Moog Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 to jeszcze raz jaki blok brać : URIEL2 rev.2.0 NUKLEON 2 DangerDan MAZE4 ?? moze jeszcze inny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Wstrzymaj sie narazie - euro kosztuje zbyt duzo :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 ale jeżeli brac to jaki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Nuke2. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Posty zostały wydzielone z innego wątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Różnice wydajnościowe tych bloków są nie wielki rzędu (+-2stopnie) (przy założeniu ze porównanie było by robione na tym samym układzie wodnym i na tej samej średnicy przewodów) Tak ze twój wybór sprowadza się praktycznie do tego który ci bardziej odpowiada wizualnie i cenowo. LIMBAPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 URIEL2 rev.2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 wziołbym tego URIEL2 rev.2.0 lecz słyszałem że CFD lekko olewa klijentów poczekam zobacze czy sie poprawią a jak nie to wezme NUka 2 acha możecie mi jeszcze napisać jaką brać pompke i pojemnik do niego najważniejsze to cisza :) cena nie gra roli :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 wziołbym tego URIEL2 rev.2.0 lecz słyszałem że CFD lekko olewa klijentów poczekam zobacze czy sie poprawią a jak nie to wezme NUka 2 acha możecie mi jeszcze napisać jaką brać pompke i pojemnik do niego najważniejsze to cisza :) cena nie gra roli :wink:skoro cena nie gra roli to bierz pompe CO(halm/grundfos niesłyszalne) poszukaj troche na forum bo o pompach to juz bylo duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Danger Den RBX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 DD RBX+pompa od CO+akwarium 600l ;))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 DD RGBX+pompa od CO+akwarium 600l ;)))))))zamiast akwarium lepiej jakas dobra chlodniczke czy 2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 wziołbym tego URIEL2 rev.2.0 lecz słyszałem że CFD lekko olewa klijentów poczekam zobacze czy sie poprawią a jak nie to wezme NUka 2 acha możecie mi jeszcze napisać jaką brać pompke i pojemnik do niego najważniejsze to cisza :) cena nie gra roli :wink::lol: ja slyszalem ze olewaja calkiem mocno :wink: poprawili sie juz, bo to dobrzy chrzescijanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 DD RGBX+pompa od CO+akwarium 600l ;)))))))bez tego G bylo by lepiej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 tu chodzi o to ze bloczek ma wyjscie RGB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 heh , sorki. to oczywiscie blad w pisowni , czasmi wychodza mi takie 'potomki';) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 @popixs/witch na jakiej wysokosci wzgledem pcb sa zlaczki pawnee [radek , zalozmy wtykowe 12/16] ?? boje sie ze o radiatory bedzie mi zawadzac dlatego sie pytam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 wiec srodek zlaczki (a wiec i weza) jest na wysokosci 18mm od rdzenia. Nie wiem ile ma rdzen dokladnie wysokosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 srodek rzeczesz? a krawedzie? bo chodzi mnie o to , ze radiatory mi wystaja na 10mm nad pamiatkami i niechcialbym zeby zlaczki o nie zawadzaly.. czy da sie ew. zrobic wyzszy top? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Danger Den RBX kryptoreklama ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 a moze dobra rada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 a moze dobra rada ;)jedno nie wyklucza drugiego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Proponuje CPC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Jaj wspomnial LimbaPL roznice sa bardzo male i dopoki ktois nie przeprowadzi rzetelnego testu to nie bedzie wiadomo jak to jet z tymi blokami ;) Wiec kieruj sie wlasnymi odczuciami estetyki ;). Ja bym bram Nukleona2 bo mi sie duzo bardziej podoba z wygladu(bez tego spolieru z napisem nuk2 ;p), a pzatym Mate to sprawdzona firma i napewno wszytsko dojdzie szybko i sprawnie. Nie mowie ze CFD nei sa godni zaufanai al;e ostatnio sie lekko nie wyrabiaja z zamowieniami. Napewno nie wybieraj DDena, tylko wspieraj polski przemysl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Dokladnie! Ja tez bym wzial Nuka. Wlasnie ze wzgledu na obsluge. ostatnio mialem maly wypadek z bloczkiem, dziwna sprawa...ni nie ucierpialo oczywiscie, ale poziom obslugi w taki wypadku baaardzo pozytywnie mnie zaskoczyl! Zreszta przekonal sie o tym juz tez B3TON! ;) A co do roznicy 2 stopie czy tam 1 to odpowiedz sobie na pytanie po co Ci to :?: ja kupowalem blok ze wzgledu na jakosc wyglad i ogolna wydajnosc ale to na koncu... wiem, ze moj Cristal C2 jest chyba o 2* slabszy od Nuka, ale jest duzo tanszy, tez ladnie sie prezentuje, latwiejszy w aplikacji i odpewnego producenta. A te 2* jakos do mnie nie przemawiaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Czy wy naprawdę uważacie, że w takich samych warunkach, temp. na N2, może być 2*C wyższa, niż na U2?.. ..przesz to jest śmieszne!.. ..na jakiej podstawie?.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Na oko hehe ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Nie na moje.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 j0k3 :) Konstrukcyjnie CFD na moje oko jest najlepszy z podanych powyżej. Ale jesli komuś nie zależy tak bardzo na (tu wpisać wartość jaką sie uważa) stopniach C mniej i chce szybciej dostać paczke to może brać Nukleona. W żadnym wypadku nie bierzta DD, mamy bloczki (hihi CPC) rodzimej produkcji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 j0k3 :) Konstrukcyjnie CFD na moje oko jest najlepszy z podanych powyżej. Ale jesli komuś nie zależy tak bardzo na (tu wpisać wartość jaką sie uważa) stopniach C mniej i chce szybciej dostać paczke to może brać Nukleona. W żadnym wypadku nie bierzta DD, mamy bloczki (hihi CPC) rodzimej produkcji :)Czemu tak zniechęcasz do DD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...