Leololo Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Po podłączeniu wyjścia TV karty z telewizorem i włączeniu komputera, na ekranie telewizora pojawia się obraz ( z kolorem wszystko OK ), ale jest on silnie zakłócony. U góry i tuż poniżej środka ekranu znajdują się dwa kilkunastocentymetrowe pasy wewnątrz których przesuwają się ukośne prążki zakłóceń. Całość skutecznie uniemożliwia oglądanie czegokolwiek. Próbowałem zmieniać kabel z własnoręcznie wykonanego 5 m na fabryczny 1.5 m, odłączać antenę, wkładać kartę do innego komputera ( inny zasilacz). Wszystko na nic, zakłócenia są nadal. Komputer jest podłączony do gniazda z uziemieniem i nic nie dało podłączenie go przez filtr przeciwzakłóceniowy. Podejrzewam zakłócenia z sieci energetycznej, zasilacza lub usterkę karty. Czy ktoś z Was spotkał się może z takimi objawami, zna ich przyczynę, a może sposób usunięcia tychże zakłóceń (jakiś układ filtrujący) ? Proszę o pomoc. Z serdecznymi pozdrowieniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 takie zakłócenia może powodować antena naziemna siatkowa z zasilaczem, ale skoro piszesz ze odłączałeś to nie wiem. zobacz swoją grafe w innym kompie jak możesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 U mnie przez caly ekran przelatywaly dwa paski z dolu go gory, pomoglo odlaczenie anteny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...