Czechu Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Cze Chłopaki. Aktualnie mam ECS K7VZA i jestem z niej bardzo zadowolony. Ale mimo wszystko płyta zaczyna sie starzec (procesory max 1,5 GHz) pozatym nie ma na tej plycie praktycznie zadnych mozliwosci podkrecania, zniany mnoznika, vcore itd. Jedyne co mozna zrobic to zmienic FSB w zakresie od 100 do 112 (co 1 mhz). Wiec beznadziejnie. I teraz PYTANIE: Jaka jest aktualnie najbardziej zajebista płyta dla AMD, stabilna, bezproblemowa i dająca mozliwosci podkręcania. Cena nie gra roli. Chodzi o jakość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 wes cos z asusa albo abita jak chesz podkrecac, solteki tesh sa niezle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 na gorze stronki jest funkcja "SZUKAJ" skorzystaj z niej a szybko znajdziesz cala mase postow na ten temat, szybciej bedzie tak niz bedziesz czekal na odpowiedzi, a i my zaoszczedzimy opuszek palcow :wink: pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 jesli mimo wszystko nic nie znalazles to proponuje epoxa 8k3a+ (z raidem i wyswietlaczem POST). sam takiego bede mial w poniedzialek (tylko bez plusa, bo u mnie jednak cena gra role...) acha, mam nadzieje, ze nie kupisz eCSa ? :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 wes cos z asusa albo abita jak chesz podkrecac, solteki tesh sa niezleDorzucilbym jeszcze Epox'a.. A jeli soltek to DRV4 bo na DRV5 nie pojedziesz z FSB wiecej niz 155-158 MHz :cry: :? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Powiem tak - gdybym miał bardzo dużo pieniędzy to wybrałbym ASUS'a, i najszybszy procek, ale mam ograniczone fundusze wiec wybrałem to co mam w configu i jestem bardzo zadowolony (FSB max 178- pamięci nie wyrabiaja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechu Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Dzieki chlopaki za pomoc. Co do ECSa to pomimo ze teraz nie mam do niego zastrzezen to juz nigdy nei kupie zadnej innej plyty tego prosucenta bo poprostu nie widze w jego ofercie nic tak ciekawego jak K7VZA prawie rok temu :) Myśle nad MSI KT333 ULTRA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Myśle nad MSI KT333 ULTRA. To pomysl nad czyms innym ! to plyta dla starych ludzi ktorzy nie potrzebyja krecenia i extra wydajnosci zeby sie scigac z innymi ! to plyta ktora dziala dziala itd. Na moje potrzeby w sam raz ! ale nie wiem jakie Ty masz potzreby :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 na 266A Cena/Jakosc - shuttle ak 31 na 333 Cena/Jakosc - msi kt3 ultra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 a dla mnie kandydatem no1 jest gigabyte ga-7vrxp stabilna w miare szybka i tania sam taką kupuje 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 a dla mnie kandydatem no1 jest gigabyte ga-7vrxp stabilna w miare szybka i tania sam taką kupuje 8)popieram mam od 2 miechów, widze że jesteś z Poznania kupowałem w CKZnak www.ckznak.pl, bierz wersję 1.1 lub wyższą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 popieram mam od 2 miechów, widze że jesteś z Poznania kupowałem w CKZnak www.ckznak.pl, bierz wersję 1.1 lub wyższą też tam kupuje i chce rev 1.2 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 wes cos z asusa albo abita jak chesz podkrecac, solteki tesh sa niezle JA BYM NIE BRAŁ JUZ ABITA BO TO NIE TO CO KIEDYŚ ...COŚ SIE TA FIRMA POSYPAŁA Z JAKOŚCIĄ I SAM SIE NA TYM PRZEJECHAŁEM HEHEH. WEZ JUZ LEPIEJ TEGO ASUSA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 cokolwiek na KT400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Ja bym Ci zapropnowal MS-6380E KT3 Ultra (MicroStar). Z jej testow wynika ze ma najlepsza wydajnosc po podkreceniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 "]Ja bym Ci zapropnowal MS-6380E KT3 Ultra (MicroStar). Z jej testow wynika ze ma najlepsza wydajnosc po podkreceniu. a masz jakiegos linka do tych testow bo na tomie ja zjechali ale tam pracuja debile i nie zdziwil bym sie jak ich testy byly by sponsorowane ! A po tym co jakis koles napisal apropos amd przestalem odwiedzac ten serwis ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Jezeli nie chcesz wydawac kupy szmalu na nowe chipsety to proponuje, zebys rozwazyl cos z KT266A. Roznica w szybkosci pomiedzy tym chipsetem a nowszymi jest niezbyt duza. Na tomshardware.pl masz gdzies duze porownanie tych plyt. Ja ze swej stony proponuje Ci Epox-a KHA8+. Płyta posiada wielkie mozliwosci. Wejdz na strone overclockers.com na ich baze danych o prockach. Zobaczysz, ze procentowo nalepsze wyniki w podkrecaniu uzyskano wlasnie na tej plycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 oto link do testow. Na jakiejs innej stronie tez byly, ale nie moge se przypomniec na jakiej. http://twojepc.pl/artykuly.php?id=kt333_mobo_roundup Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 To pomysl nad czyms innym ! to plyta dla starych ludzi ktorzy nie potrzebyja krecenia i extra wydajnosci zeby sie scigac z innymi ! to plyta ktora dziala dziala itd. Na moje potrzeby w sam raz ! ale nie wiem jakie Ty masz potzreby :) Hmm, ja jakoś sobie ją chwale :) Na ATB 1GHz smigałem na magistrali 380, a na obecnym XP 1600+ wyciągłem narazie 340 MHz na badziewnym wentylu.... :mrgreen: Jak dla mnie za tą cene płytka git, i z tego co wiem sporo ludzi sobie ją chwali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechu Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Co do tego testu.... rzeczywiscie przyjzalem sie dosc dokladnie temu i MSI ma najlepsze rezultaty po podkreceniu. Do tego dochodzi USB 2.0 i cos tam jeszcze.... a przy normalnej pracy 2,3 klatki róznicy nei stanowi chyba az takiego pproblemu ? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Hmm, ja jakoś sobie ją chwale :) Na ATB 1GHz smigałem na magistrali 380, a na obecnym XP 1600+ wyciągłem narazie 340 MHz na badziewnym wentylu.... :mrgreen: Jak dla mnie za tą cene płytka git, i z tego co wiem sporo ludzi sobie ją chwali. To byla prowokacja ! :) Chcialem sprawdzic co ludzie mysla o tej plycie :) Ja jestem zadowolony ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 pozatym nie ma na tej plycie praktycznie zadnych mozliwosci podkrecania, zniany mnoznika, vcore itd. Jedyne co mozna zrobic to zmienic FSB w zakresie od 100 do 112 (co 1 mhz). Wiec beznadziejnie. hehe :))) ja mam jakos do 166MHz ;P a udlao mi sie podkreic durnia 850 na 1080 stabilnie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechu Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Jednak pozostalem przy mojej plycie a zmienilem procka z Durona 1GHz na Athlona 1700+. Apropo dlaa wszystkich zainteresowanych.... ECS K7VZA v3.0 i bios 3.6a + Athlon XP 1700+ działa wyśmienicie tak wiec wszystcy ktorzy dotychczas mieli dylemat czy to bedzie działało.... mowie wprost ze działa i ja jestem tego przykłądem :) Co do wyzej taktowanych procków jzu moga byc problemy bo jak wiadomo 1700+ to 1,47 GHz a producent podaje support max 1,5 GHz. Jak ktos ma okazje moze sprawdzi i wsadzi w ta plytke 1800+ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes_NET Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 polecam MSI KT3 ultra ... znakonita plyta ... super wydajnosc ... stabilnosc ... dobre mozliwosci podkrecania ... MSI ... i chyba tyle ... obecnie mam MSI K7T Turbo KT133A i bardzo sobie chwale zarowna producena jak i ta plyte ... a teraz zbieram piezniazki zeby kupic KT3 Ultra ARU ... to model z wszystklimi bajerami typu USB2.0, bluetooth, raid ata133, dzwiek 5.1, i takie tam ... polecam ... naprawde warto Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Ta jest bluetooth ? Moze ja o czyms nie wiem ? Poczytam instrukcje ! Koles nie ten model ! Bluetooth bedzie w ultra2 -br :) Poczytaj na stronie msi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 mi się podoba AT7 Abita, taka fajna uniwersalna płytka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Jednak pozostalem przy mojej plycie a zmienilem procka z Durona 1GHz na Athlona 1700+. Apropo dlaa wszystkich zainteresowanych.... ECS K7VZA v3.0 i bios 3.6a + Athlon XP 1700+ działa wyśmienicie tak wiec wszystcy ktorzy dotychczas mieli dylemat czy to bedzie działało.... mowie wprost ze działa i ja jestem tego przykłądem :) Co do wyzej taktowanych procków jzu moga byc problemy bo jak wiadomo 1700+ to 1,47 GHz a producent podaje support max 1,5 GHz. Jak ktos ma okazje moze sprawdzi i wsadzi w ta plytke 1800+ ? :arrow: Chechu, czym sie kierowales wibierajac procka? ile za niego dales? jakie masz chlodzenie? jezeli bedziesz zmienial jeszcze plyte polecam Epox'a 8KHA+ (KT266A) lub 8K3A+ (KT333). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechu Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 :arrow: Chechu, czym sie kierowales wibierajac procka? ile za niego dales? jakie masz chlodzenie? jezeli bedziesz zmienial jeszcze plyte polecam Epox'a 8KHA+ (KT266A) lub 8K3A+ (KT333). Kupując procesor kierowałem się.... hmmm chciałem zeby to był Athlon XP i zeby poszedł na mojej płycie, producent pisze ze moge wsadzić max 1,5 GHz wiec wybrałem 1700+ bo jest taktowany 1,47 GHz. Dałem za niego coś około 400 zł nie pamiętam dokładnie. A co do chłodzenia... miedziany cooler EVERCOOL CUD-725CA (szczerze nie wiem co to za ustrojstwo ale jest chyba wydajne bo mam 44 st przy FULL LOAD a prócz tego 2x SUNON 80x80mm na górze obudowy wyciągają ciepłe powietrze w tej chwili są puszczone na 12v i <span style="color:red;">[ciach!]</span>icy dostaje od hałasu ale połącze je szeregowo to będzie git :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Abit KX7-333 Raid - płytka zawalista super stabilna, pełna regulacja wszystkiego ,opcji od groma. Aktualnie magistrala proca to 210 MHz i tyle samo pamięci (sic!) i to bez podnoczenia napięcia proca czy pamięci! Pamięci to samsungi 2 kostki po 128 Mb które teoretycznie chodzą na 166 przy cas 2.5 a ja mam 210 i cas 2 - polecam tą płytę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 "]Ja bym Ci zapropnowal MS-6380E KT3 Ultra (MicroStar). Z jej testow wynika ze ma najlepsza wydajnosc po podkreceniu. a masz jakiegos linka do tych testow bo na tomie ja zjechali ale tam pracuja debile i nie zdziwil bym sie jak ich testy byly by sponsorowane ! A po tym co jakis koles napisal apropos amd przestalem odwiedzac ten serwis ! http://www.in4.pl/recenzje/msi_asus_kt333/index.htm w tej recenzji jest porownanie do msi kt3ultra! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...