elvis Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Ma może ktos pod ręką dane dotyczące rozstawu, wymiarów i sredncy otworów wokół socketa 478? pilnie potrzebuję a nie mam kompa aby wymierzyć. pod GF3 Ti200 Gainward też by się przydały ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 pod GF3 Ti200 Gainward też by się przydały ;) 50x20mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 ad 1 - http://www.dansdata.com/images/coolercomp/holes500.gif ad 2 - o ile pamietam jak przerabialem chlodzenie na moim Gainwardzie 54.8 - 55 (jezeli chodzi o te 2 standardowe po przekatnej) srednicy otworkow nie podam - powiem tylko ze na karcie uzylem srubek M3 na plyte powinny pasowac tez M4 ale nic sobie uciac nie dam bo nie pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Dzięki ... przydało się i procek już ma wodę ;) Pozostało mi jeszcze nawiercić otwory pod zapinkę do GF i będzie cool. Zrobię najwyżej dłuższe otwory to będzie możliwość regulacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 ... Pozostało mi jeszcze nawiercić otwory pod zapinkę do GF ... nie napisalem dokladnie - ten wymiar co podalem to linnia prosta laczaca te 2 otworki jak masz tego Gainwarda co ja to uwazaj na kondensatorek C405 - jak popatrzysz na karte (przy koleczkach) to bedziesz wiedzial o co biega :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 czyżby ryzyko małego zwarcia? ;) Odkupiłem od gościa bloki wodne i ten od grafy miał widocznie przyklejony bo oderwało my się z górą GPU ... trochę zajęlo mi oderwane tego i okazało się że rozwalił taką samę grafę jak moja ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 czyżby ryzyko małego zwarcia? ;) zerknij i bedziesz wiedzial - ale zdradze - ten kondesatorek jest bardzo blisko dziurki i jak dajesz podkladke pod srubke to ona lezy na nim - latwo go urwac - ja najpierw robilem tak ze miedzy metalowa podkladke a PCB dawalem 2 gumowe podkladki (zamiast jednej) zeby ta metalowa byla wysoko i nie dotknela kondesatorka ale teraz mam inaczej - po drugiej stronie karty (od gory GPU - tam miedzy tym kwadratem z kondesnatorkow) maly krazek Cu (srednica 10mm wyskosc 6mm) polakierowany (zeby nie bylo zwarcia) a na to kawalek paskownika Alu - sruby przechodza przez ten plaskownik (na nim sie opieraja) i nie ma zagrozenia dla tego kondensatorka :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 wiem o czym mowisz Benek. to bylo posrednia przyczyna smierci mojego msi gf3. mimo iz dalem podkladke wycieta tak ze nie dotykala tego czegos i na to jeszcze jedna to w czasie demontarzu bloku uwalilem tamto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 ups....zaraz luknę. dzięki panowie choć staram się być ostrożny ;) ..oki widzę drania ;) no i mam pierwszy minus tej karty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...