Skocz do zawartości
andycole

wymien dysk i nacisnij klawisz

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz mam 3 partycje podstawowe FAT32 na dysku... po zainstalowaniu i skonfigurowaniu windy spakowalem sobie ladnie systemik do zipa na przyszosc - do robienia reinstalek... Uzywam Bootstara, ale to chyba niewazne... I otoz wchodze na partycje 1 tak zebym widzial partycje 2 i spod partycji 1 robie reinztalke... czyli wypakowalyuje tego zipa... no i pozniej jak chce odpalic windowsa z 2 partycji - tej swiezo zreinstalowanej - wywaala mi dosowi komunikacik: prosze wymienic dysk i nacisnac klawisz....

Juz kiedys mialem taki problem, ale wystarczylo sfomatowac te partycje kopiujac pliki systemowe, teraz jednak to sie nie udalo :(

Co robic? Moze ktos wie jakie pliki mam przekopiowac z tej 1 partycji aby nie wywalalo tego komunikatu :?

Dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mowiac przeczytalem to 3x (o 2 za duzo) i nie jarze co co Ty probujesz zrobic...... Napisz to jakos bardziej po polsku albo zrob obrazki :D

nie robiles nigdy reinstalki z zipa?? zajmuje to 10 min i windows jest tak jak nowy i skonfigurowany :)

Inczej nie umiem wytlumaczyc :? :D Moze ktos wie co robi sie z tym komunikatem....

Dzieki za posta :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jak nie zna sie podstawowych zasad startu systemu, to jak najbardziej normalne.

Pakujesz system wraz ze wszystkimi plikami, ale nie spakujesz sektora startowego.

Osobiscie... bez obrazy - ale to medoda dla debila...

Uzywaj do tego celu konkretnych programow - takich jak np. Ghost.

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=35828

Program taki kompresuje swoj obraz. Po odtworzeniu nie zaskoczy cie komunikat Non system...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jak nie zna sie podstawowych zasad startu systemu, to jak najbardziej normalne.

Pakujesz system wraz ze wszystkimi plikami, ale nie spakujesz sektora startowego.

Osobiscie... bez obrazy - ale to medoda dla debila...

Uzywaj do tego celu konkretnych programow - takich jak np. Ghost.

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=35828

Program taki kompresuje swoj obraz. Po odtworzeniu nie zaskoczy cie komunikat Non system...

Nie obrazilem sie :D Tylko staryyyy, ja ta metoda robie ponad 3 lata.... a tak mam bodajrze 3 raz, wczesniej sobie jakos poradzilem.....

Teraz w koncu tez mi sie udalo.... Usunalem partycje spod PM8 i zalozylem ja jeszcze raz, a pozniej wypakowalem system....

Metoda dla debili albo dla wygodnych ludzi :P Po co instalowac jeszcze jeden program :wink:

ale dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do tej metody, to moze za kazdym razem powinienes ustawiac recznie aktywna partycje - czyli taka z ktorej bedziesz chcial startowac...

bootstar sam to robi.... ale mam juz OK

Daj mi adres do ghosta w jednym pliku.... ja go kiedys sciagnalem, ale byla to jakas kobyla pod windowsa..... Dzieki

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, przeglądałem ostatnio maturę próbną z informatyki w mojej szkole z zeszłego roku i było właśnie takie polecenie żeby pomóc człowiekowi właśnie z takim problemem "wymień dysk lub wciśnij klawisz" albo cos takiego. bylo duzo rozwiązań :) ale uzywaj Ghosta to nie bedzie problemów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, przeglądałem ostatnio maturę próbną z  informatyki w  mojej  szkole z  zeszłego  roku  i  było właśnie takie  polecenie żeby  pomóc człowiekowi  właśnie  z  takim problemem "wymień dysk lub wciśnij  klawisz" albo cos  takiego. bylo  duzo  rozwiązań :) ale uzywaj Ghosta  to nie  bedzie problemów :)

Pewnie w pierwszej kolejnosci kazac wyjac mu dyskietke ze stacji :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie w pierwszej kolejnosci kazac wyjac mu dyskietke ze stacji  :wink:

to też rozwiązanie:) moj kolega byl kiedys u mnie z takim problemem i serio mial dyskietke w napędzie :!: !! możecie nie wierzyć,ale ten człowiek formatuje dysk ze 2 razy w tygodniu :)(jak mu np. Fifa nie działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie w pierwszej kolejnosci kazac wyjac mu dyskietke ze stacji  :wink:

to też rozwiązanie:) moj kolega byl kiedys u mnie z takim problemem i serio mial dyskietke w napędzie :!: !! możecie nie wierzyć,ale ten człowiek formatuje dysk ze 2 razy w tygodniu :)(jak mu np. Fifa nie działa :)

Fifa to dno.... PES 3 RULEZZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi