Makonar Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Kanie Hedgehog TYPE W dokładnie, wygląda nieźle, ale najlepsze jest to, że sprzedają go z dwoma Deltami... co za power... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Jakby kosztowal ponizej 150 pln i byl u nas dostepny to bym sie skusil zarzucil te delty na 7 v i byloby cool i cicho :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Nie wiem jak by było u nas, ale w niemczech z dwoma deltami taki bajer kosztuje ponad 80 euro... No, ale trzeba przyznać, że wygląda imponująco... i rozmiary... i chłodzenie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 A w zestawie dodaja super wyciszone obudowy :) Przeciez to bedzie wylo jak szalone !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 a gdzie to wsadzic, to sie chyba zplyta gloowna przystosowana qpooje :mrgreen: a co do halasu, to sasiedzi by mnie za to zabili :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Nie zdazyliby. Zanim by sforsowali drzwi juz dawno bys lezal martwy z popekanymi bebenkami :lol: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Wcale nie tak bardzo, jeżeli coolery pracują z takim samym db, to hałas nie rośnie aż tak bardzo. Poza tym, już widziałem jak ktoś próbował zabawiac się w ten sposób z Globalwinem TAK 58, ale rozmiary przekraczały możliwości płyt głównych :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Tak sie sklada ze ja mam dwie Delty obie po FOP-ach-38. Moje chodza jedna na 7500 a druga 7200 Max. Z doswiadczenia powiem ze niewiarygodnie duzo zyskuje sie na wywazeniu ich i wyeliminowaniu nakladajacych sie drgan. Oczywiscie obie nie przekraczaja 3000-3500 obrotow a jak chce wyeliminowac wplyw temperatury testujac cos to pozwalam im zaszalec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Sa juz jakies testy? Najlepiej na maxymalnych i srednich obrotach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Znalazłem testy tego coolera pod tym adresem: http://www.amdworld.co.uk/kaniew2.htm Athlon XP1700+ po 30 minutach w Load miał na nim 36 stopni, podczas gdy temperatura w obudowie wynosiła 25 stopni. Idle miał 32. Nieźle... Albo tutaj: http://www.satoonxtreme.com/articles/typew/index.html Athlon 1.4@1.7 Ghz... 34 idle i 39 load.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Tak sie sklada ze ja mam dwie Delty obie po FOP-ach-38. Moje chodza jedna na 7500 a druga 7200 Max. Z doswiadczenia powiem ze niewiarygodnie duzo zyskuje sie na wywazeniu ich i wyeliminowaniu nakladajacych sie drgan. Oczywiscie obie nie przekraczaja 3000-3500 obrotow a jak chce wyeliminowac wplyw temperatury testujac cos to pozwalam im zaszalec.A jak wyważyć wentylator ( nie mam pomysłu na znalezienie miejsca w którym następuje "bicie boczne" ) ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Hmmm impressing 8O ciekawee czy jakbym to zmontowal na ecs'ie czy by sie socket razem z tym klocem nieurwal i niezrobil mi dziory w dnie obudowy 8O :lol: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 On waży tylko 750 g. Socket nie pójdzie, bo zaczep ma bardzo dobry (tak piszą). Za to jest pewien problem. Całość ma jakieś 122 mm długości (chyba), i część wystaje znacznie nad płytę główną. Jeżeli nad płyta ma sie zaraz zasilacz to sie nie zmieści... u mnie nie wiem, ale chyba by nie wlazł.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 On waży tylko 750 g. Socket nie pójdzie, bo zaczep ma bardzo dobry (tak piszą). Za to jest pewien problem. Całość ma jakieś 122 mm długości (chyba), i część wystaje znacznie nad płytę główną. Jeżeli nad płyta ma sie zaraz zasilacz to sie nie zmieści... u mnie nie wiem, ale chyba by nie wlazł.... u mnie by wlazł bo ja mam socketa o 90* obróconego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Fajnie, ja niestety nie, choć moze i by wlazł, na wcisk :) Zresztą i tak nie ma go do kupienia. W niemczech zakupy choć robić mogę, to nie chce bo ceny tam mają takie, że prosze siadać. Zwykły titan d5tb kosztuje 15 euro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 wydajnosc niezla, ale ciekawe ile to ma db ja mam titana ponad 3000 obrotow i to jsuz dlamnie glosno 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 cooler wyglada bajer i taki tez pewnie jest, ale na pewno jego cena nie przyciaga :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Acha... jeszcze sie dowiedziałem, że można na niego wsadzić dwie delty 8000 rpm, 60x60mm 50 CFM. Ja dziękuję, widziałem je na zdjęciu, są dwa razy wyższe od zwykłej delty... taka to dopiero musi hałasować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...