Skocz do zawartości
sliqe

Czy dobra serja ?

Rekomendowane odpowiedzi

Coś mnie tknęło żeby sprawdzić czy mam zablokowany mnożnik - niestety w mojej mobo ustawia się go zworkami. Ustawiłem na 16 i mobo wykryła mi Athlona 2600+ [wnioskuję z tego że mam mnożnik odblokowany]. Niestety winda nie chciała wystartować z tego pułapu, ale nie zależało mi na tym więc się za bardzo nie starałem. Dane mojego procka [może mi coś ciekawego o nim powiecie]:

AXDA2400KV3C Z342794250549

AIXHB 0340VPMW 1999 AMD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mnie tknęło żeby sprawdzić czy mam zablokowany mnożnik - niestety w mojej mobo ustawia się go zworkami. Ustawiłem na 16 i mobo wykryła mi Athlona 2600+ [wnioskuję z tego że mam mnożnik odblokowany]. Niestety winda nie chciała wystartować z tego pułapu, ale nie zależało mi na tym więc się za bardzo nie starałem. Dane mojego procka [może mi coś ciekawego o nim powiecie]:

AXDA2400KV3C Z342794250549

AIXHB 0340VPMW 1999 AMD

AXDA2400DKV3C Z342794250549

AIXHB 0340VPMW 1999 AMD

literówka

To thoroughbred B0 typ highend ale seria nie ciekawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tekiego proca od dzisiaj :lol: :lol:

AXDA2500DKV4D

AQZFA0347WPMW

domyslam sie ze mnoznik jest zablokowany bo z 47 tyg jest ale bez problemu chodzi na 11x200 czyli 3200+ narazie 8)

temp idle 29C stress na razie doszedl do max 34C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bajtek i Harbi, podawanie pierwszej linii kodowej procka np. typu AXDA2000DUT3C niewiele mówi poza częstotliwością, napięciem i revisionem. Ważna jest ta dolna linia czyli np. AQXEA0329WPMV, tu już mamy więcej informacji, choćby tak ważną, że procek pochodzi z 29 tygodnia produkcji, czyli na 99% ma odblokowany mnożnik. A co do gdybania o kolory rdzenia, downgrade, serię to już wszystko większe bądź mniejsze mity - kolejno obalane na łamach forum, nie tylko tego. Wszystko kwestia szczęścia. Chyba, że kupujecie procek "certyfikowany do podkręcania", a takie mają choćby Beno21 i Krostry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...