Marasek Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 (edytowane) [W czym news napisany wprost z cennika NTT przez inquirer czy benchmark jest nierzetelny? Masz jakies dowody na to ze sa nierzetelne TO POKAZ, pokaz mi jeden jedyny dowod, latwo pisac, benchmark taki inquirer siaki twojepc takie a siakie a miec za przeproszeniem gowienko dowodow tylko jakies hipotezki w lebku... NTT podaje taka informacje w cenniku a jak Ci sie to nie podoba zadzwon do NTT zeby zmienil oferte w swoim cenniku i zaloz agencje rzetelnych newsow, bedziesz pierwszy na swiecie... Ostatni raz wejdę z polemikę z Tobą bo w akurat w tym temacie nie ma to sensu http://www.ntt.com/ jak przejrzysz co jest tam napisane i znajdziesz usługi w których mowa jest o 100 Mbit to kliknij sobie na przycisk po prawo DETAILS (szczegóły) popatrz sobie na ceny, a potem kliknij sobie na wyjaśnienie na dole czyli: Click Here for more detailed information on OCN Hikari "B Flet's a zobaczysz coś takiego Tak jak w przypadku cenników TP i każdej innej firmy trzeba czytać co jest napisane małym drukiem. i wszystkie objaśnienia do tabel ,dodatkowe opłaty i dotatkowe tabelki itd. Dolicz sobie do tych kwot miesięczne opłaty za dzierżawę sprzętu, podatki itd. (to można znaleźć na stronach NTT i OCN) NTT a właściwie podgrupa OCN (Open Computer Network) oferuje też rzeczywiście łącza 100 Mbits, ale są to już łącza Optical Fiber. A oferta skierowana jest do grup, apartamentowców, osiedli domków itd. Gdzie budowana jest lokalna sieć LAN podłączona do Punktu dostępowego 100 Mbit/s. I ceny abonamentowe też się znacznie różnią od podanych przez nasze kochane serwisy, nie wspominając już o kilkudziesięciu tysiącach jenów za instalację (dlatego należy patrzeć na wszystkie elemety skladowe cen (pokazywałem to na przykładzie TP i cennika FrameRaley/ATM) A tak to jest tak samo jak z reklamami GSM w Polsce. "T610 bez abonamentu za 49zł" albo "u nas rozliczmy co do 1s, mamy najniższy abonament, a minuta kosztuje tylko 65 gr, a telefon za 1zł"; Trzeba odróżniać reklamę od pełnej oferty trzeba np. przeczytać że konkretna cena w Tabelce na NTT (OCN) (cena netto co też jest wyraźnie napisane) dotyczy jednego użytkownika ale w przypadku gdy zostaje podłączonych minimum 16 gospodarstw domowych, lub minimum 8 (jeszcze inna cena). Inna też jest cena gdy do danej grupy korzystającej z Acces Pointa dołączane jest kolejne gospodarstwo domowe. To że nie ma Cira to wiadomo. Ale nie jest tak że Mały Japończyk "dragonball"; :lol: :lol: :lol: za 200zł ma w domu własne symetryczne łącze 100 Mbit/s, tylko ma jedynie możliwość podłączenia się do sieci ( i to nie za 200zł) która gdzieś dalej dysponuję łączem optycznym 100 Mbit. Czyli analogiczna sytuacja jak u nas jakaś kablówka mówi klientowi "no tak jest Pan na łączu 2 Mbitowym" zapominając dodać że nie sam. No i na koniec jeszcze jedna perełka Zarówno benchmark jak i Twoje TwojePC napisali: "....japońska firma NTT East oferuje od kwietnia łącze o szybkości....." powinni napisać będzie oferować bo jak poczytasz serwis NTT i OCN to znajdziesz to: "commence in the spring of 2004" (tłum. rozpocznie się wiosną 2004) wiec kwiecień i owszem ale w przyszłym roku, jak nie będzie opóźnień :lol: Wszystkie te subtelne różnice, począwszy od zwykłych błędów w tłumaczeniu, a kończywszy na błędach merytorycznych powodują że news jest do d.u.py. , wprowadza w błąd i rzeczywiście jedynie na co się nadaje to żart prima aprilisowy (może nawet na kwiecień 2004 :lol: ) Albo przykład jak nie uprawiać dziennikarstwa, jak nie prowadzić serwisu. Żaden z serwisów nawet nie podał linka do oferty NTT, czy nawet linka do newsa skąd skopiował informację. Aby czytelnik mógł sobie skonfrontować newsa z oferta. A tak to tylko napisano "jak donosi serwis X, firma Y coś tam..." Zupełnie jak "Andrzej Lepper donosi z trybuny sejmowej, że w Klewkach Talibowie produkują wąglika" (było coś podobnego, kiedyś) :lol: :lol: Wiec jeżeli chcesz sobie uważać że news jest rzetelny, to oczywiście Twoja sprawa. Ja temat uważam za wyczerpany Update. Masz za złe komuś ze czepia się Twoich wypowiedzi ( a robię to nie tylko ja). Tylko że poza sprawdzeniem błędów ortograficznych nic merytorycznego do dyskusji nie wniosłeś. Co merytorycznego wniosłeś do dyskusji na temat szybkości łączy internetowych w Japoni i Szwecji. Jak sam napisałeś news, łącza w Japoni, Szwecji, cała sprawa mało Cię interesują - to po co zabierałeś głos, chciałes się popisać że kiedyś w szkołe miałeś piątki z dyktanda. "benchmark pisze poprawną polszyzną" to może niech się zajmą prowadzenim portalu o języku polskim bo w tematyce IT daleko odbiegają od poprawności. tak jak przy innych wątkach mogliśmy podyskutowac tak teraz mnie normalnie rozśmieszasz. Ja na szczęście o swoje zatrudnienie nie muszę się martwić. wiec proszę nie martw się za mnie. cóż dla Ciebie istotna jest forma, ortografia, a dla mnie treść i widza merytoryczna. skoro tak Ci się nudzi posprawdzaj ortografię we wszystkich wątkach tego portalu. Ja zatrudnię informatyka który ma certyfikaty MCSE, MCDBA, CNE, Oracle a ty informatyka który zabłysnął w ogólnopolskim konkursie ortograficznym. To gratuluję podejścia :lol: :lol: :lol: Dyskusja zakończona :!: Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Marasek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 mowimy o bledach z jakimi nie skonczyloby sie nawet 4 klasy szkoly podstawowej Mowisz tak jak bys sam niewiadomo kim byl. Ja wyksztalcenie w najgorszym wypadku mam takie jak Ty a czesto robie ortografy chociazby z powodu dyslekcji. Wiec nie osadzaj na podstawie pisowni... Kolejna sprawa czekam az mi odpowiesz na jakiej podtstawie tak zawziecie bronisz niezetelnosci informacji. Nie bede niegrzeczny i nie dogryze z jakiego powodu bronisz(mam pewne podejrzenia :D...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Nie bede niegrzeczny i nie dogryze z jakiego powodu bronisz(mam pewne podejrzenia :D...) Jak masz podejrzenia to pospiesznie zapisz się do w kolejce do NASA albo strefy 51 tam są tacy pilnie potrzebni... Maraskek: po co Ty to piszesz? Miales napisac jednym zdaniem a piszesz znowu 594, z Toba chyba cos nie w porzadku jest jednak 8O Ten news jest napisany jako CIEKAWOSTKA czy Ty to LAPIESZ, kumasz baze? a nie jako OFERTA. Cytujesz jakis fragment cennika, ktory mogl sie zmienic juz 5 razy od czasu pojawienia newsa i fragment jakiegos newsa, po co? co chcesz tym udowodnic, nierzetelnosc twojepc, serwisow polskich, napiszesz ze inquirer to brukowiec? Gwarantuje Ci ze Twoim sposobem nie problem udowodnic brak rzetelnosci kazdemu i wszystkiemu, prosze bardzo np Mitsubishi taki koncern a mimo to sprzedal auta wzial kase klienci wplacili a sie okazalo ze aut nie ma, Mercedes wyprodukowal auta nie przechodzace testu losia, Audi wadliwe modele TT, znajde Ci nierzetelnosc w kazdej jednej firmie na swiecie... Czlowieku co Ty chcesz osiagnac? Czepiasz sie jakis absurdalnie glupich rzeczy to ze takie rzeczy maja miejsce (a nie mowie ze maja w przypadku tego newsa, Twoje dowody to sa <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly a nie dowody tymbardziej ze to jest wersja angielska, nie wiadomo czy jest zatem aktualna w stosunku do prawdziwej japonskiej) jest wynikiem nieporozumien a nie czyjejs zlej woli i braku rzetelnosci czy dyletanctwa, uwazasz ze wpadka Mitsubishi (myslac Twoim tokiem) czyni go dyletantem? Rzucasz oszczerstwa na tweakpc inquirera, obrazasz blaaa za zamieszczenie newsa ktory mial byc jako ciekawostka i jest 99-rzedny a sam pitolisz ze mozesz robic bledy bo jestes informatyk i ortografia to dla Ciebie 4-rzedna sprawa... Reszty nie skomentuje bo szkoda mojego czasu. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 To właśnie Blaaa kopiuje jakieś bezmyślne plotki a sam nawet nie raczy tego skomentować . Może zrozumiał że się skompromitował kopiując jakies bezmyślne "newsy" nie odzywalem sie bo nie odwiedzam tego forum codziennie ( tak jak wy maniacy :P ) a ze wlasnie dzisiaj odwiedzilem ten topic to sie wypowiem Dziękuje Blaa że raczyłeś wkleić link na którym opierałeś swoją wypowiedz .....lepiej późno niż wcale nie wiem czy wy macie cos ze wzrokiem bo linka skad wzialem tego "newsa" dalem jak w tym samym czasie co pisalem tego posta ( wkleilem :P ) pozatym nie zmienialem go ani razu a co do tego sporu o nierzetelnych informacjach to niema po co sie klucic i strzepic jezyka wyrazajac swoje zdanie ktore za chwile ktos podwazy jako ulotna plotka i doda cos zupelnie innego ;x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteek Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Ale zauważcie ze japonia to jeden z najszybciej rozwijających sie krajów świata :P nie ma sie co dziwić a polska jest zacofana moze nasze pra pra pra wnuki beda miec takie lacza... :) :blink: :blink: :blink: :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Jak w Polska ma się rozwijać, skoro jest tyle archeologów ?? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Wiecie - to chyba topic w ktorym sa NAJDLUZSZE odpowiedzi userow. Dluzszych nie widzialem, a jestem niekrotko na forum. Wiec gratuluje - przejdziecie do historii... Wiem, ze moj post niewiele wnosi do dyskusji, ale nie moglem sie powstrzymac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...