sliqe Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Tutaj zamieszczam foto ze szczegołami do mojego procka , pytam was czy jest to dobra seria gdyz nie znam sie na seriach ;) tutaj foto I jak by link nie zadziałał to link do fota ftp://80.55.0.218/tomas/grafiki/zdjecia/tfitti.JPG I tu jeszcze sam wypisze to co nas procq doczytałem sie AXDA2000 DUT3C AIUHB 0318 RPSW - reszty cyfr nie brałem bo sesu nie widziałem :P ( JAKI RYM :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Tutaj zamieszczam foto ze szczegołami do mojego procka , pytam was czy jest to dobra seria gdyz nie znam sie na seriach ;) tutaj foto I jak by link nie zadziałał to link do fota ftp://sliqe@ftp.members.lycos.co.uk/beztytulu.JPG I tu jeszcze sam wypisze to co nas procq doczytałem sie AXDA2000 DUT3C AIUHB 0318 RPSW - reszty cyfr nie brałem bo sesu nie widziałem :P ( JAKI RYM :lol: ) Jest to high-end owy Thoroughbred B0 ale ten RPSW mnie niepokoi zamiast S powina być litera miedzy A i M a pozostałe oznaczenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Napisze taj jak zapisałem :P AXDA2000 DUT3C AIUHB 0318 RPSW Y albo 4 teraz :P Y(4)83886280314 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Powinien byc dobry wg serii ale to warunek konieczny ale nie wystarczający Ważny jest kolor rdzenia - to warunek wystarczający , ostateczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 WTF - kolor rdzenia ? ;] - procek jest zielony a rdzeniowi sie nie przygladalem : > Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Sorrki, że sie podepnę ale nie będę tworzył nowego nątku -problem podobny :) : 1. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19092551 2. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19092880 Będę wdzięczny za pomoc! Decyzję muszę podjąc do czwartku :P . Nie wiem czy jest sens dopłacać ponad 110zł do Bartona ale z drugiej strony to powinienem z bartka więcej wycisnąć, tylko czy te 110zł różnicy będzie proporcjonalne do osiągów przy O/C ??? Będę wdzięczny za pomoc! Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Ja bym wybrał i tak tego drugiego :> drozszego , to jest chyba bartonik ? :> NIE CZYTALEM NAWET AUKCJO :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Ten thorton ma ładne oznaczenia. Sam mam thortona ale 2000+ i moge polecić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 W testach syntetycznych oraz niesyntetycznych CCR 2002 RC1 Benchmark wykazałem żę cache nie ma takiego wyraźnego znaczenia. Wiec nie warto. A ten PR RATING to tylko wirtualne szacowanie wydajności, liczą sie raczej realne megaherce, potem cache. http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/192-67 Wiec nie jesli ktoś ma Thoroughbreda B0 to przesiadka na thortona nie ma sensu. Na Bartona to można sie skusić ale po co :) za mała róznica wydajności w stos. d Thoroughbreda B0, a w kasie duza. Lepiej kupić lepsze ramy i walczyć z wyższym FSB i niskimi timingami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Heh i ja właśnie tak zrobiłem :) kupiłem corsairy na kosciach hynixa 2 x 256 400 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Witam. Jak już jest temat o seriach to i ja się podepnę :) bo wcześniej jakoś głupio mi było zakładać oddzielny temat :) AXDA2000DUT3C AIUHB0324MPMW Czy ktoś z was miał styczność z tą seria :?: Jak tak to jakie wrażenia :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Dzięki chłopaki za pomoc :P ! Test maversa troche mi rozjaśnił sytuacje i skusiłbym się ku Thortonowi ale jakoś szczęśliwie wpadła mi dodatkowa kasa za nadgodziny i wybór już jest łatwiejszy : BARTON by Krostry. Pozdrawiam i dzięki wszystkim! WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Dzięki chłopaki za pomoc :P ! Test maversa troche mi rozjaśnił sytuacje i skusiłbym się ku Thortonowi ale jakoś szczęśliwie wpadła mi dodatkowa kasa za nadgodziny i wybór już jest łatwiejszy : BARTON by Krostry. Pozdrawiam i dzięki wszystkim! WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT !!! Też mam niskoenergetycznego AXDA1700DLT3C ale chodzi stabilnie na 2GHz (200 x10 CL2) na 1,5V i go nie zmienie http://mavers.w.interia.pl/ na 1,6V 2,1GHz (211 x10 CL2) na 1,75V 2,3GHz (211 x11 CL2.5) :) wydajny i "kręci sie jak dzika świnia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 No ta ja jeszcze dorzucę swojego Bartona, który siedzi u mnie w kompie. Niestety zamopmniałem sprawdzić numerów na samym procku, więc przedstawię tylko te z programu: AXDA2500DKV4D Czy na podstawie tego numeru możecie stwierdzić czy ma on odblokowany mnożnik i czy pochodzi z "udanej" serii :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 No ta ja jeszcze dorzucę swojego Bartona, który siedzi u mnie w kompie. Niestety zamopmniałem sprawdzić numerów na samym procku, więc przedstawię tylko te z programu: AXDA2500DKV4D Czy na podstawie tego numeru możecie stwierdzić czy ma on odblokowany mnożnik i czy pochodzi z "udanej" serii :?: Zablokowany mnożnik mają procki po 39 tyg. Jeżeli nie chcesz wyciągać prcocka z kompa to po prostu wejdź do biosu, zmień mnożnik i jak po restarcie zmieni się na standardowy to masz zablokowany, a jak nie to się ciesz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 No ta ja jeszcze dorzucę swojego Bartona, który siedzi u mnie w kompie. Niestety zamopmniałem sprawdzić numerów na samym procku, więc przedstawię tylko te z programu: AXDA2500DKV4D Czy na podstawie tego numeru możecie stwierdzić czy ma on odblokowany mnożnik i czy pochodzi z "udanej" serii :?: Raczej nic Ci nie powiemy na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 A ja powiem - zdejmij radiator ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 No ta ja jeszcze dorzucę swojego Bartona, który siedzi u mnie w kompie. Niestety zamopmniałem sprawdzić numerów na samym procku, więc przedstawię tylko te z programu: AXDA2500DKV4D Czy na podstawie tego numeru możecie stwierdzić czy ma on odblokowany mnożnik i czy pochodzi z "udanej" serii :?: nic nie mozna stwierdzić opróćz tego że to Barton na 1,65V 512K L2 cache temp. śmierci 85st FSB333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 a miał ktos stycznosc z prockiem o takich oznaczeniach: AXDA2200DUV3C AIXB 0334 UPAW mi sie kreci na 2200Mhz (185x12@1,75v epox zaniza o 0,3v ) a na 2300Mhz potrzebuje 1,825v realnie 1,8v. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 AXDA2200DUV3C AIUHB 0246 thoroughbred B0 high-end poszedł na FSB223 x11 na Vcore=1,95V (chłodzenie powietrzne) 2453MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zamówiłem już tego Bartona 2500+ : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19092880 ciekaw jestem czy rzeczywiście będzie tak to wyglądało jak w opisie aukcji (11x200) bez podnoszenia napięcia? Wzwiązku z tym mam jeszcze pytanie odnośnie @, -jak myślicie jak ustawić najlepsze timingi 2-2-2-6 czy 2-2-2-11 na ile mogę liczyć w przypadku tych TwinMosów PC-400? -pójdą na FSB230 synchro ??? Będę wdzięczny za ewentualne sugestie! Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Matlide: Ja bym za bardzo na TwinMosy nie liczył. Mi się sypią na FSB 200 synchro a mojemu koledze na 205 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 TwinMosy na kostkach Twinmos 512MB 0,15u TTM...E50B chodzą u mnie na FSB211 na CL2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Czyli co najwyżej z CL2 mogę liczyc na max.2300MHz ??? Zatem na CL2,5 powinienem dojechać do +/- 2400MHz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 To kwestia dobrego chłodzenia, stabilnych napieć od zasiłki no i dobrego egzemplarza proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfik Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Matlide: Ja bym za bardzo na TwinMosy nie liczył. Mi się sypią na FSB 200 synchro a mojemu koledze na 205 :( Heeeh..zmieńcie płyty :). Te TwinMosy(mtec) w dualu i synchro chodzą spoko na 440MHZ (11:3:3:2.5) a moze nawet i lepiej :))):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 ja uzywam NF7-S v 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Heeeh..zmieńcie płyty :). Te TwinMosy(mtec) w dualu i synchro chodzą spoko na 440MHZ (11:3:3:2.5) a moze nawet i lepiej :))):) Tak dla ścisłości ja mam ASUS A7N8X Deluxe Rev 2.0 a kolega Epox 8rda+ rev. 1.1 , więc nie wydaje mi się aby wina leżała po stronie płyty :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Matlide: Ja bym za bardzo na TwinMosy nie liczył. Mi się sypią na FSB 200 synchro a mojemu koledze na 205 :( Heeeh..zmieńcie płyty :). Te TwinMosy(mtec) w dualu i synchro chodzą spoko na 440MHZ (11:3:3:2.5) a moze nawet i lepiej :))):) To spox by było gdyby i mnie tyle poszły :P Sprawdzałeś może ile i na jakich timingach idą CL2 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Ja ustawiłem tak CL2 2-3-11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...