Skocz do zawartości
Moog

który blok wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Różnice wydajnościowe tych bloków są nie wielki rzędu (+-2stopnie)

(przy założeniu ze porównanie było by robione na tym samym układzie wodnym i na tej samej średnicy przewodów)

Tak ze twój wybór sprowadza się praktycznie do tego który ci bardziej odpowiada wizualnie i cenowo.

LIMBAPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wziołbym tego URIEL2 rev.2.0 lecz słyszałem że CFD lekko olewa klijentów poczekam zobacze czy sie poprawią a jak nie to wezme NUka 2 acha możecie mi jeszcze napisać jaką brać pompke i pojemnik do niego najważniejsze to cisza :) cena nie gra roli :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wziołbym tego URIEL2 rev.2.0 lecz słyszałem że CFD lekko olewa klijentów poczekam zobacze czy sie poprawią a jak nie to wezme NUka 2 acha możecie mi jeszcze napisać jaką brać pompke i pojemnik do niego najważniejsze to cisza :) cena nie gra roli  :wink:

skoro cena nie gra roli to bierz pompe CO(halm/grundfos niesłyszalne)

poszukaj troche na forum bo o pompach to juz bylo duzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wziołbym tego URIEL2 rev.2.0 lecz słyszałem że CFD lekko olewa klijentów poczekam zobacze czy sie poprawią a jak nie to wezme NUka 2 acha możecie mi jeszcze napisać jaką brać pompke i pojemnik do niego najważniejsze to cisza :) cena nie gra roli  :wink:

:lol:

ja slyszalem ze olewaja calkiem mocno :wink:

poprawili sie juz, bo to dobrzy chrzescijanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaj wspomnial LimbaPL roznice sa bardzo male i dopoki ktois nie przeprowadzi rzetelnego testu to nie bedzie wiadomo jak to jet z tymi blokami ;)

Wiec kieruj sie wlasnymi odczuciami estetyki ;). Ja bym bram Nukleona2 bo mi sie duzo bardziej podoba z wygladu(bez tego spolieru z napisem nuk2 ;p), a pzatym Mate to sprawdzona firma i napewno wszytsko dojdzie szybko i sprawnie. Nie mowie ze CFD nei sa godni zaufanai al;e ostatnio sie lekko nie wyrabiaja z zamowieniami. Napewno nie wybieraj DDena, tylko wspieraj polski przemysl :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie! Ja tez bym wzial Nuka. Wlasnie ze wzgledu na obsluge. ostatnio mialem maly wypadek z bloczkiem, dziwna sprawa...ni nie ucierpialo oczywiscie, ale poziom obslugi w taki wypadku baaardzo pozytywnie mnie zaskoczyl! Zreszta przekonal sie o tym juz tez B3TON! ;)

A co do roznicy 2 stopie czy tam 1 to odpowiedz sobie na pytanie po co Ci to :?: ja kupowalem blok ze wzgledu na jakosc wyglad i ogolna wydajnosc ale to na koncu... wiem, ze moj Cristal C2 jest chyba o 2* slabszy od Nuka, ale jest duzo tanszy, tez ladnie sie prezentuje, latwiejszy w aplikacji i odpewnego producenta. A te 2* jakos do mnie nie przemawiaja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

j0k3 :) Konstrukcyjnie CFD na moje oko jest najlepszy z podanych powyżej. Ale jesli komuś nie zależy tak bardzo na (tu wpisać wartość jaką sie uważa) stopniach C mniej i chce szybciej dostać paczke to może brać Nukleona. W żadnym wypadku nie bierzta DD, mamy bloczki (hihi CPC) rodzimej produkcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

j0k3 :) Konstrukcyjnie CFD na moje oko jest najlepszy z podanych powyżej. Ale jesli komuś nie zależy tak bardzo na (tu wpisać wartość jaką sie uważa) stopniach C mniej i chce szybciej dostać paczke to może brać Nukleona.  W żadnym wypadku nie bierzta DD, mamy bloczki (hihi CPC) rodzimej produkcji :)

Czemu tak zniechęcasz do DD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi