hitman44 Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Mam dysk 80 GB i fdisk pokazuje mi że jest na nim 30 GB, a Ranish Partition Manager w ogóle się nie uruchamia. Możliwe że są na nim jakieś partycje, ale tego nie jestem pewien. Domślam się że systuacja ta jest wynikiem złych informacji w Master Boor Record, ale nie wiem jak temu zaradzić. Jak mam usunąć wszystkie partycje (o ile są) i wyczyścić Master Boot Record? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Uzyj nowszego fdiska lub Partition Magic. Partycje mozesz usunac np. za pomoca instalatora Win2000/XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomachock Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 tak stary fdisk miał problemy z wykryciem dysku większym jak chyba 60gb (jak sie myle to poprawcie) muj kumpel miał to samo i załatwił sobie nowszego fdiska i wykryło mu pięknie 80gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Mam dysk 80 GB i fdisk pokazuje mi że jest na nim 30 GB, a Ranish Partition Manager w ogóle się nie uruchamia. Możliwe że są na nim jakieś partycje, ale tego nie jestem pewien. Domślam się że systuacja ta jest wynikiem złych informacji w Master Boor Record, ale nie wiem jak temu zaradzić. Jak mam usunąć wszystkie partycje (o ile są) i wyczyścić Master Boot Record? przestaw zworke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 To nie jest zaden problem z oprogramowaniem. Fdisk widział by wielkosc dysku minus 60GB co 30GB nie daje. Najprawdopodobniej jak juz zauwazył floyd masz przestawioną zworke ograniczającą pojemnośc. A może masz załozona na hdd jedną partycje 30GB i tylko jej wielkosc sprawdzałes w fdisku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...