bkroy Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Witam, przy odpalaniu instalatowa z poziomu MS Dos wyskakuje: Nie można utworzyć katalogu tymczasowego. Jeżeli na dysku twardym jest zainstalowany system HPFS lub NTFS, to w celu zainstalowania systemy Windows musisz utworzyć partycję rozruchową MS-DOS. Na tym dysku prawdopodobnie był zainstalowany Linux! Odpalając FDISK z poziomu Dosa, program ten się nie odpala, to wyborze obsługi dużych dysków, pokazuje się czarny ekran z migającym kursorem! HELP, bo jestem jakby teraz troche zielony!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Sciągnij sobie ranish partition manager lub skorzystaj z dosowej wersji partition magic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 :roll: sgj uprzedziles mnie z Ranish'em :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Powiedzmy, że znajde te programy. Dajcie mi jakieś instrukcje - jak i co mam mieszać?? W sprawie usuwania partycji Linux, to raczej zielony jestem, ale coś tam rozumiem ;) HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Sciągnij sobie ranish'a. Program jest prosty w obsłudze i nie powinieneś miec problemu z usunięciem partycji. Dodatkowo do programu dołączony jest emulator na którym można przecwiczyć prace z programem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 1. http://www.ranish.com/part/ sciagasz np 2.40 2. rozpakowujesz i odpalasz kompa w DOSie 3. odpalasz najpierw Cwsdpmi.exe a potem Part.exe i potem juz z gorki 4. strzalka dajesz na Pri Unused wciskasz Enter i wybiersz system plikow (Windows FAT-32 i rozmiar partycji - jezeli partycja przekroczy 1024 cylinder to bedzie Windows FAT-32 LBA) zapisujesz F2, potem formatowanie (F) i mozna zrobic weryfikacje (V) itd zeby zrobic kolejna partycje 5. klawiszem B ustawiasz partycje aktywna (pierwsza partycja - zrobi sie taki ptaszek przy aktywnej >), F4 przelaczasz widoki rozmiar w bajtach/cylindry,glowice,sektory ja robie tylko partycje podstawowe (rozszerzonych unikam) - moga byc gora 4 PS tym ze miedzy pozycja 0 MBR a pozycja 2 gdzie utworzysz pierwsza partycje zostanie pozycja 1 - wolne miejsce o rozmarze 31KB to sie nie przejmuj ten typ tak ma :P pobaw sie na sucho Part0sim.exe taki emulator wirtualnego dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 1. http://www.ranish.com/part/ sciagasz np 2.40 2. rozpakowujesz i odpalasz kompa w DOSie 3. odpalasz najpierw Cwsdpmi.exe a potem Part.exe i potem juz z gorki 4. strzalka dajesz na Pri Unused wciskasz Enter i wybiersz system plikow (Windows FAT-32 i rozmiar partycji - jezeli partycja przekroczy 1024 cylinder to bedzie Windows FAT-32 LBA) zapisujesz F2, potem formatowanie (F) i mozna zrobic weryfikacje (V) itd zeby zrobic kolejna partycje 5. klawiszem B ustawiasz partycje aktywna (pierwsza partycja - zrobi sie taki ptaszek przy aktywnej >), F4 przelaczasz widoki rozmiar w bajtach/cylindry,glowice,sektory ja robie tylko partycje podstawowe (rozszerzonych unikam) - moga byc gora 4 PS tym ze miedzy pozycja 0 MBR a pozycja 2 gdzie utworzysz pierwsza partycje zostanie pozycja 1 - wolne miejsce o rozmarze 31KB to sie nie przejmuj ten typ tak ma :P pobaw sie na sucho Part0sim.exe taki emulator wirtualnego dysku Wielkie dzięki! A może Finlandie or Johnnie Walker?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Wiem że to pewnie już było ale nie moge znaleść Jak usunąć LILU z MBR problem z w tym że nie mam płyty bootującej z Windy ani stacji dyskietek. Da się to jakoś zobić z płyty startowej MDK9,2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Wiem że to pewnie już było ale nie moge znaleść Jak usunąć LILU z MBR problem z w tym że nie mam płyty bootującej z Windy ani stacji dyskietek. Da się to jakoś zobić z płyty startowej MDK9,2 ? idź do kolegi po plyte bootującą :) i w konsoli odzyskiwania - FIXMBR po za tym cztalem o tym jakies kilka wątków wyzej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...