Skocz do zawartości
..::SNAP::..

JAKIE PROCKI SPALILES ??

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam durona 600 który jest na 4 rogach ponakruszany, ma spalona gwarancje i mial na windzie kolo 100 C  :lol: . i jeszcze antlon 1200 ktoremu ładnie nadkruszylem róg  8)

i pomyslec ze takim ludziom sprzedaja komputery !

Tragedia !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

=>Zasilacz 235W ATX

=>Zasilacz 250W ATX

=>Flop 1,44 :> to ostatnie sie zjaralo... w sumie nei wiem czemu chyba po browarze na odwort zasilanie dalem albo cholera wie... moze zwarcie z obudowa... zagadka do dzisiaj... ale to tylko flop :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak narazie mam na koncie AXP 1500+ ktory pieknie chodzil na 2100+. Zakladalem extra zaprojektowany blok wodny od zestawu WC z Discotechu (gorszego bloku jescze nie widzialem). Rurki zachaczyly mi o kondensatory i nie bylo kontaktu z jadrem. 5s i po procu. Opieprzylem gosci z Discotechu za zjabana, nieprzemyslana konstrukcje bloku. Przeprosili i byli nawet gotowi oddac new proca, ale ja im podziekowalem i powiedzialem ze bardzo chociaz dobrze sie zachowali, ze przeprosili itd. Proca bez problemu wymienil mi Action na gwarancji, wiec nic nie stracilem i zamienilem CPU AXP1600+ za 0zl (po drodze byl jeszcze AXP200+ ale pozbylem sie go), a ktorego mam do teraz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... jak na razie u mnie padl tylko Duron 1000. Jak sprawdza;em plyte, to odkrecilem radiator i wentyl z procka, bo mi przeszkadzal. Troche sie zamyslilem i odpalilem kompa na chwile, zeby zobaczyc co sie dzieje... No i pach. Dobrze ze mialem otwarte okno i ze bylo zimno, bo najpierw zobaczylem pelno pary z procka... Niestety proc juz odszedl w zapomnienie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszkodzilem z kumplem niedawno d950. Ja proca krecilem, a on zakladal wentyl (spire'a) no i bylo krrrrk.

Poza tym spalilem 386 @40 firmy AMD przeciagajac srubokretem po nozkach podczas pracy (bo kupilem uzywane 486, a tego sprzetu nikt nie chcal kupic). A potem wykonczylem to 486, bo bylo wolniejsze od 386 (486sx@25 firmy GreenCPU) i juz czesciowo niesprawne (DOS mi sie wieszal co 10 minut). Podczas pracy w przyplywie furii wbilem w niego srubokret. Poz tym zywata u mnie dokonaly 3 klawiatury i chyba z 10 myszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj troche powymieniam (juz darujcie mi pisanie @ ile byly, powiem ze wszystkie padly od zimna):

amd:

2x k6, 2x k6II (333 i 450), k6III (zjaral sie cache), 2x amd duron 800 i 850, kilka athlonow 1ghz i 1 1.33ghz

intel:

2x pmmx, PII 266, PII 233, C266, C300, 2x C300A, C333, 2x C433, PII 350, PII 400 (te co chodzilo @ 660), PIII 450 (cache l2 bedac @ 700), PIII 500e, 2x c566, 2x c600 i c 666 (ukruszyl sie gdy 1 z srob mocujacych zeslizgnela sie)

to by bylo chyba na tyle 8) prawie kazdy z wymienionych procesorow byl wymieniany na gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszkodzilem z kumplem niedawno d950. Ja proca krecilem, a on zakladal wentyl (spire'a) no i bylo krrrrk.

Poza tym spalilem 386 @40 firmy AMD przeciagajac srubokretem po nozkach podczas pracy (bo kupilem uzywane 486, a tego sprzetu nikt nie chcal kupic). A potem wykonczylem to 486, bo bylo wolniejsze od 386 (486sx@25 firmy GreenCPU) i juz czesciowo niesprawne (DOS mi sie wieszal co 10 minut). Podczas pracy w przyplywie furii wbilem w niego srubokret. Poz tym zywata u mnie dokonaly 3 klawiatury i chyba z 10 myszek

Co do klawiatur i myszek. Ja kiedys kupilem sobie komplecik obu tak na zapas bo czasem mnie tez nerw bierze i klawiaturka potrafi niechcaca peknac. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj troche powymieniam (juz darujcie mi pisanie @ ile byly, powiem ze wszystkie padly od zimna):

amd:

2x k6, 2x k6II (333 i 450), k6III (zjaral sie cache), 2x amd duron 800 i 850, kilka athlonow 1ghz i 1 1.33ghz

intel:

2x pmmx, PII 266, PII 233, C266, C300, 2x C300A, C333, 2x C433, PII 350, PII 400 (te co chodzilo @ 660), PIII 450 (cache l2 bedac @ 700), PIII 500e, 2x c566, 2x c600 i c 666 (ukruszyl sie gdy 1 z srob mocujacych zeslizgnela sie) 

to by bylo chyba na tyle 8) prawie kazdy z wymienionych procesorow byl wymieniany na gwarancji

wiecej sie tego nie znalazlo 8O 8O 8O ??? ja tyle prockow na oczy nie widzialem :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... jak na razie u mnie padl tylko Duron 1000. Jak sprawdza;em plyte, to odkrecilem radiator i wentyl z procka, bo mi przeszkadzal. Troche sie zamyslilem i odpalilem kompa na chwile, zeby zobaczyc co sie dzieje... No i pach. Dobrze ze mialem otwarte okno i ze bylo zimno, bo najpierw zobaczylem pelno pary z procka... Niestety proc juz odszedl w zapomnienie :D

HAHA ja moja celine kilka razy tak zalatwilem (ale nic sie nie skopalo) raz ok 30 s bez chlodzenia kompa wlaczylem - oczywiscie myslalem o niebieskich Tulipanach!!! :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja i tak przebijam was na głowę

Kiedyś bawiłem się w lutowanie jakiś układów elektronicznych...

zadzwonił kumpel że ma jakąś ekstra gierę która mi nie pójdzie ale u niego śmiga... no to rzuciłem wszystko i poleciałem do niego... zapomniałem wyłączyć lutownicę...

jak wróciłem to pod domem była już straż pożarna...

Spaliłem kompa, wieżę, telewizor, meble, komórkę, ciuchy, lampy, tapczan (chlip a był taki wygodny :D ) i parę innych rzeczy...

Przez rok miałem zakaz zbliżania się do lutownicy

A teraz najlepsze - w lutownicy sie tylko lekko obudowa przytopiła i pewnie by działała gdyby jej strażacy pianą nie zalali :lol:

Teraz to się z tego śmieję... ale co ja wtedy przeżyłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi