tasiek Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 czy ma ktos ten wiatrak na tej plycie? wg zalmana trzeba cos odciac zeby pasowalo - nie bardzo sobie to wyobrazam wiec sie pytam kogos kto to ma jak to jest w praktyce ? dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 no przeciez ten rysunek od Zalmana wszystko wyjasnia - pewnie widziales skoro wiesz co Zalman pisze o Twojej plycie chodzi o to ze musisz przyciac zapinke z jednej strony (obciac jeden otworek) bo przeszkadzaja kondensatory przy sockecie - czyli w przyszlosci nie zalozysz tego coolera na Athlona 64 (chyba ze dorobisz nowa zapinke) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 no tak - przyjrazlem sie lepiej i juz czaje dzieki za pomoc a jeszcze jedno czym rozni sie 7000 z A i bez A ? jakas nowsza wersja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 no tak - przyjrazlem sie lepiej i juz czaje dzieki za pomoc a jeszcze jedno czym rozni sie 7000 z A i bez A ? jakas nowsza wersja? Wersja A ma mocowanie do plyt Socket A - przydaje sie zeby weszlo na Epoxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 thx pal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Wersja A ma mocowanie do plyt Socket A - przydaje sie zeby weszlo na Epoxa. nie tylko :P ma tez zeszlifowany z obu stron radiator (podstawe) zeby nie przeszkadzal ten "prog" w sockecie (gdzie ukryty jest mechanizm dzwigienki) http://twojepc.pl/html/cztery_coolery_a_xp/z3.jpg chyba wiadomo o co obiega - wersja bez A nie miala tych 2 wciec :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 ok to jeszcze jedna sprawa czy w typowej obudowie miditower zmiesci sie? tam zasilacz jest tuz nad plyta glowna i obecnie moj zalman 3000 ledwo sie miesci a mierzyc mi sie nie chce bo i tak mi nie wyjdzie dokladnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 mi wszedl na styk. 2 czy 3 listki sa lekko rozgiete na boki przez grila od wentyla w zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ja tez mam epox'a z tym ze rev 2.1, u mnie bedzie to samo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ja tez mam epox'a z tym ze rev 2.1, u mnie bedzie to samo?na 99,9% tez bedziesz musiac ciachac zapinke, ale zajmuje to 5 minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 zmiez promien 5,5cm od srodka jadra procka(na stronie zalmana wszystko jest) i czy nie wlezie ci w PSU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 zmiez promien 5,5cm od srodka jadra procka(na stronie zalmana wszystko jest) i czy nie wlezie ci w PSUtylko cyrkla czasem w cpu nie wbijaj. :oops: :lol: :lol: :lol: A wracajac, to trzeba uciac zapinke. Niestety... Ale trzyma u mnie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 tylko cyrkla czasem w cpu nie wbijaj. :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: buahahahahah :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 ta zapinke mozna obciac tylko jakas pilka do metalu, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 ta zapinke mozna obciac tylko jakas pilka do metalu, tak? zgadza.sie...ja.pilowalem.przez.15.min.brzeszczotem(troche.byl.zardzewialy) ale.w.koncu.sie.udalo... btw:jak.zakladalem.go.na.socketa.to.myslalem.ze.mi.go.urwie..ah.te.700g 8O no.ale.zajeb*****.chlodzi..na.tym.co.w.podpisie..mam.39(idle).44(stress) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 dzieki, bedzie sie trzeba zastanowic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Ludzie doradzcie,składac wc pomału,czy kupić tego zalmana.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Kupic zalmana - tansze rozwiazanie. Ja tez wlasnie sie szykuje do jego kupna. Moj wysluzony TT Volcano 7+ jest juz w komisie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Tansze ale jak bedom proce po 120W ciepła to w tedy nie bedzie wesoło tak zalmanowi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Czy na epoxa 8rda3 bez + taki zalmanik wejdzie? Bo widze ze tez trzeba ciac zapinke w 8rda3+, a ten model co mam bez plusa to tylko "dodatkami" sie rozni. Tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Czy na epoxa 8rda3 bez + taki zalmanik wejdzie? Bo widze ze tez trzeba ciac zapinke w 8rda3+, a ten model co mam bez plusa to tylko "dodatkami" sie rozni. Tak?roznie sie brakiem s-ata, firewire czy czegos tam innego a wyglad plyty jest identyczny i bedziesz musial ciac zapinke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komin Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 a mozecie napisac do jakich obodow wchodzi ten zalman bez klopotu nie na styl tylko jak sie nalezy z kilku-centymetrowym zapasem druga sprawa to ja bedzie chiftec dual fan nie bedzie mu przeszkadzalo ze bedzie zasysal powietrze z nad tej suszarki ? bo to bedzie raczej cieple powietrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 hmm...posiadam.obudowe.TRACERA.Zeusa.(midi)..Chiefteca.420.DF.i.odleglosc.miedzy .zasilka.a.zalmanem.wynosi.1,5cm.. pytasz.o.ten.drugi.wentyl.od.zasilki..czy.nie.bedzie.przeszkadzac...moj.zalman.n ie.skarzy.mi.sie.na.ten.fakt.. a.temp.~40st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 a wlasnie, co do zasilacza, duze jest prawdopodobienistwo ze zalman nie wejdzie ze wzgledu na zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komin Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 a wlasnie, co do zasilacza, duze jest prawdopodobienistwo ze zalman nie wejdzie ze wzgledu na zasilacz?powiedzial bym ze jest to prawie pewne ze nie wejdzie albo bedzie mocno na styk wracajac do pytania ktore obudowy daja swobode montarzu zalmana 7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Każde:) TAk myśle:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komin Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 prosil bym o wypowiedz ludzi ktorzy maja w domu taki cfg a nie wrozenie z fusow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Gdzie moge znaleźć fotki jak to wygląda zamontowane??? Jakieś przykłady potrzebuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 A jak coś takiego działa??? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19290295 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19508937 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 A jak coś takiego działa??? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19290295http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19508937 wydajnoscia duzo odstaja od zalmana 7000a a nawet od flacornocka. ja mam zwykla bude codegena i zalman dotyka zasilacza tylko i wylacznei dlatego, ze jest to fortron z wentylem skierowanym w dol i jest tam gril. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...