thomson Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 czy ustawienie karty na agp 2x/4x wpływa na wyniki w aplikacjach 3d (np. 3d marku)? i moze ktos wie jak wymusić agp x4 w Win ME??? (próbowałem reinstalki windy, power stripa, grzebałem w sterach i nic) aha jezeli to nie ma wpływu to nie będe sobie głowy zawracał :) THANKS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 ma wplyw, ale ten wplyw zalezy od sprzetu jaki posiadash, a wlacza sie to w biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 w biosie jest włączony natomiast winda cos mi kwasi (ten temat juz poruszałem ale dalej jestem w kropce:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Hi Jezeli masz plyte na chipsecie VIA, to mozesz zainstalowac sterowniki do tej plyty o nazwie 4in1 firmy VIA. Podczas instalacji bedzie pytanie o tryb instalacji AGP, w trybie turbo lub normal. Tryb turbo to wlasnie wyzszy tryb pracy portu AGP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Ja nie gram wiec nie wiem ale np. w 3dmarkach u mnie nie bylo zadnej roznicy na XP1700+ i GF2Ti. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 między agpx2 i agpx4 różnica jest - ale chyba nieduża link do testu na tomshardware: http://www.tomshardware.pl/mainboard/00q1/...214/agp-07.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 a zna ktos moze jakis soft do zmiany tego trybu ??? (prócz power stripa) poprosze o linki :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 ohh kolega z Białegostoku - pozdrowienia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 W tym Bialymstoku to macie fajna mekke komputerowa, chyba 16 sklepow pod jednym dachem. Ja mieszkam co prawda 500 kilosow od Was ale skladalem tam komus kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 bardzo ciekawy ten artykuł wiele mi wyjasnia -thanks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 W tym Bialymstoku to macie fajna mekke komputerowa, chyba 16 sklepow pod jednym dachem. Ja mieszkam co prawda 500 kilosow od Was ale skladalem tam komus kompa. Jeśli chodzi Ci o te sklepy niedaleko dworca pkp to mieszkam od tej mekki 10 min. drogi spacerkiem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 me too :) near hala włokniarz hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 W tym Bialymstoku to macie fajna mekke komputerowa, chyba 16 sklepow pod jednym dachem. Ja mieszkam co prawda 500 kilosow od Was ale skladalem tam komus kompa. Jeśli chodzi Ci o te sklepy niedaleko dworca pkp to mieszkam od tej mekki 10 min. drogi spacerkiem :lol: Doookladnie tam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 no to po sąsiedzku, jaki ten net mały hehehe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 jeszcze raz dzieki za link po przeczytaniu artykułu doszedłem do wniosku ze daruje sobie dalsze zabiegi z agp pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 jeszcze raz dzieki za link po przeczytaniu artykułu doszedłem do wniosku ze daruje sobie dalsze zabiegi z agp pozdro czemu sie poddajesz, skoro kupiles plyte agpx4 i karte agpx4 to niech to pracuje w tym trybie! a najprosciej niestety jest to zmienic powerstripem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 pstrip, nvmax, gtu a w wydajnosci niema zadnej ruznicy przynajmniej u mnie !! ale dlaczego niemialoby to pracowac x4 jesli nie mozesz wymusic a w biosie jest wlaczone i masz wszystkie stery to masz mobo walnieta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 no i problem z agp 4x został rozwiązany, okazało sie ze przyczyną był .. WIN ME (nie wiem dlaczego), po zainstalowaniu XP jako drugi system wszystko poszło bez problemu (tzn agp4x), nie wiem dlaczego ME stwarza takie problemy (nie mogłem w nim ustawic tego trybu) :) ; wyniki w 3d marku "nie poszły w górę" więc starania na nic hehe :lol: ale dzięki za wszelkie sugestie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Jeszcze jedno, czasem na wysokim FSB przy kiepskim dzielniku przelaczenie sie w tryb AGPX2 podnosi stabilnosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...