Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

czy ustawienie karty na agp 2x/4x wpływa na wyniki w aplikacjach 3d (np. 3d marku)? i moze ktos wie jak wymusić agp x4 w Win ME??? (próbowałem reinstalki windy, power stripa, grzebałem w sterach i nic) aha jezeli to nie ma wpływu to nie będe sobie głowy zawracał :) THANKS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi

Jezeli masz plyte na chipsecie VIA, to mozesz zainstalowac sterowniki do tej plyty o nazwie 4in1 firmy VIA. Podczas instalacji bedzie pytanie o tryb instalacji AGP, w trybie turbo lub normal. Tryb turbo to wlasnie wyzszy tryb pracy portu AGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym Bialymstoku to macie fajna mekke komputerowa, chyba 16 sklepow pod jednym dachem. Ja mieszkam co prawda 500 kilosow od Was ale skladalem tam komus kompa.

Jeśli chodzi Ci o te sklepy niedaleko dworca pkp to

mieszkam od tej mekki 10 min. drogi spacerkiem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym Bialymstoku to macie fajna mekke komputerowa, chyba 16 sklepow pod jednym dachem. Ja mieszkam co prawda 500 kilosow od Was ale skladalem tam komus kompa.

Jeśli chodzi Ci o te sklepy niedaleko dworca pkp to

mieszkam od tej mekki 10 min. drogi spacerkiem :lol:

Doookladnie tam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze raz dzieki za link po przeczytaniu artykułu doszedłem do wniosku ze daruje sobie dalsze zabiegi  z agp pozdro

czemu sie poddajesz, skoro kupiles plyte agpx4 i karte agpx4 to niech to pracuje w tym trybie! a najprosciej niestety jest to zmienic powerstripem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pstrip, nvmax, gtu a w wydajnosci niema zadnej ruznicy przynajmniej u mnie !! ale dlaczego niemialoby to pracowac x4 jesli nie mozesz wymusic a w biosie jest wlaczone i masz wszystkie stery to masz mobo walnieta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i problem z agp 4x został rozwiązany, okazało sie ze przyczyną był .. WIN ME (nie wiem dlaczego), po zainstalowaniu XP jako drugi system wszystko poszło bez problemu (tzn agp4x), nie wiem dlaczego ME stwarza takie problemy (nie mogłem w nim ustawic tego trybu) :) ; wyniki w 3d marku "nie poszły w górę" więc starania na nic hehe :lol: ale dzięki za wszelkie sugestie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...