marcellus Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Witam, Rozgladam sie za plyta glowna ze zintegrowana karta graficzna. Usiluje zlozyc jakis w miare tani komputer do grafiki glownie wektorowej i nie wiem czy pakowanie sie w zintegrowany uklad ma sens?? Mam na to $400. Monitor juz jest wiec pozostaje: CPU (chlodzenie boxowe) Plyta Glowna Grafika (osobno, albo zintegrowana) RAM HDD pc-case Nie przewiduje upgrad'ow kompa. Po prostu kupie kolejny nowy ;) Bede wdzieczny za sugestie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Osobiście nie ładowałbym się w mobo ze zintegrowaną grafiką, zwłaszcza że masz troszke kasy do wydania i napewno się zmieścisz. Do takich zadań jak piszesz w sumie wystarczy jakieś niekoniecznie wypasione mobo na KT400/KT600 więc chyba nie warto zaczynac zabawe w integre. Zawsze kiedyś możesz tą grafe wymienić na inną. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 400zł czy 400$ ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 400zł czy 400$ ?? Napewno 400 $. Chyba ze za 400 zl chce kupic to wszystko ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 400$... zobaczcie skad jest Marcellus... Za tyle kasy... to moznaby calkiem fajnego kompa zlozyc... Plytke za 50$ znajdziesz ( gdzies w jakims sklepie internetowym widzialem abita nf72 za 30$ ... jest to na oslej laczce... w jakims temacie ).. Potem procek duron 1400... na to jakis wentylek za 10$... Ogolnie ... daloby sie zlozyc niezlego kompa... Mysle ze nawet zmiescil bys sie przy tej kwocie... z zakupem radka 8500... Chyba by byl lepszy od takiej zintegrowanej MX :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Ale ja nie chce do gier czy czegos podobnego tylko do grafiki wektorowej! Radeon 8500 to chyba by byla pomylka. Dla mnie wazna jest moc obliczeniowa CPU i nizej niz 2GHz to nawet nie zejde. Do tego minimum 512MB RAM. To jest komputer jaki bede uzywal do pracy :evil: Do giercowania mam staruszka w podpisie :D Zastanawialem sie nad np. czyms takim: http://www.zipzoomfly.com/jsp/ProductDetai...ductCode=241102 No chyba, ze ktos by mi polecil inne rozwiazanie... wlasnie w tym celu zalozylem ten topic :) THX za pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Sorki... zbyt czesto polecam abita... tak z rozmachu... Skoro potrzebujesz do takich bajerow... to ja bym zainwestowal w 1Gb ramu 266 lub 333, plyte jakas tania z integrowana grafika ( skoro do pracy... ) ale z "zapasowym" portem AGP, a procka bym wrzucił jakiegos pentiuma IV 1,8Ghz np. Moj znajomy bawil sie na pentiumie IV... i do takiej pracy... bedzie to najlepszy procek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Ale ja nie chce do gier czy czegos podobnego tylko do grafiki wektorowej! Radeon 8500 to chyba by byla pomylka. Dla mnie wazna jest moc obliczeniowa CPU i nizej niz 2GHz to nawet nie zejde. Do tego minimum 512MB RAM. To jest komputer jaki bede uzywal do pracy :evil: Do giercowania mam staruszka w podpisie :D Zastanawialem sie nad np. czyms takim: http://www.zipzoomfly.com/jsp/ProductDetai...ductCode=241102 No chyba, ze ktos by mi polecil inne rozwiazanie... wlasnie w tym celu zalozylem ten topic :) THX za pomoc :) jakas droga ta plyta ,lepiej ECS'a lub Asusa na KM400 ,jak by ci kaski zostalo to cos na nf2 z grafa (Epox,Abit,Chaintech) procka wez A2400+ ,ramu 512mb ,dysk w/g uznania i powinienes zmiescic sie w 400$ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 jakas droga ta plyta ,lepiej ECS'a lub Asusa na KM400 ,jak by ci kaski zostalo to cos na nf2 z grafa (Epox,Abit,Chaintech) procka wez A2400+ ,ramu 512mb ,dysk w/g uznania i powinienes zmiescic sie w 400$ No nareszcie jakies konkrety :D Patrzylem na Epoxa... I znalazlem cos takiego: EP-8RGA+ http://web.epox.com/html/motherboard.asp?p...8RGAplus&lang=1 Tylko ta cena :? $85 Warto? Czy cos innego? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Chcesz płytę na nforcie2 nie do grania ? To chyba dziwny pomysł, przynajmniej trochę. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Ja do takiej grafiki uparlbym sie i kupil jakiegos taniego ECS'a na ddr 333, do tego 512 mb pamieci 333 ( lub 2 x 512 ) i Pentium IV... Do takich rzeczy jest najlepszy... A jezeli juz platforma pod AMD... to barton 2500.... Ale i tak... Intel IMO = najlepsze rozwiazanie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Ja do takiej grafiki uparlbym sie i kupil jakiegos taniego ECS'a na ddr 333, do tego 512 mb pamieci 333 ( lub 2 x 512 ) i Pentium IV... Do takich rzeczy jest najlepszy... A jezeli juz platforma pod AMD... to barton 2500.... Ale i tak... Intel IMO = najlepsze rozwiazanie.. No dobra... moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Intela, ale w takim razie wypisz rzeczy ktore mam kupic bo ja z CPU intela sie nie mieszcze w $400 :? Potrzebuje: 1. plyta glowna 2. procesor 3. pamiec RAM (nie mniej niz 512MB) 4. pc-case (z w miare dobra zasilka bo komp bedzie dzialal 24/7) 5. karta graficzna - albo integrated w plycie albo osobna 6. dysk twardy (80GB) $400 to jest gorna cena ktorej przekroczyc nie moge bo dokladac do interesu z wlasnej kieszenie nie bede ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Chcesz płytę na nforcie2 nie do grania ? To chyba dziwny pomysł, przynajmniej trochę.KGB wyzej pisal zebym wzial na nforce2... Kurde :P Napiszcie najlepiej JAKA plyte mam ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> bo ja sie na tym az tak nie znam :twisted: Powyzej napisalem co potrzebuje... Jesli ktos ma 5 minut na "ulozenie" zestawu to bede wdzieczny :roll: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Z tanich plyt zintegrowanych moge z czystym sumieniem polecic... AsRock'a K7VM Ostatnio mialem okazje pare egzemplarzy skladac i dziala bez wiekszych problemow a jest b. tanie (w hurcie u mnie 240 PLN - nie wiem jak w US ;) Chipset VIA KM400, 3 PCI, jest slot AGP jak by co, microATX, LAN, dzwiek 5.1, USB 2.0, 2 sloty na pamiec DDR. Jedyna wada funkcjonalna to brak TV-out'u Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 NO... to dajmy ze jednak AMD... Mobo: ta co marco wymienil - liczmy 250zl ( narazie w zlotowach ) Proc: Barton 2500 BOX - 500 zl Pamieci: 512 ( noname 333 ) - ok. 320 Zasilka : Chief 360 - 200zl Dysk: Maxtor 80 GB UDMA/133 7200 rpm 323zl Razem ~1600zl. Nie wiem jak stoja teraz waluty... Ale mysle ze z takim sprzetem zmiescilbys sie cenowo takze w USA. A jezeli cos by zostalo to dolozylbym druga kosc 512 ( 333 ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Ja wkrótce kupuje ASUS A7V8X-MX. Niestety mam obudowę gdzie wchodzą tylko microATX, więc jestem skazany na takie, a to chyba będzie najlepsza w tej cenie (250zł). Ma ona zintegrowaną grafikę VIA Unichrome. Miałem kiedyś płytę z taką i obraz był bardzo ładny. I jest też wolne gniazdo AGP. Płytka całkiem spox (na KM400 jest więc w miare wydajna bedzie, no i ASUS w końcu). Proca to kupuje Durona 1400 (180zł) i go sie puści na FSB166 (tylko trzeba dobrą serie znaleźć żeby na standrdowym napięciu poszedł). RAM kupuję TwinMOS 256MB DDR400 CL2,5 (170zł). 512 kosztuje chyba koło 330. I zestaw bedzie na razie spoko. Dozbiera sie jeszcze na GF4 Titanium z allegro i bedzie miazga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...