybralem takie czesci athlon2200+xp , msi K7N2 DELTA-L(nForce2) ale mam problem co do doboru pamieci>> moge wziac od kumpla nowe kingmaxy 512MB(400MHz) za 220zl albo w sklepie za podobna cene wziac kingstony ale 256MB ram!!! Musze nadmienic iz na razie nie skorzystam z blogoslawienstw duala :P bo nie starczy mi kasy :( !!!

Bardzo prosze o szybka odpowiedz bo zalezy mi na czasie!!!

Nie chcialem zakladac nowego tematu a wtym w sumie nikt sie nie wypowiedzial wystaerczajaco o kingmaxach :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś za dużo tych walniętych twinmosów

Ja kupiłem te Twinmosy 512 mb pc 3200 na kościach twinmos. Powiem jedno - badziewie jakich mało. Mam zamiar je reklamować w komputroniku. Na ustawieniach SPD czyli 400 mhz ddr i timingach 8-3-3-2,5 co chwila wyskakuje mi do windy z każdej gry albo 3dmarka. Memtest pokazał 85 błędów po jednym przebiegu. Chyba żeczywiście są jakież badziewne podróbki. Będę chciał je wymienić za dopłatą na Geile pc 3200 za ok 430 PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie mam okazje wybrac sobie pamięci stąd http://www.allstarshop.com/shop/subsection...64U5SBFLAUAFQJD no i teraz kwestia czy 2 x Corsair 512MB DDR400 PC3200 CL2 (2-3-3-6-T1) DIMM czy Kingston HyperX 1GB KIT DDR400 PC3200 CL2 (2-2-2) DIMM nie zakładam nowego tematu bo na tym samym polega co ten :) prosze o pomoc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi