Skocz do zawartości
elvis

otwory w płycie pod blok na P4

Rekomendowane odpowiedzi

ad 1 - http://www.dansdata.com/images/coolercomp/holes500.gif

ad 2 - o ile pamietam jak przerabialem chlodzenie na moim Gainwardzie 54.8 - 55 (jezeli chodzi o te 2 standardowe po przekatnej)

srednicy otworkow nie podam - powiem tylko ze na karcie uzylem srubek M3 na plyte powinny pasowac tez M4 ale nic sobie uciac nie dam bo nie pamietam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Pozostało mi jeszcze nawiercić otwory pod zapinkę do GF ...

nie napisalem dokladnie - ten wymiar co podalem to linnia prosta laczaca te 2 otworki

jak masz tego Gainwarda co ja to uwazaj na kondensatorek C405 - jak popatrzysz na karte (przy koleczkach) to bedziesz wiedzial o co biega :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyżby ryzyko małego zwarcia? ;)

Odkupiłem od gościa bloki wodne i ten od grafy miał widocznie przyklejony bo oderwało my się z górą GPU ... trochę zajęlo mi oderwane tego i okazało się że rozwalił taką samę grafę jak moja ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyżby ryzyko małego zwarcia? ;)

zerknij i bedziesz wiedzial - ale zdradze - ten kondesatorek jest bardzo blisko dziurki i jak dajesz podkladke pod srubke to ona lezy na nim - latwo go urwac - ja najpierw robilem tak ze miedzy metalowa podkladke a PCB dawalem 2 gumowe podkladki (zamiast jednej) zeby ta metalowa byla wysoko i nie dotknela kondesatorka ale teraz mam inaczej - po drugiej stronie karty (od gory GPU - tam miedzy tym kwadratem z kondesnatorkow) maly krazek Cu (srednica 10mm wyskosc 6mm) polakierowany (zeby nie bylo zwarcia) a na to kawalek paskownika Alu - sruby przechodza przez ten plaskownik (na nim sie opieraja) i nie ma zagrozenia dla tego kondensatorka

:!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi