Skocz do zawartości
mikolajek

Max czestotliwosc taktowania - tak mowi AIDA32...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy wiecie co to za zwierze ta "maksymalna czestotliwosc takotowania" :?:

Cos takiego wyrzuca mi AIDA32 przy opisie mojego procka - Barton 2600+ podkrecony na 2208MHz. Sa tam rubryki biezaca i maksymalna czestotliwosc taktowania. U mnie ta max to wlasnie 2250MHz. Faktycznie na 2250MHz komp jeszcze sie podnosi, ale na 2300 juz nie chce sie uruchomic :( Czy to prawda co wypisuje ten prog :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest takie cos w najnowszej Aidzie ja u siebie mam 2300 a pokazuje ze moge na max 3200mhz jak bym na tyle podkrecił to bym chyba pobił Atlona 64 3200+ w osiagach hehehe .moj procek idzie bez podnoszenia napiecia max strabilnie 235x mhz pewnie jak bym zwiekszył napiecie i zmienił wentyla to do 2500 moze bym doszedl ale 3200 mhz to troszke z duzo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki - dla tych co nie wiedza gdzie to bylo - AIDA ver 3.88 - sorki za brak screena, ale nie mam czasu zaladowac go...

pod "Komputer/DMI" w prawym okienku jest hasło "Procesory" - jak je rozwiniecie do w dolnym okienku bedzie pare informacji ekstra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest maxymalna częstotliwoś jaką jest w stanie osiągnąć "Twój" proc, ten którego akualnie masz, tylko naksymalna częstotliwość procesora jaki możesz umieścić w swojej płycie głównej!

Tak przynajnmniej mi się wydaję, bo miałem kiedyś AIDA32 ! Osobiście polecam Everest ultimate edition :):)

Pozrdo,

Waldi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...