Elmer Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Witam! Mam BIG problem z IrDA (czujnik kupilem z Allegro). Problem jest taki, ze system widzi urzadzenie i zainstalowal stery do niego (XP SP1 Eng) ale: 1) nie widzi innych urzadzen (SE T310, Siemens S40) do SE mam sofcik i nic 2) kombinowanie z COM-ami nic nie daje Co robic :?: UPDATE rozwiazalem jedynie problem kontrolki - swieci sie ale dalej nic nie chwyta :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Witam! Mam BIG problem z IrDA (czujnik kupilem z Allegro). Problem jest taki, ze system widzi urzadzenie i zainstalowal stery do niego (XP SP1 Eng) ale: 1) nie widzi innych urzadzen (SE T310, Siemens S40) do SE mam sofcik i nic 2) kombinowanie z COM-ami nic nie daje Co robic :?: UPDATE rozwiazalem jedynie problem kontrolki - swieci sie ale dalej nic nie chwyta :evil: Podpinałeś IrDA pod COMy ?? a nie bezpośrednio pod wyście na płycie ?? E biosie zaznaczyłeś enabled dla IRDA ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Juz wszystko wsio chodzi. W instrukcji od czujnika bylo ciut namieszane. Ale ostatecznie ksiazeczka Abita pomogla. RxD, TxD Active bylo odwrotnie (w instrukcji Lo, Hi zamiast Hi, Lo ;) ). Ale troche nerwow sie stracilo... Teraz IrDA biega spoko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...