fuxmen Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 mam pytanie nie wiem jak podkręcić voodoo2 bo jak tylko podkręcę o kilka mhz to już takie błędy i zwiechy ze nic z tego ma ktośjakieś doświadczenia z tą kartą???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 mój się kręcił bardzo ładnie. To chyba PowerColor był, o ile dobrze pamiętam, 12 megowy. To już tyle latek temu:) Jak kręcisz? Powerstripem czy masz inną metodę? Z tego co pamiętam to Voodoo2 kręciły się całkiem fajnie, mój nie sypał nawet artefaktami, tylko od razu się wieszał jak przegiąłem z taktowaniem. I chyba procesor można dużo bardziej wykręcić niż pamięci - o ile mnie moja pamięć nie myli:) Dokładnych wartości nie podam, bo ich po prostu nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 lizzard mialem takiego samego swojego czasu najlepsza karta na osiedlu :) jak pamietam to voodo mzna bylo krecic mieszajc cos z kluczami w rejestrze pwinienes na wszystkie pamiatki i na gpu zalozyc jakies radiatorki (durzo tego jest ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 jakieś konkretniejsze info bo wiesz przekręci on o 1 mhz ijuz błędy to coś nie tak i też jest 12 mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Jakie błędy? Napisz jakie są objawy! I tak jak napisał Arnie - sprawdź czy masz radiatory na chipach GPU - powinny być dwa. Niektóre wersje kart ich nie miały! To może być przeszkoda w kręceniu, bo voodoo się "trochę" grzały jak na tamte czasy. Może jakiś problem ze sterownikami? A do kręcenia rzeczywiście był patch do rejestru - jak dla GForce'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 jakiś link do tego patcha a tak pozatym to mój kolega ma tą gartę i nie wiem czy będzie chciał lepić ratiatory :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Ja tam nie bede mowil co mialem tylko powiem ze mam jeszce na stanie taka karte i to podkrecona. Niewiele ale zawsze : 90@100 .. Nic sie nie sype. Jest specjalny programik do tego. Wiem ze znalezienie go przy uzyciu google.pl zajelo mi moze z 15min. Wiec moja propozycja -> poSZUKAJ w googlach. Znajdziesz. Inna sprawa to chlodzenie. Voodoo 1 sie grzalo (tez mam - nawet 2 ) a voodoo2 to sie prawie gotuje. Wiem ze na 1 zamontowalem aktywne chlodzenie z czipsetu jakiegos zdjete to dojechalem 50@60 wiec nie byle co a dalej nie probowalem :) (swoja droga moze cos zrobie ...) Wiec jak Twoj kumpel nie chce lepic radiatorow to niech zapomni o podkrecaniu. Nie ma nic za darmo, niestety :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 a to spoko może go przekonam a co do tego programiku to co mam napisać "o/c voodoo 2"???? update znalazłem to: http://www.hwupgrade.com/overclock/overclo...ck_voodoo2.html są tam linki ale nie działają do programu V2oc1400 szukałemna filemirrors.com ale nic nie znalazło szukałem ponazwie programu w googlach lecz zawsze 404 :( update 2 a czy w tym programie da się zmieniać taktowania gpu i mem?? aha i wyczytałem tam że te procesory voodoo strasznie się grzeją i bez jakich kolwiek dodatków chłodzących to ani rusz tak jak by ło tyttaj muwione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Po pierwsze primo: proponuje szukac po "voodoo2 tweak" Po drugie primo :wink: proponuje zerknac na www.voodoofiles.com nie wiem czy znajdziesz tam dokladnie to czego Ci trzeba ale sprawdzic warto. Po trzecie (juz nie primo :P) z tego co mi wiadomo to w voodoo nie ma czegos takiego jak softowa zmiana szyny pamieci lub gpu. Tam jest cos takiego jak "pixel clock" :twisted: cokolwiek by to nie bylo. Caly czas mowie o programiku ktorym jak krecilem. Po czwarte : NIE MA CHLODZENIA = NIE MA KRECENIA !!! Warto przyjac to do wiadomosci. Ja na swoim voodoo2 mam radiatorki firmowe :) ale jak sie przjdzesz do pierwszego lepszego sklepu ze sprzetem elektornicznym to kupisz kawal powyginanej blachy za 2 zeta (Ci ze sklepu uparcie twierdza ze to radiator :D ) podszlifujesz, wrzucisz nieco kleju thermopox i tym sposobem za 15zl zrobisz chlodzenie. Problem w tym ze bije ono cene karty :D ! (chwile pozniej .... :wink: ) ..wiedzac czego szukam znalazlem to co Ciebie interesuje dosc szybko :). Oto link: http://www.3dfxzone.it/dir/3dfx/voodoo2/tweak.htm Programik nazywa sie : Voodoo Tweaker i to wlasnie go uzywalem ale jakiejs starszej wersji. Jest tam sporo innych rzeczy, pobaw sie. VT da sie sciagnac bo probowalem. :wink: Milego krecenia ale keep it cool :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 dzięki wielkie za pomoc dam mu do wiadomości żeby sobie kupił te radiatory imoze cos pokombinujemy jak coś to dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Ja kreciłem powerstripem do ~105 potem zwiecha. Ale mialem 2 sztuki w trybie SLI, UT w 1024x768 miodzio wygladal. A radiatory kupilem w elekronicznym za kilka zeta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 dzięki za info jednak musi kolega sobiwe radiatroy sprawić :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Voodoo 2 - pierwsza (i na razie ostatnia) rzecz, którą spaliłem. Łezka się w oku kręci. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 A z jakich sterow do V2 na XP korzystaliscie/korzystacie? Jestem teraz zmuszony pochulac troche na starym dobrym V2 (jak to dobrze ze go nie sprzedalem) i nie wiem, ktore sa da best.. na voodoofiles jest ich "troche",a instalowanie kazdych po kolei mi sie specjalnie nie widzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 dobre pytanie bo on też nie znalazł dobrych sterów do niej pod xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 a gdzie moge znalez stery do voodoo 2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 a gdzie moge znalez stery do voodoo 2?? A z jakich sterow do V2 na XP korzystaliscie/korzystacie? Jestem teraz zmuszony pochulac troche na starym dobrym V2 (jak to dobrze ze go nie sprzedalem) i nie wiem, ktore sa da best.. na voodoofiles jest ich "troche",a instalowanie kazdych po kolei mi sie specjalnie nie widzi. Normalnie tylko się rozpędzić i barnaka pi...dolnąć. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...